Απεργία την Πρωτομαγιά

Η πάλη παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πάλη παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
1

Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει την πάλη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, κάτω από τη διεθνή πίεση φίλων του αθλήματος, αθλητών αλλά και των ομοσπονδιών πάλης. Με 49 ψήφους η Επιτροπή ψήφισε υπέρ της παραμονής της πάλης, αντί για την επιστροφή του σόφτμπολ και του μπέιζμπολ, ή την είσοδο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του σκουός.

"Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς του αθλήματος που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ολυμπιακή πάλη», ήταν το σχόλιο του Nenad Lalovic, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) .

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η απόφαση τον Φεβρουάριο από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ να αποκλείσει την πάλη από το πρόγραμμα του προ-Ολυμπιακού προγράμματος, μετά τους Αγώνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, είχε προκαλέσει αγανάκτηση και έκπληξη.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ