ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.12.2017 | 22:41

.

Προβληματιζομαι πολυ πως θα μεγαλωσει το παιδι μου σε αυτο το σχεδον ματριξ που εχει καταντησει πλεον η ζωη. Με τον αντρα μου ειμαστε συνομηλικοι στα 30, αρκετα δραστηριοι γενικοτερα και με κοινες πεποιθησεις : ειμαστε απο ανεκαθεν κατα του fb, insta και ολες τις σχετικες ανοησιες. Το μωρο μας ειναι μηνων και δε το αφηνουμε ουτε τηλεοραση να βλεπει ουτε βεβαια την οθονη του κινητου, γενικοτερα κανουμε χρηση αυτων των μεσων στο ελαχιστο και προτιμαμε να του μιλαμε να του τραγουδαμε να πηγαινουμε βολτες ο,τι πιο φυσικο (κοντα στη φυση) τελος παντων. Φοβαμαι μηπως οταν ερθει η ωρα να παει στο σχολειο δε θα μπορεσει να ενσωματωθει. Που καταντησαμε, ακου ανησυχια τωρα.. κι ομως βλεπω κατι ανηψακια μου 1,5 ετων και το κανουν το αι φον της μανας τους κομπολοι καθε φορα που βγαινουμε. Συν το οτι μπορουν και ανοιγουν την οθονη και μπαινουν στις φωτο και τις χαζευουν.Ειμαι εγω αραγε παραλογη που δε θελω το παιδι μου να αποχαυνωνεται ??
4
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ νομίζω ότι ειμαστε αρκετοι που θελουμε να μεγαλωσουμε ετσι οπως αναφερεις τα παιδια μας! ή εστω τα εν δυναμει παιδια μας! Χαιρομαι πολυ γιαυτο και που βρισκετε το θαρρος να το κανετε! Πριν καποια χρονια γνωρισα ενα παιδακι σε ενα σχολειο, το οποιο ηταν στην πρωτη δημοτικου. Δεν εχω θαυμασει ποτε παιδι στην ζωη μου οσο αυτο! Μιλουσε με επιχειρηματα (το 6χρονο τωρα) γιατι δεν του αρεσει να βλεπει τηλεοραση και δεν βλεπει ποτε! Στις σχολικες γιορτες ηξερε παντα τι γιορταζουμε και γιατι (ηξερε για τη χουντα απιστευτες λεπτομερειες). Απο δραστηριοτητες ειχε δοκιμασει ορειβασιες, ποδηλασιες τα παντα! Και μπορουσες να ανοιξεις μαζι του μεχρι και φιλοσοφικη συζητηση! Παραλληλα ηταν πληρως ενταγμενο στην ταξη και παρα πολυ προσιτο στα αλλα παιδια, χωρις να τα σνομπαρει!!! Αρα για μενα μεγαλη βαρυτητα εχει να μαθουμε στα παιδια να υπερασπιζονται τις επιλογες τους και τη διαφορετικοτητα τους αλλα να μην εχουν υφακι απεναντι στους ανθρωπους που δεν εχουν τις ιδιες επιλογες... Μην σκεφτεσαι τι θα τραβηξει το παιδι σου σε ενα τετοιο κοσμο, σκεψου ποσο μπορει να φωτισει το παιδι σου με την μοναδικοτητα του εναν τετοιο κοσμο!
Δεν είσαι καθόλου παράλογη. Διαλέξατε το δύσκολο δρόμο αλλά τον πιο σωστό. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένα παιδί να ασχολείται με κατι που προορίζεται για ενήλικες. Προφανως, γνωριζουν πώς να το χειριστούν το κινητό γιατί κάποιοι τους το εδωσαν και ασχολήθηκαν. Μακριά απο οθόνες όσο γίνεται. Για όσο καιρό αυτό είναι εφικτό. Και μη φοβάσαι ότι δε θα μπορεί να προσαρμοστεί. Ο,τι χρειαστεί να μάθει να το χειρίζεται θα το καταφέρει, αφού και παιδιά 2 ετών τα καταφέρνουν. Το θέμα είναι να μάθουν τα παιδιά να κάνουν καλή χρήση της τεχνολογίας, όταν και αν χρειάζεται. Μετρον άριστο.
Ααααα απλά σε αγαπώ και ας μη σε ξέρω!και εγώ μανούλα ενός μωρού είναι και δε το βάζω να κοιτάει προς την τηλεόραση η τις οθόνες κινητών.θελω και εγώ το παιδι μου όπως και εσύ να ζήσει τη ζωή του φυσιολογικά χωρίς να είναι αποβλακωμενο πίσω από μια οθόνη.Έχουμε πει και εμεις με τον άντρα μου ότι δε θα έχει κινητό,τάμπλετ κτλ ως παιδιΞέρω ότι ο περίγυρος ασκεί μεγαλη πίεση και δε ξέρω πως θα τα καταφέρω όταν αρχίζει να καταλαβαίνει και να ζηλεύει πως είναι περιττά αυτα τα μαραφετια.Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς θα με κοιτάνε σαν ουφο αλλά πραγματικά δεν αντέχω αυτήν την αποξένωση και την αποβλάκωση.Γονεις υπαρχουν τοσα ωραια πραγματα να κανετε με τα παιδια σας.Μη τους πασαρετε μια ψευτικη οθονη.Χαριστε τους εμπειριες και αναμνησεις.Παρτε με το παιδι ένα βιβλίο και διαβάστε το μαζί,δείτε ένα εκπαιδευτικό dvd η ντοκιμαντέρ,πάτε σινεμά η θέατρο,πάτε περιπάτους,πάτε στις κούνιες η στον παιδότοπο,παίξτε επιτραπέζια,μαγειρεψτε μαζι,διοργανωστε μια βραδιά πάρτυ και ας μη γιορτάσετε τιποτα (η μάλλον γιορτάστε το γεγονος οτι ειστε μια ωραια ευτυχισμενη οικογενεια)Όλα αυτά είναι μόνο μερικές ιδέες που μου ήρθαν σε δευτερόλεπτα και ελπιζω και εγω και εσυ εξομολογουμενη και όποια άλλη μαμά θέλει να ακολουθήσει μια πιο "εναλλακτικη" προσεγγιση (άκουσον άκουσον το φυσιολογικό πλέον θεωρείται εναλλακτικο)
Προσωπικά επικροτώ την απόφασή σας και θα σας παρότρυνα σε καμία περίπτωση να μην 'υποκύψετε' στην κοινωνική πίεση του να δώσετε στο παιδί σας ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες. Ειδικά στο youtube κυκλοφορούν τεράστιες ποσότητες ακατάλληλου περιεχομενου για μικρα παιδιά το οποιο εκ πρωτης όψεως φαίνεται 'αθώο'. Δείτε εδώ:https://medium.com/@jamesbridle/something-is-wrong-on-the-internet-c39c471271d2Αν χρειαστεί αργότερα μπορεί να έχει ενα απλο κινητό τηλέφωνο για λόγους ασφαλείας (oχι smartphone) αν πραγματικα δεν έχει αλλο τρόπο να βρίσκεται σε επαφή με φίλους και συμμαθητές. Και προς Θεού κρατήστε το όσο περισσότερα χρόνια μπορείτε μακριά απο τα social networks.Κατα τ'αλλα, μην σας απασχολεί, οταν πραγματικά θα χρειαστεί να μαθει να χρησιμοποιεί υπολογιστές (ας πουμε στην προεφηβία) θα το μάθει με τεράστια ταχύτητα όπως μάθαμε και εμείς στα 90ς. Δεν έχει καμία ανάγκη από 10 χρόνια 'προυπηρεσία'.