Στο σημερινό ‘Α, μπα’, η ρητορική ερώτηση της πενταετίας

Στο σημερινό ‘Α, μπα’, η ρητορική ερώτηση της πενταετίας Facebook Twitter
39

________________
1.


"Αγαπητή Α, μπα.
Είμαι 27 χρονών και τυχερούλα διότι έχω μια δουλειά που αγαπώ με καλό μισθό.
Περιμένω εδώ και καιρό να πάρει ο μπαμπάς του το εφάπαξ, ώστε να μπορεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου που έχουν πάρει, και να μπορέσω επιτέλους να μείνω σε δικό μου σπίτι.
Όμως όταν φύγω δε θα μπορώ να τους βοηθάω οικονομικά.
Είμαι μεγάλη γαϊδούρα και παρτάκιας αν τους αφήσω να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα; (και η μαμά μου δουλεύει). Στο κάτω κάτω εκείνοι με σπούδασαν, με φρόντισαν κλπ.
Απλά δε βρίσκω το λόγο και κυρίως δε θέλω να περιμένω άλλο για να μείνω σε δικό μου σπίτι."- Smirk

Αν οι γονείς σου με το εφάπαξ τα βγάζουν πέρα με τις δόσεις και την καθημερινότητα, είναι πολύ φυσικό να θέλεις να κουμαντάρεις τη ζωή σου μόνη σου, και οι γονείς σου θα χαρούν να σε δουν ανεξάρτητη. Γιατί δεν το συζητάτε; Μπορεί η απάντηση να σε εκπλήξει.


Μετά φρόντισε να βγάλεις κι άλλα λεφτά, ώστε στο μέλλον να μπορείς να τους βοηθήσεις.

________________
2.


A, μπα, τα είχα με ένα παιδί, χωρίσαμε και μετά από καιρό γνώρισα τον πρώην του. και σε ρωτάω, που είναι το κακό στο να βγαίνεις με τον πρώην του πρώην σου; είτε ερωτικά είτε χαλαρά απλώς για μια γνωριμία;- ξετσιπωτος πρωην

Ξέρω ότι υπάρχουν κάτι σχετικοί άγραφοι νόμοι αλλά μου είναι ακατανόητοι. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν και όποιος θίγεται από την πορεία των ζωών των πρώην να το κάνει γαργάρα, γιατί η ζωή συνεχίζεται ωραιότατα και χωρίς τη γνώμη του. Δεν είμαστε σκυλιά, να μαρκάρουμε τις περιοχές μας.

________________
3.


"Αγαπητή Α,μπα

Θα ήθελα να σου ζητήσω να τραγουδήσεις το ρεφρέν του je veux σε βιντεάκι και να μας στείλεις το link-prince myshkin


Πολύ ήθελα να το κάνω, αλλά είχα κανονίσει να τρίψω τα μάγουλά μου με θρυμματισμένο γυαλί.

______________
4.


Αξίζει να δουλεύεις "σαν το σκυλί" για 350 ευρώ, ενώ τα αφεντικά σου κυκλοφορούν με mercedes το λιγότερο κ χτίζουν βίλλες?- Μαρί(Κ)α

Ρητορική η ερώτηση, φαντάζομαι.

________________
5.


"Το ποστ στις 16/03 σχετικά με την ύπαρξη, με έκανε να σκεφτώ (κάτι που συμβαίνει συχνά έτσι κι αλλιώς) μια πολύ καλή μου φίλη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα σε μικρή ηλικία και με βασανιστικό τρόπο. Έχω χάσει πολλούς δικούς μου ανθρώπους, αν και δεν έχω κλείσει ακόμα τα 30. Προσπαθώ να το φιλοσοφήσω, αλλά ο θάνατος δεν συνηθίζεται. Κάθε φορά νιώθω την ίδια απελπισία και ματαιότητα. Το κενό κάθε απώλειας σε ακολουθεί για πάντα και μερικές φορές είναι πραγματικά αβάσταχτο.
Επειδή εμπιστεύομαι το γούστο σου στα βιβλία Αγαπητή Α, μπα, μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό ανάγνωσμα για την αποδοχή του θανάτου/διαχείριση πένθους;
Σ' ευχαριστώ "-long gone


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το ερευνήσεις, αλλά το ποιός είναι αποτελεσματικός για σένα εξαρτάται από το σε τι πιστεύεις, από το ποιά είναι τελικά η προσωπική σου φιλοσοφία, που μπορεί να μην έχει χρειαστεί να αποφασίσεις ποιά είναι – τώρα ήρθε η ώρα. Πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, σε ένα Μεγάλο Σχέδιο έξω από αυτό που βλέπουμε ή όχι; Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής με το τι πιστεύεις για το θέμα, όσο και αν σε σοκάρει η απάντηση. Από αυτή εξαρτάται το ποιο βιβλίο θα σε βοηθούσε.


Αν ξέρεις, ξαναστείλε ερώτηση. Μια συμβουλή μόνο, μη ρωτάς αυτούς που έχουν άλλη κοσμοθεωρία, χάνεις το χρόνο σου. Για θεραπεία της κατάθλιψης έχω ακούσει μέχρι και το «τρέξιμο».

________________
6.


"Αγαπητή Α,μπα

Γιατί δεν γίνεται νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα;"- χυμός ροδάκινο

Όταν καταλαγιάσει αυτό το τεράστιο μαύρο κύμα συντηρητισμού που καβαλάει η Ευρώπη εδώ και τριάντα-σαράντα χρόνια, η εποχή του Μπους θα θεωρείται Μεσαίωνας, οι γκέι σταρ του σινεμά θα παίρνουν πια διαζύγια και οι φοιτητές θα έχουν τόσες γλάστρες με κάνναβη που οι μισές θα είναι διακοσμητικές. Εύχομαι να ζω για να το δω.

________________
7.


Εγώ κι αυτός φίλοι από τo εξωτερικό, γυρίσαμε Ελλάδα, σε διαφορετικές πόλεις, πάλι φίλοι. Υπόβοσκε κάτι από την αρχή αλλά ποτέ δεν εκδηλώθηκε. Πάμε μια εκδρομή, λέμε ο ένας στον άλλο τα προσωπικά μας σε "είμαστε φίλοι" φάση και το βράδυ παίζει ενα πολύ όμορφο πρώτο φιλί. Δεν συνεχίστηκε γιατί εγώ ήθελα να μη βιαστούμε και να το απολαύσουμε (μ'επιασαν και κατι κομπλεξ γιατι η πρωην του ηταν μοντελο κι ολο γι'αυτην μου ελεγε οταν λεγαμε τα προσωπικα μας). Την επόμενη μέρα των διακοπών, ήμουν γλυκιά, περίμενα να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε στη μεση κι αυτός ηταν υποτονικος κι απομακρος. Τωρα εφυγε για την πολη του και γενικά πνίγεται στη δουλειά. Τι να κάνω; Μ'αρέσει κι απλά ήθελα να το πάμε αργά, πως να τον ρωτήσω ή να του εκφράσω τι αισθάνομαι χωρίς να το αισθανθεί ως "πίεση" ή ό,τι αλλο παιζει στο μυαλο ενός άντρα;- Μαρκέλλα

Ρε κορίτσια. Αυτός που καίγεται δεν είναι τόσο χαζός να σας λέει για την πρώην που είναι μοντέλο. Μέχρι εκεί, όλοι καταλαβαίνουν.


Εκτός από το «θέλω» και «δεν θέλω», που επιμένετε να αποσπάτε από τους άλλους, υπάρχει και το «μια θέλω και μια δε θέλω» και το «θέλω, αλλά δε σκάω κι όλας».

________________
8.


Είναι αλήθεια πως τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα?- Θεία Λένα

Αν το ρωτάς στα σοβαρά, δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου.

________________
9.

Λένα, από την πρώτη στιγμή που εισήλθα στη στήλη σου ( κ οχι απο την πρώτη στιγμή που σε είδα διοτι δεν σε έχω δεί) κατάλαβα πως είσαι το άλλο μισό. Δεν ξέρω γιατί έτσι απλά... Πιστεύω πως είναι της μοίρας μας γραφτό κάποια μέρα να συναντηθούμε τυχαία, άσχετα που μένουμε μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Α! κ κάτι τελευταίο. Είμαι κοπέλα. Αυτό ήθελα να πω. Εις το επανιδείν λοιπόν!- μικρή άρκτος

Αν το θελήσει το Μεγάλο Πνεύμα. Πάντως έχουμε πάνω από ένα «άλλο μισό». Αλλιώς την είχαμε βάψει, πολύ άσχημα.

________________
10.


εχω διαβασει διαφορα βιβλια , θρησκευτικα , φιλοσοφικα , επιστημονικα ... ενταξει και κανα μυθιστορημα με παθη και ερωτες ... αλλα εν κατακλειδι εαν ΟΛΑ αυτα τα βαλεις κατω , καταληγεις πως ΟΤΙ και εαν κανεις ειναι ματαιο , οτι μας συμβει βασιζεται σε μια σειρα ΤΥΧΑΙΩΝ στην ουσια συμβαντων που στην εν τελει δεν ξερεις εαν θα ερθει και εαν θα ειναι αυτο που θες ... τι ρωταω ... χμ , να δεχομαι οτι ερχεται ως το τελειο ή να αναρωτιεμαι εαν ειναι ? πχ μια κοπελα διαβαζει το μυνημα μου και μου στελει λεμε τωρα , μυνημα και τα βρισκομαστε ... θα πρεπει να "αναρωτηθω" εαν ειναι η τελεια ή να την ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΕΛΕΙΑ ? εχω δοκιμασει και τα δυο αλλα ακρη δεν εβγαλα, ισως τα δοκιμασα με λαθος σειρα σε λαθος γυναικες χαχα , δεν ξερω ... αλλα ειπα να ρωτησω μπας και μαθω ... παντως τα τελευταια 10 χμμ ναι περιπου σχεδον 10 χρονια , αποδεχομαι την οποια σχεση ως ΤΕΛΕΙΑ !!!- nikolas

Τόσα βιβλία διάβασες, δεν κατάφερες να συλλάβεις την έννοια των πιθανοτήτων;


Δεν είναι ΟΛΑ τυχαία, ούτε είναι ΟΛΑ προγραμματισμένα, η ζωή σου δεν εξελίσσεται άσχετα με το τι κάνεις εσύ, πουλάκι μου.


Η δικιά σου δουλειά είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και πού και πώς είναι ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ να το βρεις, είτε πρόκειται για καινούριες σαγιονάρες είτε για τη γυναίκα της ζωής σου. Το αν θα τα καταφέρεις τελικά, είναι όντως θέμα τύχης – που σημαίνει, αν οι πιθανότητες έρθουν με τα νερά σου ή όχι, το οποίο εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες που δε μπορείς να ελέγξεις, από τον καιρό που κάνει μέχρι κάποιον που έπαθε λάστιχο, (όσοι δεν αντέχουν τόσο χάος μιλάνε για «Θεούς») οπότε ας πάμε πάλι στην αρχή: πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και πού είναι πιθανό να το βρεις. Ας πούμε, αν ψάχνεις τη σαγιονάρα την καλή, με την καφέ χοντρή διχάλα, είναι πιθανότερο να τη βρεις στο 1975, οπότε μην τα βάζεις με την τύχη σου που δεν τη βρίσκεις πουθενά, και δεν σου φταίει η μπλε σαγιονάρα αντίντας που υπάρχει παντού.


Τώρα φοβάμαι ότι κάποιος θα μου πει «δεν είναι εύκολο να ξέρεις τι θέλεις». Μόνο που δεν είναι και δύσκολο. Μην ξεγελιέσαι από την ψευδαίσθηση των άπειρων δυνατοτήτων. Δεν έχεις άπειρες δυνατότητες. Έχεις μάλλον λίγες.

________________
11.


Αγαπητή Α,μπα κάνω πρακτική στο εξωτερικό και αντιμετωπίζω μια ιδιάζουσα κατάσταση. Ο υπεύθυνός μου στην πρακτική (αυτός 29,εγώ 22) μάλλον με φλερτάρει και μας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν όντως μου την πέφτει και περαιτέρω πώς πρέπει να το διαχειριστώ για να προστατέψω την υπόληψη μου και τις συστάσεις που με έστειλαν εδώ...για παράδειγμα λέει μπροστά σε όλους την πρώτη μέρα να πάω σπίτι του μια μέρα να πιούμε ένα λικέρ που έφερε και δεν μπορούμε να βρούμε εδώ, με περιμένει κάθε μέρα για να φάμε μαζί, μου είπε ότι είναι πολύ σέξυ να τρέχει μια κοπέλα με τακούνια, ότι το επόμενο αγόρι μου θα είναι πολύ τυχερό, μια μέρα που είχαμε βγει όλοι μαζί και είχε γίνει λίγο τύφλα με πήρε να χορέψουμε λιγο περίεργα κλπ κλπ. αυτό είναι 100% πέσιμο η απλά είναι ευγενικός; btw, ποτέ δε μου ζητησε να βγούμε ευθέως. όσο για τον περίγυρο, ακούω σχολιακια /αστειάκια από συναδέλφους του (ανωτέρους μου δηλαδή) και οι δικοί μου συνάδελφοι με ρωτάνε στη μάπα αν τρέχει κάτι..προχτές που του είπα πως δε μου αρέσει να με σχολιάζουν και νιώθω άσχημα, μου είπε πως έτσι είναι, όπως στα teamsports ,πειράζουμε ο ένας τον άλλο. Σκατοκατάσταση, και θέλω να φερθώ με σοβαρότητα και επαγγελματισμό....- χαμένη στη μετάφραση

Αχ, και να ζούσες στην Αμερική, θα έκανες μια μηνυσάρα που θα πήγαινε σύννεφο, με την αποζημίωση θα αγόραζες ένα ωραίο διαμερισματάκι.


Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εκμεταλλεύεται το ότι είσαι μικρή και δεν ξέρεις πώς να αμυνθείς. ΠΡΟΣΕΧΕ. Ό, τι πεις και ό,τι κάνεις χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Οπότε είναι απαραίτητο να επιδιώκεις την ελάχιστη αλληλεπίδραση. Έχεις κάνει ήδη πολλά λάθη.


Μην του απαντάς αν δεν έχει η ερώτηση 100% σχέση με τη δουλειά, μην τρως μαζί του, μη χορεύεις μαζί του (αν είναι δυνατόν!!!), μην τον κοιτάς, μην κάθεσαι δευτερόλεπτο μαζί του αν δεν είναι άλλοι μπροστά, βρες δικαιολογίες, πήγαινε στην τουαλέτα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Μην του λες «δε μου αρέσει να με σχολιάζουν και νιώθω άσχημα», αυτός μέσα στο σάπιο του μυαλό καταλαβαίνει ότι κάνεις τη δύσκολη. Πες «ξεπερνάς όρια και δεν το ανέχομαι». Αυτοί είναι συχνά θρασύδειλοι και όταν δουν αντίσταση βρίσκουν άλλο θύμα.
Τώρα στους συναδέλφους σου: ποτέ μα ποτέ μη δείξεις αμφιβολία για το αν φταις εσύ, διότι ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ. Η συμπεριφορά του δεν είναι μόνο πέρα από τα όρια, είναι πέρα ως πέρα παράνομη. Είναι σα να σε κλέβει ή σα να σε χτυπάει, τόσο σοβαρό είναι. Δήλωσε απερίφραστα σε όποιον ακούει ότι η συμπεριφορά του σε βάζει σε δύσκολη θέση και σκέφτεσαι πώς θα το αντιμετωπίσεις. Να είσαι σοβαρή, μην χαζογελάς. Είναι σοβαρό το θέμα.


Αν συνεχίσει το θέμα ή χοντρύνει, δεν είναι κακή ιδέα ο δικηγόρος. Θα σου πει τι είδους αποδείξεις να μαζέψεις για να βρεις το δίκιο σου.


Τελευταία ερώτηση: στους γονείς σου το είπες; Σε φίλους;

________________
12.

Έχεις παρατηρήσει οτι μπορεί να κάνεις κάτι επανειλημμένα και όταν το κάνεις κάτι άλλο πάντα συμβαίνει ή δε συμβαίνει..πχ. Κάθε φορά που καθαρίζω το μπάνιο μου ο γκόμενος μου δεν έρχεται να με δει. Αυτός δεν το ξέρει οτι το κάνει, αλλά πάντα μα πάντα όσες φορές έχω καθαρίσει κάτι τυχαίνει και δεν μπορεί να έρθει. Και ας βρισκόμαστε στα φυσιολογικά μας σχεδόν κάθε μέρα. Ξόρκι? Να πετάξω το πιγκάλ και το σφουγγαράκι?- Μέρφι

Ξέρω τι εννοείς. Εγώ ας πούμε, κάθε φορά που πέφτω πάνω στα ζώδια, αλλάζω σελίδα.

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Είναι ένα πολύ λεπτό θέμα: προσωπικά μου έχει τύχη τουλάχιστον δυο φορές που βίωσα τον εκφοβισμό (bulling) όταν δεν ενέδιδα ή τουλάχιστον δεν ανταποκρινόμουν στα φλέρτ. Όταν το έπαιζα τρελίτσα και χαζή θύμωναν και την πρώτη φορά το είχα εκμυστηρευτεί (είχα σκάσει) σε μια συνάδελφο. Ετσι το είπε στο αφεντικό και ησύχασα απο τον οικογενιάρχη ανώτερο μου συνάδελφο (μου ζήτησε και συγνώμη).Την δεύτερη φορά υπέμενα τις λόξες του, μετά την αδιαφορία που έδειχνα, για περίπου μία εβδομάδα και ησύχαζα για δύο μήνες περίπου. Βασικά στις περισσότερες Ευρωπαικές Πόλεις υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τέτοιου ήδους επιθέσεις. Σε μεγάλες εταιρίες υπάρχουν και άτομα που τους έχει ανατεθεί ακριβώς αυτό το ζήτημα ή αλλιώς μπορείς να απευθυνθείς και στο σωματείο εργασίας. Αλλά το δίκαιο σου θα το βρείς μόνο άν συμπεριφερθείς όπως σου συνέστησε η Λένα. Σήμερα απολαμβάνω το φλέρτ, είναι ελιξήριο ζωής! Απλά έμαθα να εκφράζω τα όρια, σε περίπτωση που ξεπερνιούνται(δεν σημβαίνει γιατί γερνάω), στην δική του γλώσσα. Τέλος ο καλύτερος εκφοβισμός είναι πάντα η μήνυση (πρώτα λεκτικά). Εκτός άν είναι ψυχοπαθής!Τέλος μην ξεχνάμε ότι ιστορικά έχει περάσει ένα δευτερόλεπτο απο τότε που επήλθε νομικά η ισότητα των δύο φύλων.
Εγώ γιατί στο #11 κατάλαβα ότι η κοπελίτσα γουστάρει τρελά, απλά το θέμα της είναι να μη γίνει βούκινο στη δουλειά; Αν δε γούσταρε θα πήγαινε για φαγητό/ποτό/χορό με το boss;;;
Το πρώτο μάλιστα που την απασχολεί είναι: "Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν όντως μου την πέφτει..." Αν όντως της την πέφτει δηλαδή, δεν έχει πρόβλημα. Απλά φοβάται να του την πέσει αυτή για να μην της πει ότι "εγώ απλά σε πείραζα"...
Ο καθένας καταλαβαίνει όσα μπορεί... "Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν όντως μου την πέφτει...", γιατί όφειλα να σιγουρέψω πως όντως μου την πέφτει για να απευθυνθώ σε κάποιον ανώτερο. Δεν κατηγορείς κάποιον για κάτι τόσο σοβαρό χωρίς επαρκείς αποδείξεις. Όσο για το σχόλιο/συλλογισμό -επιπέδου δημοτικού- γελάω ακόμα. ¨)
Λάθος μου τότε, δεν κατάλαβα το ύφος σου! Δε μου πέρασε καν από το μυαλό ότι πρέπει να σιγουρέψεις τις προθέσεις του άλλου για να απευθυνθείς σε ανώτερο. Για μένα, αρκεί να σε κάνει ο άλλος να νιώσεις άβολα. Αν αυτό ισχύει, δε σε νοιάζει ο σκοπός του...
Σε ένα χώρο εργασίας είναι απαράδεκτο να ξεπερνιούνται τα όρια, επιβάλλεται η ευγένια και πολλές φορές η τυπικότητα. Ειλικρινά έλεος με αυτή την ανετίλα και τον διαγωνισμό ποιός είναι περισσότερο cool και ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα.Και αυτό δεν συνβαίνει μόνο σε επίπεδο σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και σε επίπεδο " απλώς θέλω να σε μειώσω" γιατί μου τη σπας, γιατί βαριέμαι, γιατί δεν θέλω να πέρνεις και πολύ τα πάνω σου, γιατί θέλω να σε ελέγχω με έναν τρόπο.Όπως και να έχει πάντως ένας άνθρωπος αξιόλογος με το που βλέπει οτι ο αποδέκτης ενοχλείτε και αισθάνεται άβολα το κόβει μαχαίρι.
#12μαλλον καθαριζεις πολυ σπανια το μπανιο σου...αν το καθαριζες καθε μερα η εστω μερα παρα μερα ως ειθισται,δεν θα ειχες κανει ποτε τετοια παρατηρηση...
# 10Εμ, για ένα μυστηριώδη λόγο δεν φαίνεται το διάβασμα που έχεις ρίξει, ούτε σ' αυτά που λες, ούτε στον τρόπο που τα γράφεις. Περιμένεις από τη λογοτεχνία ή τις θεωρίες του καθενός να μάθεις τη ζωή; Ζήσε, παρατήρησε και σκέψου. Η τυχαιότητα λειτουργεί υπέροχα δραματουργικά, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει και κάτι που λέγεται ελεύθερη βούληση, επιλογή, δουλειά. Κάνε πρώτα ό,τι σου αναλογεί, και από εκεί και πέρα, καλή τύχη νά 'χεις, χρειάζεται κι αυτή...
απαντηση 11.Οπα,οπα,κοψε.Αυτος ο συνδυασμος κακως εννοουμενου φεμινισμου και political correct υπερευαισθησιας με σκοτωνει.Η ιδια η κοπελα δηλωνει 'μαλλον με φλερταρει' και 'δεν ξερω αν οντως μου την πεφτει' και 'μηπως ειναι απλα ευγενικος' και κατα δηλωση του εγκληματια ειναι μονο πειραγμα και συ ρε Λενα ξεκινησες τη δικη της Νυρεμβεργης.Κοριτσια χαλαρωστε λιγο η επαγγελματικη σας καταξιωση δεν περναει απο μηνυσεις και αγορασμενα διαμερισματα με τα λεφτα της αποζημιωσης.Κι αν σας ενοχλει τοσο το πειραγμα μη χορευετε με τους επιδοξους διακορευτες σας και μη βγαινετε μαζι τους για φαγητο.Διαφωνω επισης και στη βαρυτητα του 'εγκληματος',ε οχι,δεν ειναι το ιδιο να σε κλεβουν 'η να σε χτυπανε με το να σε φλερταρουν.
"Θα αγοραζες ενα διαμερισματακι"Καλα ρε Λενα, θες και τα λες η σου ξεφευγουνε; Δηλαδη αν ηθελες να πεισεις καποιον οτι εχει στηθει επιχειρηση να μαδανε λεφταδες με δηθεν καταγγελιες για σεξουαλικη παρενοχληση πως θα το ελεγες καλυτερα;
Όπα όπα, κόψε. Αυτός ο συνδυασμός του λανθάνοντος macho και political correct υπερευθιξίας με σκοτώνει. Έλα, παραδέξου το. Γουστάρεις να σχολιάζεις το στήθος της συναδέλφου μπροστά της και να απαιτείς να γελάτε όλοι μαζί ε; Αγόρια χαλαρώστε λίγο η αντρική σας καταξίωση δεν περνάει από το φερμουάρ σας και από "πειράγματα" σε χώρους που η άλλη δε μπορεί να σας απαντήσει όπως σας πρέπει. Κι αν θέλετε νέους φίλους και σας παρεξηγούμε χωρίς λόγο, κάντε ένα πείραμα. Πάτε και στο συνάδελφο το Μητσάρα να τον κοιτάξετε λάγνα και να του πείτε "πω ρε μάνα μου σήμερα θα σε κλέψει κάποιος έτσι φωτιά που είσαι". Αν δεν παρεξηγηθεί, συγχαρητήρια, κερδίσατε ένα νέο φίλο που ξέρει να γελάει με αθώα αστειάκια. Αν παρεξηγηθεί αυτός είναι ένας κομπλεξικός που δεν παίρνει από χιούμορ.
Kοβω και τα κομμενα και ξαναπαμε.Γουσταρω να σχολιαζω οτι γουσταρω να σχολιαζω για να γουσταρω.Αλλα οχι μπροστα της, ουτε απαιτω τη γενικοτερη συναινεση ή την ιδια αισθηση του χιουμορ απο ανθρωπους με τους οποιους ειμαι αναγκασμενος να συνυπαρχω και δεν τους εχω επιλεξει.Ανοιξες ανοιχτη πορτα.Κι οταν ξανακουσω απο γυναικοπαρεα 'δεν υπαρχουν αντρες,τους εχουμε ευνουχισει με την ασυλληπτη καριερα μας', παιζει και να γελαω κανα δεκαλεπτο..στη σκεψη οτι αν ο πλουσιος κουκλος εργοδοτης σου δεν σου δινει καμια απολυτως σημασια,μπορει και να σκασεις απ το κακο σου.
με την μοναδικη επιφυλαξη μηπως η κοπελα κολακευεται κατα βαθος, κι αυτο μονο λογω ανταποκρισης στον χορο και στο φαγητο, συμφωνω απολυτα με την Λενα.οταν ο φλερτακιας ειναι σε θεση εξουσιας σε σχεση με σενα, σαφως ειναι το ιδιο με το να σε χτυπανε.
ενω οταν ο φλερτακιας ειναι ο πλουσιος γαμπρος που ονειρευεται η μαμα σου εισαι σαφως σε θεση ισχυος,τοσης ισχυος οση εχει το εμπορευμα στο ραφι που περιμενει καποιον να το αγορασει.Και επειδη προβλεπω η πεολειχια σε νεοαναγειρομενη οικοδομη να φτανει στα δυο ευρω,μηπως να ειμαστε πιο επιφυλακτικοι με το ξεχειλωμα και το μαζεμα των ανθρωπινων δικαιωματων κατα το συγκυριακο δοκουν;Η δουλειά ειναι μια προσβολη της ανθρωπινης αξιοπρεπειας απο μονη της,το διακριτικο πειραγμα μας μαρανε..
το "διακριτικο" σηκωνει πααααρα πολυ νερο στις εργασιακες σχεσεις κουρτσε..για τον απλουστατο λογο οτι, εαν ο αλλος ειναι προισταμενος σου και δεν ανταποκριθεις στο "διακριτικο" η εστω δεν τον αφησεις να μαλακιζεται με την ανοχη σου, μπορει καλλιστα να αποβει μοιραιο για την δουλιτσα σου κι εκεινος να σφυριζει κλεφτικα...
εγω ειμαι απλα ανακουφισμενος που δεν μου 'στειλε ακομα εξωδικο για το -ομολογω- απαραδεκτα σεξιστικο και ξεκαθαρα υποτιμητικο 'ρε Λενα',που ειχα την ανοητη εμπνευση να γραψω παραπανω.
Απλώς μια διευκρίνηση: το φαγητό ήταν στο εστιατόριο του γραφείου (δε θα έβγαινα για φαγητό μαζί του προφανώς) και ο χορός σε κοινη έξοδο με άλλους 15 από το γραφείο, για τα γενέθλια συναδέλφου, τη 2η βδομάδα στη δουλειά. Το ότι με πήρε να χορέψουμε θα μπορούσε να μη θεωρηθεί ανάρμοστο αυτό καθ'αυτό. Ανάρμοστο ηταν το πώς, και αυτό δε μπορούσα να το προβλέψω εξ'αρχής και κατόπιν, καταλαβαίνεις πως προσπαθείς να αντιδράσεις διακριτικά -να σηκωθείς να φύγεις χωρίς να γίνει αντιληπτό- όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια δύσκολη θέση.
Η κοπέλα δηλώνει την ηλικία της (22). Στα 22 νομίζεις ότι σου ανήκει το σύμπαν αν ο κάθε π@π@ρ@ς συμπεριφέρεται με τέτοιο γλειώδη τρόπο. Καλύτερα υστερική φεμινίστρια, παρά να κάνει την πατάτα της και να το φυσάει και να μην κρυώνει (γιατί δεν θα κρυώνει).
καλημέρα τι κάνεις...: Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά-ανεξαρτητου ηλικίας και φύλου.Κάποιοι επιβεβαιώνονται ακόμα και από το -ανάρμοστο- ενδιαφέρον, κάποιοι όχι.(τι κι αν είμαι 22,έιμαι στους ''όχι''). Προφανώς αν έκανα κάτι, δε θα ήταν απλώς ''πατάτα'', αλλά παντελη βλακεία, οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το γεγονός όμως ότι κολλάς το ''υστερική'' στο ''φεμινίστρια'' καταδεικνύει το σεξισμό της κοινωνίας μας. Δε θεωρώ πως το να απαιτείς ισότητα και χειραφέτηση σε καθιστά υστερικη. Τουναντίον, είναι η επιτομή της λογικής. Όσο για το ''διαμέρισμα'' προφανώς ειπώθηκε ως αστείο. Ναι, αυτό είναι αστείο, τα σεξιστικά σχόλια όχι. Φαίνεται πως η αίσθηση του χιούμορ ποικίλει, γι'αυτό στο χώρο εργασίας ας είμαστε τυπικοί καλύτερα.
#4Διαφωνώ, δεν είναι ρητορική η ερώτηση καθώς έχει απάντηση.-Αξίζει να δουλεύεις "σαν το σκυλί" για 350 ευρώ, ενώ τα αφεντικά σου κυκλοφορούν με mercedes το λιγότερο κ χτίζουν βίλλες?-Για το αφεντικό σου αξιζει και με το παραπάνω
#11 Kai se alles xwres ektos thn Amerikh mporeis na kaneis mhnysh gia tetoia sovarotata themata. Den eimai sigourh oti me thn apozhmiwsh tha agoraseis diamerisma, alla tha dikaiwtheis. Se polles xwres ths Eurwphs o yfistamenos prostateuetai apo to nomo. Se poia xwra zeis? Mporeis na to psakseis opws k na exei. Gia th Skandinavia eimai sigourh oti mporeis na vreis amesa to dikio sou, alla fantazomai den eisai ekei giati tote oi synadelfoi den tha se rwtousan peiraktika alla tha sou elegan pws na kinhtheis nomika. Ektos ki an eiste se multicultural perivallon.Opws k na exei einai poly shmantiko na syneidhtopoihseis ti symvainei, k na ksereis pws den eisai monh sou, opws vlepeis mono sta sxolia auths ths sthlhs yparxoun ki alloi pathontes.Syggnwmh gia ta greeklish k kalh tyxh!
Στο #10 λες "όσοι δεν αντέχουν τόσο χάος μιλάνε για «Θεούς»" - πόσο δίκιο έχεις. Επίσης θα προσθέσω ότι μιλάνε και για ζώδια. Είμαστε ικανοί να εκλογικεύσουμε κάθε παραλογισμό, προκειμένου να νιώσουμε ότι έχουμε έναν τοσοδούλη έλεγχο πάνω στο χάος.
Για τη "χαμένη στη μετάφραση":Πολύ πρόσφατα είχα άσχημη παρόμοια εμπειρία κι έχω τόσα νεύρα με τη λάθος αντίδρασή μου, που έτσι μου'ρχεται να έρθω όπου είσαι και να δείρω/βρίσω/ξεφτιλίσω τον τύπο αυτόν αφού δεν τα τα κατάφερα στο δικό μου!!ΟΧΙ δεν είναι φυσιολογικό να σου μιλάει έτσι, ΝΑΙ είναι πέσιμο 100%, είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ πρόβλημα αν θέλει να μιλάει με καφρίλες αλλά δικό σου ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρεξηγείσαι με αυτές και να βρει και το μπελά του από τα αφεντικά. ΔΕΝ είσαι υπερβολική, είναι μαλάκας.Τέτοιοι τύποι αντρών - θρασύδειλοι- θεωρούν ότι μια γυναίκα ψάχνεται εξ ορισμού, και στρέφουν τα βέλη τους σε μικρότερες/πιο ντροπαλές/κατώτερες στην ιεραρχία γιατί τις θεωρούν εύκολα θύματα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν δεν τους "κάτσεις" είναι επειδή ζηλεύει και σε ελέγχει ο φίλος σου κι όχι επειδή - λέμε τώρα- μπορεί να μην ενδιαφέρεσαι. Η γυναίκα είναι ιδιοκτησία κάποιου ή αλλιώς αν είναι ελεύθερη είναι διαθέσιμη να γίνει δικιά μας ιδιοκτησία, αυτή είναι η λογική.Γράφω με πολλά νεύρα γιατί είχα 2-3 σχετικές ιστορίες με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση. Η τελευταία ήταν χαστούκι γιατί συνέβη με την πρόφαση της φιλίας στον εργασιακό χώρο. Ευτυχώς δεν εκδηλωνόταν μπροστά σε άλλους, αλλά κατ ιδίαν είχε δημιουργήσει κλίμα χοντρού πεσίματος (ατάκες του στυλ "εγώ στις φίλες μου μιλάω πρόστυχα για πλάκα, αν εσύ θίγεσαι είσαι ξενέρωτη και νομίζεις ότι όλοι σου την πέφτουν"), αιτιολογώντας το ακριβώς με τον τρόπο που σου είπε ο δικός σου βλάκας (έτσι κάνουν στις ομάδες..πειράζονται..). Για να γλιτώσω από το φαύλο κύκλο εγώ άλλαξα δουλειά,καθώς αυτός ήταν πάνω κάτω ο προϊστάμενος. Πάνε μήνες, αλλά έχω ακόμα ΝΕΥΡΑ γιατί δεν τον αντιμετώπισα ευθέως. Το μόνο που έκανα ήταν ψύχραιμες συζητήσεις περί αξιοπρέπειας και προσωπικών ορίων στις οποίες αντιδρούσε άψογα λέγοντας συγνώμη, καταλαβαίνω ότι ο τρόπος μου είναι παρεξηγίσιμος, το κόβω αμέσως (για να ξαναρχίσει 2-3 μέρες μετά).Να κοιτάξεις να μάθεις από αυτή την εμπειρία, για να μπορείς να αντιμετωπίζεις και τέτοιες μελλοντικές καταστάσεις. Δε ξέρω αν θα πιάσει η τακτική της Λένας περί αδιαφορίας, μπορεί να θυμώσει και να αρχίσει να λέει καφρίλες όταν ΔΕΝ είσαι μπροστά. Προτείνω συνδυασμό ψύχρας κατ ιδίαν με διακριτική ΚΑΦΡΙΛΑ όταν είναι κι άλλοι.Παράδειγμα:1. (πχ) Ελένη δώσε μου το φάκελο σε παρακαλώ, να σε χαζέψω κιόλας έτσι ωραία που σου στρώνει αυτή η φούστα.- Το δίνεις, τον κοιτάς δολοφονικά και φεύγεις.2. Πωπω παιδιά κοιτάξτε πάλι φουστάρα που φοράει η Ελένη, να μας πεθάνει θέλει.- Ήθελα να'ξερα ρε παιδιά, τις ίδιες κρυάδες λέει σε κάθε πρακτικάριο που έρχεται ή εγώ είμαι η άτυχη;Που θα πάει, κάποτε θα αρχίσουν να κοροιδεύουν ΑΥΤΟΝ ως πέφτουλα και θα ντραπεί. Η σεξουαλική παρενόχληση δίνει και παίρνει πια, και πρέπει να μάθουμε να αντιδρούμε. Αλλιώς θα μας αντιμετωπίζουν όχι ως εργαζόμενες γυναίκες αλλά ως γραμματείς-στερεότυπο του 1950, έτοιμες να κάτσουν στα γόνατα του αφεντικού μόλις αυτός το προστάξει. Και δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο ευθύβολο το πέσιμο για να αντιδράσεις. Οποιαδήποτε οικειότητα εκεί που δεν τη θέλεις, είναι μη ανεκτή. Αρκετά πια με τους ηλίθιους που μας κάνουν να νιώθουμε κομπλεξικές επειδή απαιτούμε σεβασμό.
Εγώ έχω ακούσει το απίστευτης βλακείας "Δεν μου κάθεται, γιατί είναι λεσβία." Παραλίγο όντως να γίνω συνειδητοποιώντας πόσο ανεγκέφαλοι είναι κάποιοι άντρες (που θέλουν να συγκαταλέγονται και στο ανθρώπινο είδος, τρομάρα τους!!!!)
Σωστά, NoNick! Εκεί που σταματά η ευγένεια και η τυπικότητα αρχίζει η καφρίλα. Είμαι υπέρ της λογικής "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" σ'αυτές τις περιπτώσεις εις επήκοον όμως όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων.Με ρώτησε κάποτε ένας τέτοιος σιχαμερός και γλοιώδης συνάδελφος-κατά τι ανώτερός μου στην ιεραρχία- εν είδει αστεϊσμού,τί νούμερο σουτιέν φοράω (αν είναι δυνατόν!) Απάντησα δυνατά να το ακούσουν όλοι: "το πουλί σου επί δύο συν το δείκτη νοημοσύνης σου". Δεν τόλμησε να μου ξαναμιλήσει ποτέ.
Καλά είσαι απίστευτη και μου χρωστάς έναν καφέ! Μόλις έχυσα πάνω μου τον καφεδάκο μου τον νόστιμο, τον καυτό, με την απάντηση σου! Να ένα πράγμα που ζηλεύω στους ανθρώπους, την ετοιμολογία (δική μου εφεύρεσις η λεξούλα)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, ωστόσο στη δική μου περίπτωση δεν έκανε/είπε κάτι πρόστυχο ώστε να είμαι σίγουρη για το τι συμβαίνει και να πάρω τα μέτρα μου. Όταν ωστόσο του είπα χύμα-και λίγο αγενώς- πως δεν ανέχομαι άλλο τα ''αστεία΄'' του και να τα σταματήσει και άλλα πολλά, είπε συγγνώμη, τα σταμάτησε και τώρα το παίζει άνετος και φιλικός.Γενικά δεν είναι η κλασική περίπτωση πέφτουλα γι'αυτό ήθελα να το διαχειριστώ όσο πιο διακριτικά γίνεται.
MrsDalloway χαίρομαι που πήρες την κατάσταση στα χέρια σου και το έλυσες το θέμα. Έχεις πολλά κότσια για τόσο μικρή και πρώτη σου δουλειά, μπράβο. Όπως θα δεις και από τα σχόλια που ακολουθούν, από εξυπνάκηδες και κρυφοσεξιστές πάμε καλά, όρεξη να'χεις να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Έχω ξεχάσει τα ελληνικά; μου;# 10:"τα βρισκόμαστε" και "στην εν τελει"; ας βοηθήσει κάποιος!Στοχαστικές- σοβαρές (κατά κύριο λόγο) ερωτήσεις/ απαντήσεις σημερα ή μου φάνηκε;
μα με τιποτε να μην ειστε ικανοποιημενοι εδω μεσα!!!!!σοβαρες οι απαντησεις, ξυνιζετε τα μουτρα σας!χιουμοριστικες οι απαντησεις, αρχιζουν τα σχολια για "ηρωνιες" και κυνισμους!:ΡΡΡΡΡΡΡ
ο ανθρωπος ειπε ξεκαθαρα τι βιβλια διαβασε: "θρησκευτικα, επιστημονικα,φιλοσοφικα αΝτε και κανενα μυθιστορημα(στο τσακιρ κεφι)" ΕΙΠΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ????? ΔΕΝ ΕΙΠΕ!!! ΤΙ ΤΡΩΓΕΣΤΕ?????