ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.1.2024 | 02:59

Εξωτερικό

Σκέφτομαι σοβαρά να μετακομίσω στο εξωτερικό. Εδώ έχω ελάχιστους συγγενείς οι οποίοι μένουν μακριά και μόνο την μητέρα μου από κοντινούς συγγενείς. Είναι 67 χρονών και μια χαρά στην υγεία της αλλά δεν θέλω να την αφήσω μόνη της, τι να κάνω; Νιώθω πως πρέπει να μείνω εδώ να την βοηθάω σε ό,τι χρειαστεί αλλά παράλληλα κάτι μέσα μου φλέγεται από την επιθυμία να ανοίξω τα φτερά μου επειδή εδώ νιώθω πως δεν θα βρω ποτέ κάποια δουλειά με αρκετά χρήματα ώστε να μπορώ να βιοποριστώ και στο απαισιόδοξο σενάριο (χτυπήστε ξύλο) που αυτή φύγει από την ζωή, σε 2 με 3 μήνες θα βρεθώ στον δρόμο, άστεγος και άπορος καθώς στη παρούσα φάση ουσιαστικά συντηρούμαστε από τη δικιά της σύνταξη. Νιώθω τελείως ξεκρέμαστος απ'όλους και όλα και είμαι μόλις 28, δεν είμαι και μεγάλος, όλοι μου λένε πως έχω μία ζωή μπροστά μου αλλά εγώ εδώ ασφυκτιώ και θέλω να αλλάξει αυτό, να μη φοβάμαι το σενάριο που κάποτε θα γίνει αναπόφευκτα, αλλά είναι τόσο δύσκολο να την αφήσω και να φύγω, είναι πραγματικά ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο για το οποίο νοιάζομαι και μόνη της φοβάμαι πως δε θα είναι το ίδιο με τώρα...τι θα κάνατε στη θέση μου;
4
 
 
 
 
σχόλια

Εξομολογούμενε, το να την αφήσεις μόνη της δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα, ιδίως όταν ξέρεις ότι σε χρειάζεται αλλά δεν πρέπει να παραβλέψεις μακροπρόσθεσμα τις 'εκκρεμότητες σου'. Και όσο για τα λεγόμενα περί 'αποκόπτεσαι για να ζήσεις' ή 'παντρεύτηκες τη μητέρα σου', ε, δεν είναι όλοι σε θέση να κατανοήσουν την πραγματικότητα του να έχεις οικονομικές ή οικογενειακές δεσμεύσεις. Αλλά το να ζείς εξ ολοκλήρου με την σύνταξη της σε βάζει αυτομάτως σε δύσκολη θέση και μη ιδανική. Είναι θετικό που το παραδέχεσαι και το αναγνωρίζεις, τουλάχιστον δεν κρύβεσαι πίσω απο προσχήματα και αυτή η διαφάνεια δείχνει οτι έχεις θάρρος. Χρησιμοποιήσε το. Μερικές φορές, αυτοί που δίνουν τέτοιες συμβουλές δεν έχουν βιώσει την ίδια κατάσταση και είναι εύκολο να σου λένε να 'κόψεις τις γέφυρες' όταν οι δικές τους είναι ακόμα ολόκληρες και στέρεες.

Οι νεοι πρεπει καποτε να φευγουν απο το σπιτι, να βιοποριζονται μονοι τους και ν ανεξαρτοποιουνται. Μη δισταζεις αν το μονο σου εμποδιο ειναι η ηλικια της μαμας σου, δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη. Μη σου γινει τροχοπεδη αυτο , οπως επισης και το να βασιζεσαι στη συνταξη της, για κεινη θα ειναι για παντα για σενα οχι!, Απο την αλλη σκεψου ολες τις ευκαιριες που σου δινονται για το εξωτερικο. Ειναι πραγματι ευκαιριες? Παντως δοκιμασε !

Μα πρώτον, αφού είσαι εντελώς άφραγκος και όπως γράφεις συντηρείσαι από τα χρήματα της μητέρας σου, πώς θα πας στο εξωτερικό χωρίς κάποιο δικό σου κομπόδεμα; Πρέπει να έχεις κάποιο καλό χρηματικό ποσό για να ταξιδέψεις.Θεωρώ να βρεις κάποια δουλειά εδώ και να μη φύγεις έξω.