5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη)

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Όσον αφορά τα ελληνικά ροζέ, χωρίς υπερβολή, έχουν κάνει υπέρβαση την τελευταία 5ετία. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η φράση «τα ροζέ είναι τα ερυθρά του καλοκαιριού» ανήκει στον οινοποιό και ποτοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο και είναι ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός γι' αυτή την κατηγορία κρασιών. Έχουμε γράψει επανειλημμένως πως ταιριάζουν ιδανικά με λαδερά κι άλλες μεσογειακές γεύσεις και πίνονται ευχάριστα όλες τις ώρες, χωρίς να κουράζουν. Όσον αφορά τα ελληνικά ροζέ, χωρίς υπερβολή, έχουν κάνει υπέρβαση την τελευταία 5ετία. Ποιοτικά άρτια, ποικίλλουν σε απόχρωση, αρωματική ένταση και γευστική πολυπλοκότητα και όλα αυτά σε καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Για να απολαύσετε τις υπέροχες μέρες και νύχτες της άνοιξης, σας προτείνουμε 5 premium ροζέ και μία ευχάριστη έκπληξη από τα Χανιά, για όσους αγαπούν κρασιά με υπολειμματικά σάκχαρα.

ΤΟΜΗ
Πελοπόννησος
Οινοποιείο Τρουπή / Μοσχοφίλερο / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το Μοσχοφίλερο αποδεικνύεται χαρισματικό και στη ροζέ εκδοχή του. Επιλέγοντας τα καλύτερα σταφύλια από ένα και μοναδικό αμπελοτόπι, το οινοποιείο Τρουπή δημιουργεί ένα ποιοτικό αρωματικό ροζέ από τη δημοφιλή ελληνική ποικιλία. Ντελικάτα αρώματα κυδωνιού, βερίκοκου και μήλου. Φρουτώδης γεύση, τραγανή οξύτητα και κομψή επίγευση με νότες φλούδας εσπεριδοειδών. Μόλις ο καιρός ζεστάνει, δεν υπάρχει απολαυστικότερο απεριτίφ από ένα ποτήρι Μοσχοφίλερο.

IDYLLE D'ACHINOS
Κεντρική Ελλάδα
La Tour Melas / Grenache – Syrah - Αγιωργίτικο / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Επιλεγμένα αμπελοτόπια, χαμηλή στρεμματική απόδοση και ιδιαίτερα προσεγμένη οινοποίηση έχουν ως αποτέλεσμα τον σαγηνευτικό χαρακτήρα του πολυσυζημένου αυτού ροζέ. Διακριτικά αρώματα κερασιού, φράουλας και ανθέων πορτοκαλιάς. Στο στόμα φινέτσα, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες εσπεριδοειδών που απογειώνει το σύνολο. Ίσως η πλησιέστερη ελληνική εκδοχή στα πρότυπα των ροζέ Προβηγκίας.

COSTA LAZARIDI Single Vineyard
Μακεδονία
Domaine Costa Lazaridi / Merlot / 13% vol / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Απαλό σομόν χρώμα, κομψά αρώματα κόκκινων φρούτων, φράουλας και αίσθηση φρεσκάδας που παραπέμπει σε ξύσμα λεμονιού. Ντελικάτη γεύση, αισθητή οξύτητα και δροσιστικό τελείωμα με νύξεις μπαχαρικών. Μια εξαιρετική πρόταση από έναν και μοναδικό αμπελώνα του βορειοελλαδίτικου κτήματος.

ΛΙΑΤΙΚΟ ΚΕΔΡΟΣ
Κρήτη
Κρασιά Λυραράκη / Λιάτικο / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Διευρύνοντας τις δυνατότητες των κρητικών ποικιλιών, η οικογένεια Λυραράκη παρουσιάζει την ποικιλία Λιάτικο στη ροζέ εκδοχή της, από αμπελοτόπια του Ρεθύμνου σε υψόμετρο 850 μέτρων. Για να προστατέψουν το σταφύλι από τους ανέμους του Ψηλορείτη και τον δυνατό ήλιο της Κρήτης, οι αμπελουργοί καλλιεργούν κατά παράδοση τα κλήματα σε χαμηλούς θάμνους. Απαλό ροδί χρώμα, εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων και οξύτητα που ξεσηκώνει. Μοναδικός ρουστίκ χαρακτήρας.

GRANATUS
Αττική
Οινοποιείο Παπαγιαννάκου / Αγιωργίτικο - Cabernet Sauvignon / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το φρουτώδες Αγιωργίτικο σμίγει με το στιβαρό Cabernet Sauvignon, με αποτέλεσμα ένα ροζέ με ένταση και γευστική πολυπλοκότητα. Εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Πλούσια γεύση κερασιού και καραμέλας βουτύρου. Μακρά, νόστιμη επίγευση.

ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κρήτη
Οινοποιείο Ντουράκη / Grenache Rouge / 2016

5 premium ελληνικά ροζέ κρασιά (και μία ευχάριστη έκπληξη) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αν και τα ημίξηρα κρασιά δεν είναι η αδυναμία μας, η πρόταση αυτή από τα Χανιά κερδίζει τις εντυπώσεις. Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα με αρώματα φράουλας και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Ανάλαφρη, φρουτώδης γεύση, δροσιστική οξύτητα και καραμελένια επίγευση.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ