Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!]

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Allanah, 2008
38

(Προσοχή: Αυτή η ανάρτηση περιέχει γυμνό)

Οι φωτογραφίες του Phillip Toledano στην σειρά του "A New Kind of Beauty" έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα παραδοσιακά πορτρέτα, αλλά τα θέματα του απέχουν πολύ από το μέσο όρο. Ο Toledano φωτογραφίζει ανθρώπους που έχουν περάσει από ριζικές διορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

"Σε 50 ή 100 χρόνια, νομίζω ότι η ανθρωπότητα δεν θα μοιάζει όπως σήμερα, λόγω της τεχνολογίας. Θα είμαστε σε θέση να επαναπροσδιορίσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι η πρωτοπορία αυτού του τύπου της εξέλιξης,"  δήλωσε ο Toledano σχετικά με το έργο.

"Ήθελα να κάνω όμορφα και διακεκριμένα πορτρέτα των ανθρώπων αυτών. Ήθελα να παρουσιάσω ένα συγκεκριμένο μέρος της σύγχρονης ομορφιάς" είπε χαρακτηριστικά ο Toledano, ενώ συμπλήρωσε, πως οι αντιδράσεις για το εργο όπως ήταν αναμενόμενο ήταν ανάμεικτες.

1.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Steve, 2008

2.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Nikki, 2009 (left); Fred, 2008

3.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Monique, 2008

4.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Justin, 2009

5.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Angel, 2009 (left); Yvette, 2008

6.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Sonia

7.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Dina, 2009

8.

Ένα νέο είδος ομορφιάς [NSFW!] Facebook Twitter
Ava

9.

Φωτογραφία
38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

20 σχόλια
Το 7, εξ' όσων βλέπω, είναι καλή δουλειά. Δεν ξέρω πώς ήταν πριν, αλλά το μαχαίρι του χειρουργού ζωγράφισε.Τα άλλα, πχ το 8, είναι από mainstream πορνοστάρ, μέχρι Θεέ μου φύλαγε.
Moιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.Οι φωτογραφίες είναι ωραίες. Τα πλάσματα αυτά δε μοιάζουν ανθρώπινα, ούτε είναι όμορφα.Βασικά έκλασα μέντες ο.ΟΗ μόνη πιο κοντά στο Homo sapiens sapiens είναι η Σόνια που μοιάζει με τη Μαρίνα την Αμπράμοβιτς τώρα που επίσης έχει κάνει λίγο κώλο τη μούρη της.
Καλά, όταν οι ρυτίδες και τα άσπρα μαλλιά, περάσουν το στάδιο τη γοητείας, να σας δω αν θα πλακωθείτε στις πλαστικέςΠου δεν θα σας δω, αλλά λέμε τώρα.(για εσάς που βρήκατε ευκαιρία να κράξετε λέω):)
Καλλιτεχνικά, με όλη την σημασία της λέξεως, είναι ενδιαφέροντα πορτραίτα(για εμένα..).εκτός αν αντιληφθεί έντονα κανείς ότι μέσω αυτής της φωτογραφικής στόχευσης ενός και μόνο ''είδους'' ανθρώπου, όπως και τους παρουσιάζει, λόγικώς και εύστοχα ο φωτογράφος περίμενε τις αντιδράσεις του κόσμου άρα και ''εύστοχα'' στόχευσε σε αυτούς τους ανθρώπους.Αλλά το ζητούμενο, πέρα από το ζήτημα της καλλιτεχνίας και του ηθικοαισθητικού teasing, είναι(ή δεν είναι;) αυτό που περιγράφει ως θεώρηση (μιας) σύγχρονης ομορφιάς.Ως θεατής αυτής της υποψήφιας (ως) ομορφιάς, δεν προέχει -προκειμένου να την αναγνωρίσω ως μία- το να το θεωρώ κιόλας και ως κάτι το όμορφο(π.χ σε αυτούς τους ανθρώπους;) Έχουμε κιόλας συμφωνήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι όμορφοι;Και άντε, ας πούμε (πράγμα που το ελπίζω και περισσότερο) ότι με την λέξη ομορφιά, αναφέρεται σε μια κάποια θεώρηση της ομορφιάς, πίστη περί ομορφιάς, πεποίθηση περί κάλλους που έχουν οι άνθρωποι που φωτογράφισε και οι οποίοι έχουν ως κοινό το να θεωρούν όμορφο αυτό που δείχνουν και κάνουν-πράγμα που τους καθιστά και αυτούς σε έναν βαθμό... καλλλιτέχνες- ή ας πούμε ότι η συλλογή αυτή αποτελεί απαθανάτιση και ντοκουμέντο ενός στάδιου της ιστορίας αυτής της μιας κάποιας θεώρησης της ομορφιάς και άρα ίσως έχει ή θα έχει μια αξία ...αρχαιολογική...Διερωτώμαι, είναι αυτές οι φωτογραφίες όμορφες λόγω του ότι είναι και οι φωτογραφιζόμενοι όμορφοι; Ή οι φωτογραφιζόμενοι καθίστανται όμορφοι λόγω της φωτογραφικής επιτυχίας(η οποία όπως και είπα είναι λίγο πολύ εξασφαλισμένη λόγω της στόχευσης του κόνσεπτ);Ο φωτογράφος μας οικειοποιεί σε ένα είδος ομορφιάς ή η ''ομορφιά'' αυτή είναι κιόλας ένα νέο ζητούμενο της τέχνης, άρα και της... ομορφιάς;
Ευτυχώς υπάρχει ακόμα κριτική σκέψη και αισθητική στον κόσμο όσο κι αν πασχίζουν δήθεν αρτίστες, διαφημιστές και παντός είδους γκουρού να πείσουν για το αντίθετο.