ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.3.2023 | 04:42

Το βλεμμα της στην αντανακλαση

του τζαμιου του λεωφορειου, διασταυρωθηκε με το δικο μου (καθομουν διπλα της και κοιτουσαμε και οι δυο εξω απο το παραθυρο) και ενιωσα εναν ηλεκτρισμο, απλα κοκκαλωσα, δε μπορουσα να κοιταξω αλλου, ουτε καν να κλεισω τα ματια μου...και δεν ηθελα κιολας...ηξερα οτι κοιτουσε εμενα και οχι το εξω τοπιο επειδη οταν περνουσε το λεωφορειο απο ψηλες πολυκατοικιες και εκρυβε το φως του ηλιου, στη σκια του φοντου μπορουσα να διακρινω οτι κοιτουσε απευθειας εμενα, εκτος δηλαδη αμα "χανοταν" το βλεμμα της και παρεμενε στο ιδιο σημειο και εντελως τυχαια αυτο ενωνοταν με το δικο μου, πραμα που δε θα ηθελα να ισχυει... δε ξερω τι σκεφτοταν, ουτε εγω θυμαμαι τι σκεφτομουν, ειμασταν και οι δυο μελαγχολικοι, κατσουφιασμενοι, θαρρω ο καθενας για τους λογους του.. δε ξερω καν ποσος χρονος περασε, με την οπτικη επαφη απλα σταματησε για μενα ο χρονος..ουτε θυμαμαι πως ετυχε και κατεβηκε,.σηκωθηκε ξαφνικα σε μια σταση και εξαφανιστηκε...και εγω εμεινα να κοιταω την αντανακλαση μου, να μουρμουριζω απο μεσα μου "κανε κατι, οτιδηποτε, μην την αφησεις να φυγει!" και μεχρι να το παρω αποφαση και να κοιταξω προς το μερος της, αυτη ειχε ηδη αποβιβαστει και οι πορτες του λεωφορειου ειχαν ηδη κλεισει, με τον ιδιο αναποφευκτα μοιραιο τροπο που πεφτει η αυλαια στη σκηνη..ελπιζω να τη ξαναδω...τιποτα δε θα ειναι ξανα το ιδιο για μενα, συνταραξε τον μικροκοσμο μου..
3
 
 
 
 
σχόλια

Ειστε καποιοι που ειστε ερωτευμενοι με τον ερωτα στην ιδεατη του μορφη, που δεν θελετε στην πραγματικοτητα να τον ζησετε μη και χαλασει η εικονα που εχετε στο μυαλο σας γι αυτον. Τον περιγραφετε ομως καλυτερα απο μας που τον ζουμε, ισως πιο ιδανικα, γραψτε λοιπον γι αυτον! (Εχω μια νεαρη φιλη ποιήτρια στο μυαλο μου που το κανει οπως εσυ)

Θέλει προσπάθεια ο έρωτας και να κινητοποιηθεί ο άλλος, όχι να κάθεται και να τον περιμένει να έρθει ουρανοκατέβατος. Αυτό δείχνει η μικρή εμπειρία μου και τα λεγόμενα των ''ιθυνόντων''.
Χρειάζεται όμως αναμφισβήτητα και τύχη.
Δεν ξέρω φυσικά τη ζωή και την τύχη του εξομολογούμενου αυτού εδώ του γραπτού, μπορεί να είναι τυχερός, καταφερτζής, ολομόναχος ή ήδη σε σχέση κι απλά να είδε κάποια που να του άρεσε, να του έκανε κλικ.
Ωστόσο πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν κάποιοι έχουν δυνατότητα επιλογών και τύχη στον ερωτικό τομέα, δε συμβαίνει το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων.
Καλώς και χίλια μπράβο για όσους ζουν τον έρωτα, όπως κι εσύ αλλά για να τον ζήσει κάποιος σημαίνει πως ένα άλλο άτομο του έδωσε την ευκαιρία.
Δεν είναι λοιπόν πως όσοι αναστατώνονται με τέτοιες μικρές σκηνές της ζωής όπως το άτομο της εξομολόγησης προτιμούν να φαντάζονται τον έρωτα κι ότι θέλουν να είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα στην ιδεατή του μορφή όπως γράφεις. Δεν είναι επιλογή ούτε προνόμιο του ενός το να βιωθεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα όπως και κάθε είδους ανθρώπινη σχέση δηλαδή. Απλώς επειδή κάποιοι στάθηκαν τυχεροί, το ξεχνούν.