ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.4.2024 | 10:36

εχω εκνευριστεί

Παιδιά δουλεύω σε ένα μαγαζί και έναν χρονο είχα βγει με ένα παιδί συνάδελφο. Είχαμε δώσει εκεί ένα φιλί είχαμε γνωριστεί λίγο. Βέβαια μετά παρόλο που ήταν ευγενικός μαζί μου και μιλούσε κανονικά και στην δουλειά δεν μου ξαναζητησε να βγούμε και ούτε έδειξε κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Εγώ συνέχισα να στέλνω και να προσπαθώ να του τραβήξω την προσοχη μέχρι που μου είπε πως δεν ενδιαφέρεται για κάτι γιατί δεν φαίνεται να είμαι του στυλ του εντελει. Εγώ ωστόσο ένιωσα πολλά για αυτόν, μέχρι το σημείο που ένιωσα να τον ερωτεύομαι και οταν μου το ειπε αυτο θυμωσα και στεναχωρηθηκα. Τελος παντων, μετά από κάποιους μηνες ήρθε στο μαγαζί μια άλλη κοπέλα, με την οποία μην πολυλογώ αυτός και η κοπέλα ήρθαν κοντά και εντελει τα έφτιαξαν. Μου την σπάει να τους βλέπω και δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα με βαρέθηκε ξέρω γω και δεν ήθελε να ξαναβγουμε και δεν μου εδωσε μια ευκαιρια ενω με αυτη εκανε και σχεση (εμαθα και απο αλλους οτι μπορει να μεινουν μαζι) .Εγώ από την στιγμή που τα έφτιαξαν άρχισα να ζηλεύω και προσπαθώ όλον αυτό το καιρό να δείξω στην κοπέλα πως έχει προηγηθεί κάποια επαφή δική μου με αυτόν. Τον κοιτάω συνέχεια όταν είναι μπροστά, προσπαθώ να δουλεύω κοντά του συνέχεια, προσπαθω να της γεννησω αμφιβολιες για την σχεση τους και να την ενοχλησω. Το ξέρω πως ίσως δεν είναι σωστό αλλά για κάποιο λόγω το ευχαριστιεμαι. Στην αρχή αυτή ήταν ευγενική και κομπλε αλλά τώρα βλέπω πως έχω αρχίσει να την επηρεαζω στη δουλεια, λέτε να της πω απλά πως γουστάρω το αγορι της και πως είχαμε βγει στο παρελθόν;
9
 
 
 
 
σχόλια

Απλά ο τύπος ένιωσε οτι δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας. Σταματα να παίρνεις τη χυλοπιτα σαν αποτυχία αλλά σαν μέρος της ζωής. Όλοι ρίχνουμε και τρώμε χυλοπίτες. Μη συνδέεις την προσωπική σου αξία με μια χυλοπιτα. Δεν είναι όλοι για εμάς.
Αυτό που κάνεις στη δουλειά σε καθιστά κατιναρα και αν το αντιληφθεί ο τύπος απλά θα τον επιβεβαιώσεις ότι έκανε καλά που δε θελησε συνέχεια. Σταματα τις κατινιες και θα βρεθεί κάποιος που θα θέλετε και οι δύο το ίδιο. Απλά δεν ήταν αμοιβαιο σε αυτή την περίπτωση.

Τραγικό.
Γιατί απλώς δεν αποδέχεσαι ότι Δεν σε γουστάρει. Κανέναν δεν θα φέρεις κοντά σου με άσκηση πίεσης.
Σταμάτα να πέφτεις χαμηλά κ βρες κάτι άλλο ν ασχοληθείς. Σίγουρα οξω από το μαγαζί υπάρχουν τύποι που θα ήθελαν να είναι μαζί σου. Ξεκόλλα.

Το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις ήσυχο το ζευγάρι.
Καταλαβαίνω τον πόθο σου γι' αυτόν αλλά δεν είναι σωστό.
Πιστεύω πως ναι πρέπει να της εξηγήσεις τι συμβαίνει κι έχεις αυτή την παράξενη συμπεριφορά απέναντί της.
Από εκεί και πέρα κάνε ό,τι επιθυμείς, συνέχισε όπως νομίζεις γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό που κάνεις εσύ πολλοί άνθρωποι το θεωρούν ισχυρή θέληση, επιμονή και διεκδίκηση.
Προσοχή! Μην ξεγελαστείς ακόμα κι από αυτούς που θα σου πουν ή θα σου γράψουν πως είναι κατά αυτού που κάνεις.
Πάρα πολλοί και πάρα πολλές θεωρούν διεκδίκηση αυτό που κάνεις εσύ, ακόμα κι αν δήθεν το κατακρίνουν με τη μέγιστη υποκρισία.
Προσωπικά που μια ζωή σεβόμουν τα όχι που άκουγα, που δεν έμπαινα ανάμεσα σε ζευγάρια, που δεν επέμενα όταν έβλεπα ότι δεν έχω πέραση, γενικά που σεβόμουν τις επιλογές των άλλων κι ας μην ήμουν εγώ ανάμεσα σε αυτές, χλευάζομαι κι αντιμετωπίζομαι ως ανώριμος, μη διεκδικητικός, άπειρος που δεν ξέρει να χειριστεί τις καταστάσεις και δεν γνωρίζει από ανθρώπινες σχέσεις, ότι δεν μπορώ να ελιχθώ κι ένα σωρό άλλα.
Έχω ακούσει από αφηρημένου στυλ χαζομάρες όπως ότι η αλλαγή δεν μου είναι προσφιλής και ότι η αδράνεια μ' έχει οδηγήσει στην ερωτική μοναξιά (που αν ρωτήσεις αυτούς που τα λένε αυτά δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι να σου απαντήσουν τι εννοούν με αυτές τις ''βαθυστόχαστες'' ανοησίες) μέχρι ότι ''τρέμω στην ιδέα ότι είμαι outsider της ζωής και δεν άρπαξα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν'' (συμπέρασμα που έβγαλε ένας άκυρος χωρίς καν να με ξέρει), ακόμα κι ότι φταίω εγώ για τη μοναξιά μου επειδή δεν διεκδικώ κι ότι έχω έλλειψη κοινωνικής εμπειρίας και δεν εκπλήσσεται που είμαι μόνος κι άλλα πολλά συμπεράσματα από έναν άλλο άκυρο βολεμένο. Α, κι ότι δεν προσπαθώ να αλλάξω ό,τι δεν πάει καλά στη ζωή μου ενώ θα έπρεπε να κάνω αλλαγές, να μην λέω τα ίδια και τα ίδια και να μην εγκαθιστώ την αδράνεια στη ζωή μου και δεν εκτιμώ τις λύσεις που μου προτείνονται (από άλλο άσχετο άτομο που βγάζει συμπεράσματα χωρίς καν να ξέρει).
Κοινό όλων αυτών που ανέφερα είναι (πέρα από την προσβολή και τη λύπη που θέλουν να μου προσφέρουν) ότι είναι υπέρμαχοι της διεκδίκησης.
Κι αυτοί κι άλλοι τόσοι άνθρωποι ακόμα κι αν σε κατακρίνουν εσένα προσωπικά για την εξομολόγησή σου, ακόμα κι αν σου πουν ότι λανθάνεις όπως χειρίζεσαι το θέμα με τον συνάδελφό σου που έχεις ερωτευτεί.
Προσωπικά ξέρω ότι όταν ο άλλος άνθρωπος είναι αλλού, δεν επιμένουμε.
Αλλά ίσως να κάνω και λάθος.
Έτσι όμως λειτουργώ, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου κι εγώ μόνο ξέρω τι πόνο έχω νιώσει και συνεχίζω να νιώθω.
Κι επειδή μιλάς για ευκαιρία στην εξομολόγησή σου και λες πως δεν σου έδωσε μια ευκαιρία ενώ με την άλλη έκανε και σχέση, να σου πω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά πώς νιώθεις. Καταλαβαίνω πως νιώθεις πληγωμένη κι αδικημένη αφού τον έχεις ερωτευτεί.
Προσωπικά να σου πω πως σε τέσσερις μήνες κλείνω τα 40 και μου έχει δοθεί μόνο μία (1) ευκαιρία στη ζωή μου κι αυτή για λίγο χρονικό διάστημα.
Δεν πιστεύω πως η δική σου ζωή είναι έτσι, ελάχιστοι καταλαβαίνουν και συναισθάνονται όσα γράφω χωρίς να νιώθουν την ανάγκη χλεύης και κοροϊδίας προς το πρόσωπό μου ή την παροχή ''συμβουλών'' (αορίστων και απραγματοποίητων).
Μακάρι να βρεθεί ένας νέος έρωτας στη ζωή σου και να σε κάνει να τον ξεχάσεις αυτόν.
Το ξαναλέω, θεωρώ πως φέρεσαι άδικα στην κοπέλα του, δεν σου φταίει σε τίποτα, πρέπει να της εξηγήσεις γιατί έχεις αυτή τη συμπεριφορά αλλά μάλλον για τη δική μου άποψη θα φταίει η ''απειρία'' μου. Επίσης αν στο μέλλον χωρίσουν, ίσως να είστε μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει εσύ να επισπεύσεις τον χωρισμό τους, αυτό θα είναι πολύ άτιμο και άδικο.
Τα ''ιερά τέρατα των επιτυχημένων σχέσεων'' που συχνάζουν εδώ ίσως σε συμβουλεύσουν καλύτερα.

Πολύ σωστά Κωνσταντίνε. Σε έναν ιδανικό ουτοπικό κόσμο.
Δυστυχώς σε αυτόν που ζούμε πολλοί άνθρωποι είναι κακότροποι.
Προσωπικά λέω αλήθειες απ' αυτά που έχω βιώσει ή μου έχουν πει.
Τίποτα παραπάνω και καμία σχέση με κακοτροπία.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Δείχνει κακία και ανωριμότητα. Αν τόσο σε ενοχλεί, άλλαξε δουλειά να μη τους βλέπεις. Από την άλλη, δεν ξενέρωσες με αυτόν; Σιγά μη παρακαλάμε κάποιον που εν τέλει δεν θέλει. Ο πληγωμένος σου εγωισμός είναι και τίποτα άλλο.

Έχεις εμμονή με αυτόν (το φιλί φταίει). Να μην κάνεις τίποτα, να τους αφήσεις στην ησυχία τους και να κοιτάξεις τη δουλειά σου, γιατί αυτή σε ταΐζει και όχι τα συναισθήματα ιδίως σε μία τελειωμένη υπόθεση. Να θυμάσαι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι συναδελφικοί έρωτες δεν βγαίνουν σε καλό και πολλές φορές ένας από τους δύο μένει στο τέλος χωρίς δουλειά.
Δεν στο λέω για παρηγοριά αυτό, αλλά επειδή είναι αλήθεια.

Ας πούμε ότι το κάνεις. Τι πιστεύεις ότι θα βγει; Δηλαδή εάν χωρίσουν θα τα φτιάξει μαζί σου ; Αποκλείεται..θα βρει άλλη. Αφού σου εξηγήσε ότι δεν σε θέλει το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνετε μύλος στον χωρο εργασιας σας και να πέσεις εντελώς στα μάτια του. Ξεκόλλα και μην μπλέκεσαι στα προσωπικά των άλλων.

Αυτή η γυναικεία αντιζηλία "γιατί αυτή και όχι εμένα;" δεν οδηγεί πουθενά. Απλά δεν ταιριάξατε μαζί και επειδή εσένα σου άρεσε αυτός αλλά δεν ήταν αμοιβαίο δημιουργήθηκε μέσα σου κόμπλεξ, μη το μεγαλοποιείς περισσότερο. Προχώρα.Ή άλλαξε δουλειά επειδή πλέον επηρεάζεται και το επαγγελματικό σου από όλο αυτό..