ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.11.2023 | 00:22

Νιώθω αηδία

Νιώθω αηδιασμένη από την συμπεριφορά πολλών ανθρώπων τα τελευταία 3,5 χρόνια. Τόσο πολύ που δεν θέλω να έχω καμμία σχέση με κάποιους,ούτε έχω καμμία όρεξη να γνωρίσω καινούρια άτομα , ειδικά για σχέση. Δεν αφήνω κανένα να με γνωρίσει σε βάθος. Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη. Ήμουν που ήμουν κλειστή τώρα πια έχω σιχαθεί και επίσημα. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι έτσι θα είναι από δω και μπρος;δεν θα περάσει ποτέ το ξενέρωμα; δεν ξέρω πραγματικά. Προβληματίζομαι.
7
 
 
 
 
σχόλια

Όταν διάβασα τις πρώτες γραμμές νόμιζα ότι έγραψα εγώ την ανάρτηση και το ξέχασα. Είναι όντως τόσο μεγάλη απογοήτευση οι περισσότεροι άνθρωποι που πραγματικά κάποια στιγμή αηδιαζεις. Θα πω κάτι κοινότοπο αλλά είναι και η αλήθεια. Κάπου υπάρχουν και άνθρωποι που αξίζουν την αγάπη σου και δε μιλάω για σχέση απαραίτητα. Έστω λίγοι αλλά υπάρχουν.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης, ανάγκη επιβεβαίωσης και πόθος για υπεροχή. Απο το να είσαι με ένα σαδιστή ή κακοποιητικό σύντροφο, φίλο/φίλη είναι καλύτερα να είσαι μόνος/μόνη σου, όχι για πάντα βεβαια. Σου εύχομαι να βρείς κάποιον που να κατανοεί και να αποδέχεται τα πιο δύσκολα στοιχεία και των δυο.

Καμιά φορά , όλα τα αρνητικά συναισθήματα προέρχονται από εμάς , από το ίδιο μας το εγώ.
Αν και θα συμφωνήσω γιατί νιώθω παρόμοια.
Δεν υπάρχει καμία αξία σε αυτή την εποχή.
Όλοι είναι επιφανειακοί και μέσα σε μια στιγμή γίνονται ξένοι από αγαπημένοι , προτιμώ να απέχω , τα βιβλία μου τις ταινίες μου και τον εαυτο μου.

Ειμαι στην ιδια φαση με σενα και καταλαβαινω πως νιωθεις. Σιγουρα παιζει ρολο κ η εποχη, με τα σοσιαλ μιντια και τα dating apps το να γνωρισεις καποιον ειναι πλεον πολυ ευκολο κ γενικα υπαρχουν γυρω μας τοσοι πειρασμοι οποτε πολλοι ανθρωποι πιστευουν οτι ειναι πολυ πιο συναρπαστικο να εχουν 5 γκομενους την ιδια στιγμη αφου μπορουν πολυ ευκολα να το κανουν αυτο, παρα να μενουν μονο με εναν. Γι αυτο κ δεν ενδιαφερονται να σε γνωρισουν σε βαθος γιατι ξερουν οτι μπορουν να σε αντικαταστησουν σε ενα λεπτο.

Θα σου πω αυτο που λεω κ στον εαυτο μου. Το να κλεινεσαι πιο πολυ στο καβουκι σου κ να εισαι απομακρη με ολους θα σε φερει σιγουρα στο εξης αποτελεσμα, το να παραμεινεις μονη. Καταλαβαινω οτι μπορει να νιωθεις οτι ετσι προστατευεις τον εαυτο σου απο το να πληγωθεις αλλα για ποσο καιρο μπορεις να το κανεις αυτο? Σε καποιους μηνες/χρονια μπορει να κουραστεις απο αυτη τη μοναξια οποτε δεν θα σου ειναι ευκολο να εισαι απομακρη με ολους, γιατι θα θες να βρεις καποιον. Οποτε θα σου πω, δινε ευκαιριες απλα να εισαι πιο επιλεκτικη.
Συνηθως καποιος που μας απαταει ή μας φερεται χωρις σεβασμο κλπ μας εχει δειξει σημαδια νωριτερα οτι ειναι τετοιος ανθρωπος απλα εμεις επιλεγουμε να τα αγνοησουμε. Οποτε οταν αρχισεις να βλεπεις τα πρωτα red flags ε μην μενεις εκει να δεις ποσο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα, απλα φυγε κατευθειαν.
Ειναι ευκολο να λεμε οτι για ολα φταινε οι αλλοι αλλα μερικες φορες ειναι σημαντικο να κανουμε κ μια ενδοσκοπηση και να δουμε τα δικα μας λαθη, μηπως τα κριτηρια επιλογης συντροφου που εχουμε δεν ειναι σωστα? μηπως εστιαζουμε πχ στην εμφανιση κ οχι τοσο στο χαρακτηρα του αλλου?μηπως δινουμε περισσοτερες ευκαιριες απ ο,τι καποιος αξιζει? μηπως αφηνουμε τον αλλον να μας υποτιμα και να μας κανει ο,τι θελει? μηπως δε λεμε αρκετα οχι?
Σιγουρα ενας ανθρωπος δεν ξυπναει μια μερα κ αποφασιζει να γινει τοξικος απεναντι σου ή να σου φερθει με ασχημο τροπο, καπου κ εσυ εχεις κανει τα λαθη σου κ αθελα σου του εχεις δωσει το ελευθερο να φερθει ετσι. Αν βρεις αυτα τα "λαθη" σου , θα σου ειναι πιο ευκολο μετα να δεις τι μπορεις να αλλαξεις απο τη δικη σου πλευρα.