ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.3.2024 | 17:36

Θέατρο ή αλλιώς τα παρατάω;

Είμαι 25. Τελείωσα τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη στην Αγγλική φιλολογία με άριστα στα 4 χρόνια. Κατέβηκα στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσω θέατρο και σκηνοθεσία. Εδώ και δύο χρόνια δουλεύω 70 ώρες, Δευτέρα-Κυριακή σε 2 φροντιστήρια, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερα σε Αγγλικά και Ιταλικά και μεταφράσεις σε Αγγλικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Γερμανικά και δουλεύοντας σαν social media manager το ξημέρωμα για έναν οργανισμό. Και αυτά τα δύο χρόνια με πολλές στερήσεις, σε μια πλήρως υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας δίχως θέρμανση, δίχως εξόδους, μερικές φορές και χωρίς φαγητό (περίμενα να φάω στις κουζίνες των φροντιστηρίων και παρακαλούσα να μην έχω αργία). Προφανώς και η ψυχική και η σωματική μου υγεία χειροτέρεψαν αλλά είχα και έχω στόχο να σπουδάσω τέχνη στην Ελλάδα. Και φτάνω στο σήμερα που έχω μερικά μα ελάχιστα λεφτά στην άκρη καθώς τα νοίκια και η ζωή είναι πανάκριβα. Και θέλω να σπουδάσω τέχνη όσο τίποτα άλλο. Και ξέρω ότι δεν θα έχω λεφτά να ζήσω αν το κάνω (μια δραματική θέλει τουλάχιστον 10 ώρες δουλειάς τη μέρα). Και δεν θα μπορώ να δουλέψω για να ζήσω. Και δεν θα έχω κανέναν να με στηρίξει οικονομικά. Και να το σπουδάσω πού θα βρω δουλειά όταν και οι καταξιωμένοι δυσκολεύονται. Έχω αγχωθεί και έχω απογοητευτεί και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να σπουδάσω και να ζήσω με αξιοπρέπεια.
6
 
 
 
 
σχόλια

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η τέχνη και καίγεσαι για αυτήν, δεν τα παρατάς. Θείος που είχα, στα 7 του πήγαν να του πάρουν καινούρια παπούτσια γιατί τα παλιά του είχαν τρυπήσει στο καταχείμωνο. Είπε " προτιμώ ξυπόλητος και να τα δώσετε για να μάθω πιάνο". Σπούδασε, αποφοίτησε με "άριστα" και έγινε καθηγητής ωδείου.

Από την υπερβολική εργασία έχει κουραστεί ο εγκέφαλός σου και δεν σκέφτεσαι καθαρά. Πάρε λίγο χρόνο και ξεκουράσου οπωσδήποτε διότι θα χαλάσεις τη μηχανή. 25 είσαι όχι 95. Πολλοί ηθοποιοί γνωστοί σπούδασαν στα 30. Δεν αρκεί ο κόπος. Χρειάζεται και ο τρόπος.

Το έχεις σκεφτεί να ψάξεις για ευκαιρίες στο εξωτερικό μέσω Erasmus Plus αρχικά, που έχει και υποτροφία;! Ή μέσω AIESEC κλπ.
Γλώσσες ξέρεις, εμπειρία έχεις.
Θα ψάξεις και θα βρεις σε αυτό το τρίμηνο, είμαι σίγουρη.
Δεν θα είναι εύκολο, αλλά σάμπως εδώ είναι;

Δεν εχω ιδεα απο θεατρο και αυτο το "μια δραματική θέλει τουλάχιστον 10 ώρες δουλειάς τη μέρα" που εγραψες με παραξενεψε. Ακουγονται υπερβολικες πολλες ωρες. Σιγουρα αν το αγαπας θα βρεις την ακρη..Σκεψου θετικα και ολα καλα θα πανε!

Κι εγώ κυρίως αλλού εργάζομαι. Πράγμα που συνέβη και κατά το παρελθόν.
Όποτε θελήσεις να κάνεις κάτι δικό σου, πρέπει να αναλάβεις και την παραγωγή, έτσι λειτουργεί στην τέχνη.
Κι εγώ έτσι έκανα στο παρελθόν.
Εκτός αν κάποιος παραγωγός λατρέψει την τέχνη που παράγεις ή έχεις μέσον.
Μη χάσεις πάντως το πάθος σου για το θέατρο και τη σκηνοθεσία.
Μην αφήσεις τη φλόγα να σβήσει.
Μπράβο για τις σπουδές σου, είσαι αξιέπαινη και εργατική. Και μορφωμένη.
Πολύ θα ήθελα να ήμασταν φίλοι.
Τέλος πάντων, όπως και να 'χει καλή δύναμη και υγεία.
Μην παρατήσεις το όνειρό σου. Μόνο αυτό έχεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ