Παγωμένο γιαούρτι: η νέα τρέλα

Facebook Twitter
6

 

Όταν είδα μαγαζί με παγωμένο γιαούρτι και στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας, κατάλαβα: η Ελλάδα περνάει άλλη μια παιδική αρρώστια.

Το μαγικό frozen yogurt είναι δημοφιλές στην Αμερική από τη δεκαετία του ’70 και αν θυμάμαι καλά, είχε ανοίξει στη δεκαετία του ‘90 ένα μαγαζί στην Κηφισιά, που είχε κάνει αίσθηση για λίγο – θυμάμαι ότι είχα εντυπωσιαστεί πολύ. Αν θυμάμαι καλά, αυτό που μου είχε αρέσει τότε είναι αυτό που μου αρέσει και τώρα: η κάπως  ξινή γεύση του γιαουρτιού, αυτό που μάλλον απωθεί αυτούς που δεν τους αρέσει.

Θα τολμήσω όμως να εκφράσω μια θεωρία που δεν βασίζω πουθενά παρά στην αίσθησή μου: ότι το παγωμένο γιαούρτι έχει κάνει γκελ επειδή α) είναι μια παιδική αρρώστια που η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμα και β) ο κόσμος πείθει τον εαυτό του ότι πρόκειται για κάτι «υγιεινό».

Όπως είπε και ο φίλος μου ο Λευτέρης, το παγωτό είναι γάλα με ζάχαρη, το παγωμένο γιαούρτι είναι γιαούρτι με ζάχαρη – γιατί το ένα είναι πιο υγιεινό από το άλλο; Αυτή είναι και η δική μου απορία.

Τέλος πάντων, δεν έχω δοκιμάσει κάποιο στην Ελλάδα, εσείς αν βρεθείτε στην Αγγλία, στην Τουρκία ή στις ΗΠΑ, δοκιμάστε τη μάρκα Pinkberry.

Αν σας αρέσει η γεύση και θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, θα έλεγα να το προσπαθήσετε, μήπως τουλάχιστον γλιτώσετε την ετοιματζιδικη γεύση της σειράς. Η πανεύκολη συνταγή που ακολουθεί είναι από το θρυλικό βιβλίο The Perfect Scoop του David Lebovitz, για την οποία απαιτείται παγωτομηχανή. Αν όμως δεν έχετε, θα σας προτείνω εναλλακτική λύση.

_______________

Απλό παγωμένο γιαούρτι

720 γρ στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ ζάχαρη

Ανακατεύετε και φτιάχνετε το παγωμένο γιαούρτι σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής.

Δεν έχω παγωτομηχανή!

Τότε, υπάρχει μια πρόταση που δεν έχω δοκιμάσει για να σας πω αν δουλεύει, για την οποία απαιτείται μπλέντερ που μπορεί να σπάει πάγο. Αν έχετε τέτοιο, τότε ανακατεύοντας το μίγμα βάζετε σιγά – σιγά παγάκια μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αν και προφανώς δεν ισχύει ως λόγος για την επιλογή της πλειονότητας των καταναλωτών: παίζει και η ανικανότητα αφομοίωσης της λακτόζης. Κοιτάζοντας όμως τα παγκόσμια στατιστικά βλέπω πως το 75% των ενήλικων ανθρώπων στον πλανήτη δεν είναι ικανοί να χωνέψουν τη λακτόζη. Οπότε μήπως απλά οι κλανιές γίνανε λιγότερο της μόδας κι όχι το γιαούρτι περισσότερο;
Πολύ σωστή την βρίσκω την θεωρία σας. Οκ, πρόκειται για μόδα, όταν είσαι γλυκατζής και ορκισμένος καλοφαγάς σου αρέσει να δοκιμάζεις πράγματα, μετά βέβαια βαριέσαι και τότε βγαίνει η επόμενη μόδα... είναι και αυτό το trend με την υγιεινή διατροφή... Το γιαούρτι είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από το γάλα γενικά και πιο υγιεινό και ελαφρύ για διάφορους λόγους και υπάρχει βέβαια και η light εκδοχή... αναμενόμενο... περιέργως, το δοκίμασα μόνο μία φορά... και μου άρεσε πολύ αλλά το βρήκα ΑΚΡΙΒΟ για την ποσότητα και τα υλικά (ή καλύτερα υλικό) που έβαλΕ (ναι από άλλον το δοκίμασα), επίσης έχει πλάκα όταν είναι self service και το φτιάχνεις μόνος/η σου. Βέβαια πλέον πιο εύκολα βρίσκεις γιαουρτατζίδικο (πως το βλαχοποίησα το trend) παρά φαρμακείο.
κ που να δεις τι γίνεται στον τελευταίο όροφο του mall.. η ουρά για το εν λόγω γλύκισμα φτάνει μέχρι τα village..!! εγώ που το δοκίμασα πάντως απο περιέργεια, δε μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα κιόλας, καλό αλλά.. οκ!!