7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
4

Kαι η Αθήνα ζει τον δικό της οργασμό. Σαν να βγαίνει από μια σκοτεινιά ψηλαφώντας μια καινούρια αισθητική. Η Θεσσαλονίκη, πάλι, με χιλιάδες καινούρια μαγαζιά να αλλάζουν εντελώς το τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και χωρίς καμμιά προσποίηση, τα τελευταία χρόνια έχει ήδη χτίσει το δικό της νέο προφίλ, μιας αληθινής μητρόπολης. Κοσμοπολίτισα αληθινή-που σημαίνει χωρίς πόζα-έχει αφήσει πίσω της τις ξιπασιές του λάιφ-στάιλ και ζωγραφίζει την εικόνα της με τα χρώματα της καλοπέρασης, αυτά που κυκλοφορούν κληρονομικά και αβίαστα στο γονίδιό της. Οι ντόπιοι παραπονιούνται ότι “ναι μεν, αλλά δεν βρίσκεις πια καλό φαγητό”, κάτι που αφήνει ασυγκίνητο εσένα τον αθηναίο, που είσαι πιο επιεικής, αφού έρχεσαι από μια πόλη που δεν βουλιάζει κιόλας κάτω από το βάρος μιας γευστικής κληρονομιάς.

  

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να εξηγήσω, επίσης, πώς γίνεται οι Θεσσαλονικείς να φτιάχνουν τόσο πανέμορφα μαγαζιά, από κείνα που με την πρώτη φορά βουλιάζεις μέσα τους σαν στο σπίτι σου, καθένα με τον δικό του χαρακτήρα, τη δική του προσωπικότητα, το δικό του χρώμα και με μια εντελώς προσωπική άποψη, όταν η Αθήνα χτίζει ντεκόρ με την αδιάφορη, πατρόν σφραγίδα του ντεκορατέρ χωρίς όνομα. Στην συμπρωτεύουσα μπορεί ακόμη τα κορίτσια να στολίζονται λες και πάνε σε γάμο όταν κατεβαίνουν για έναν πρωινό καφέ στην Τσιμισκή, όμως, οι “ψαγμένοι” που παλιά έκλειναν πρώτο τραπέζι-πίστα στα αχανή ντιζαϊνάτα μπαρ-ρέστοραν της παραλίας, τώρα σκοτώνονται να ανακαλύψουν το πιο κρυφό σουβλατζίδικο, το πιο αφανέρωτο πατσατζίδικο, την πιο off Broadway ταβέρνα, που θα κυκλοφορήσει σε έκτακτο δελτίο από στόμα σε στόμα, για να γίνει must στο επόμενο εικοσιτετράωρο. Mε τις νέες φθηνές πτήσεις, αξίζει να την κάνεις προάστειο της ζωής σου.

 

 

 

Καφέ Society

  

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Στο «Φρειδερίκο αγάπη μου» νιώθεις μια Μάρθα Καραγιάννη στις πιο εμπριμέ στιγμές του Δαλιανίδη, ανάμεσα σε τασάκια Μουράνο, τον παππού με το τσιμπούκι, φερ-φορζέ σκαμπό με καυτά ηλιοβασιλέματα-σταυροβελονιά, σπανιόλες χορεύτριες και όλο το κιτς μεγαλείο που ήδη λατρέψαμε στην Pasta Flora της Ζεύξιδος.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Υπό το βλέμμα του σκύλου Φρειδερίκου στην χρυσοποίκιλτη κορνίζα του, θα πιεις σοκολάτα με πορτοκάλι, τσάι με σανταλόξυλο και αμύγδαλο ή ένα νοσταλγικό καμικάζι, στην upcoming, γοητευτικότατη πιάτσα της Ολύμπου (Ολύμπου 87).

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
«Φρειδερίκο αγάπη μου» - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

==

Οne sweet day

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Τα σοφιστικέ επαγγελματικά ραντεβού μυρίζουν πια καυτή σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη ή μήπως με άρωμα λάιμ ή ακόμα σε εκδοχή καπουτσίνο με σοκολάτα αλλά και ουίσκυ και κονιάκ με σοκολάτα. Η μαγική πρώτη ύλη λιώνει στο ειδικό καζάνι στο οποίο πολύ θα ήθελες να εκτελέσεις το πιο γλυκό μακροβούτι της ζωής σου, παρηγοριέσαι με ένα μπράουνι λουσμένο στη ζεστή σος και την κοσμική περαντζάδα της Χρ. Σμύρνης.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Στο πρώτο βραδινό ραντεβού, υπάρχει για σένα κρασί λευκό ή κόκκινο με κομματάκια κουβερτούρας. Κόπηκες; (One Sweet Day, Χ. Σμύρνης 16, 2310 222567)

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
One Sweet Day - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

  

Πόλη Από Ζάχαρη

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Η Sugarela ή αλλιώς Χριστίνα Κάκκου, θα μπορούσε να’ναι μια πολύφερνη αστή νύφη τακτοποιημένη σε μια Πανόραμα-Βίλα, θα μπορούσε να είναι μπαλαρίνα στο American Ballet Theater, θα μπορούσε να’ναι μια αυστηρή μάγισσα από κείνες που σκαρώνουν χρυσά μήλα στα παραμύθια, θα μπορούσε να’ναι σούπερ ξενοδοχειακή σεφ από κείνες που κόβουν με την ίδια χιλιοστομετρική ακρίβεια πέντε τόνους καρότα-αυτό άλλωστε έχει σπουδάσει-, θα μπορούσε επίσης πολύ καλά να’ναι μια κακομαθημένη συμπρωτευουσιάνα που ψωνίζει ολημερίς λεοπάρ τακούνια και τιγρέ κολάν. Χρόνια, όμως, κλεισμένη σ’ένα μικρό κουζινάκι, έψηνε γλυκάκια όλο βούτυρο, βανίλια και αλήθεια, κάνοντας το δρόμο να μοσχοβολά λιγωτική σοκολάτα, μέχρι να γίνει η Sugarela με τ’όνομα.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
 

Χωρίς τις τούρτες της κανένα κοσμικό event δεν πιάνει τον στόχο του απόλυτου σουξέ, αλλά την ψυχή μιας Sugarela την αγγίζεις περισσότερο όταν σπας ανάμεσα στα δόντια την τραγανή, βουτυρένια ευωδιά ενός μπισκότου γεμιστού με μαρμελάδα ή σοκολάτα-αυτό ακριβώς είχε στο νου του ο θεός των μπισκότων όταν τα χάρισε στους ανθρώπους.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Sugarela - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Σουξέ της η λέμον-πάι, η κρεμ-μπριλέ, το σουφλέ σοκολάτα, το τσιζ-κέικ, τα cup cakes. Τα τρουφάκια με ρούμι και χουρμά ή με τριαντάφυλλο, το μικρό σουφλεδάκι με κρέμα τυριού και τραγανή πραλίνα, η μους κάστανο, η κρέμα βανίλια με σος φράουλας και η κρέμα πορτοκάλι με κομμάτια σουφλέ σοκολάτας, αμαρτίες πολλών, ολόγλυκων καρατίων. (Μητροπόλεως 102, 23100308979)

 ===

Mπεζές

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Το να σε λένε Μπεζέ και να φτιάχνεις τον ωραιότερο μπεζέ της Ελλάδας-τον κλασικό με δυό ενωμένες με σαντιγύ μαρέγκες-λέγεται κάρμα, λέγεται κληρονομικό χάρισμα. Από το 1965, ο κύριος Μανώλης ζυμώθηκε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να πετύχει το αιθέριο και τραγανό σύννεφο που τον έκανε γνωστό στο Regal της Σοφούλη.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Ο γιος του Αργύρης και η γυναίκα του η Πόλυ, μακριά από έτοιμα μείγματα και σκόνες, συνεχίζουν την παράδοση του μπαμπά σε ένα ολόλευκο, δαντελένιο μαγαζί.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Μπεζές - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Σκάμε μαρέγκες, μπισκότα μαρέγκας με καβουρδισμένο φουντούκι ή λουκούμι τριαντάφυλλο και άλλες με σύκο και άλλες με smarties, ξετυλίγουμε καριόκες από ασημόχαρτα, δαγκώνουμε μυρωδάτα τσουρέκια, αφράτα ροδίνια μας στολίζουν με άχνη παντού, καρδούλες από λευκή σοκολάτα λιώνουν στα δάχτυλά μας, ζαχαρωμένες μπαλίτσες από νεράτζι αφήνουν τριζάτη ζάχαρη στα δάχτυλα, η Πόλυ μας εξηγεί τις συνταγές θηλάζοντας το μωρό της, θα μείνουμε, φτιάχνουν και καλό καφέ. (Μπεζές, Κ. Καραμανλή 117, 2310323247)

===

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFΟ

Μπήκα στον Χατζηφωτίου -που τον ήξερα για τα πουράκια του- να πάρω κάτι για τον καφέ, με την πρώτη μπουκιά έπαθα εξάρτηση στο σουσαμένιο κουλούρι με σταφίδα. Μπαινοβγαίνοντας δέκα φορές τη μέρα για-ένα-ακόμη, μέχρι να σωθούν τα άπαντα της ημέρας, συστηθήκαμε και με κάποιες άλλες, άκρως ενδιαφέρουσες νοστιμιές. Τις οποίες θα είχα περάσει στο ντούκου αν δεν είχα πλάι μου την βέρα θεσσαλονικιά κουμπαρούλα μου, Κυριακούλα.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

“Το μον αμούρ-μια μπαλίτσα εκρηκτικής σοκολάτας-είναι το κλασικό κέρασμα της παραδοσιακής μαμάς”. Και γενικά εδώ, το φοντάν δεν έχει ταίρι. Τα πουράκια κλασικά αλλά και με μπίτερ νηστίσιμη σοκολάτα και με μπανάνα και με φραγκοστάφυλλο και με λευκή πραλίνα. Τα ανώμαλα και τα γκοφρετάκια ποίημα! Επίσης εξαιρετικά, τα γλυκά ψυγείου, το ρυζόγαλο, το καζάν-ντιπί και η πολίτικη κρέμα. Είναι χαρά όταν ένα κλασικό μαγαζί δεν επαναπαύεται και δεν χαλάει την ποιότητά του, αντίθετα βρίσκει μια νέα διάλεκτο στον σύγχρονο κόσμο. Στα συν, ότι ένα πακετάκι φοντανάκια-πεσκέσι, μεταφέρεται πιο εύκολα στα μπαγκάζια από το κλασικό τσουρέκι που όλοι προτιμούν. (Παύλου Μελά 37, 231023216)

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Χατζηφωτίου - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO
 

 

 

Από τον φούρνο

 

Παλιά θεσσαλονικιά φίλη-καλοφαγού μου είχε πει ότι ο Μπακόλας φτιάχνει το καλύτερο μπριοσένιο ψωμάκι. Στρογγυλό ή σαν κρουασανάκι, το δαγκώνεις και νομίζεις ότι βουλιάζεις σε ψωμένιο σύννεφο. Εκεί, όμως, δοκίμασα και θεϊκές πίτες με χειροποίητο φύλλο σαν να τις έχει κάνει η ηπειρώτισσα γιαγιά σου, σπανακοτυρόπιτα και τυρόπιτα ταψιού, ατομική σφολιάτα και στριφτόπιτα, κουρού με τυρί και λουκάνικο.

Από κείνα τα παλιά μαγαζιά που μένουν σταθερά στο χρόνο και με την εγγύηση πως τα δυό-τρία πράγματα που κάνουν διαθέτουν την υπέρτατη νοστιμιά. Φεύγοντας, λέω δεν παίρνω κι ένα κουλουράκι σουσαμένιο, σιμίτι που το λένε εδώ; Αιώνες ακούω για το θεσσαλονικιό κουλούρι αλλά μόνο μ’αυτό κατάλαβα προς τί η φασαρία: απέραντα τραγανό απ’έξω, λιώνει στο εσωτερικό, με το σωστό αλάτι και την πιο ανάλαφρη ζύμη. Μέχρι να το τελειώσω είχα χαθεί στο δρόμο, έχασα κι ένα ραντεβού, κοινώς, το αληθινό κουλούρι λειτουργεί σαν LSD. Η πιο τραγανή παραίσθηση! (Χρ. Σμύρνης 20, 2310223797).

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

Στον Τουρλή (Μ. Μπότσαρη 50, 2310831066) όλοι πηγαίνουν για το καλύτερο κρουασάν της Θεσσαλονίκης, με παράδοση από το 1967. Αλλά κάνει και εξαιρετικό τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και μπορείς να το παραγγείλεις από πριν με διπλάσια δόση πραλίνα-δεν σου λέω τίποτα!

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

Επίσης, με την ευκαιρία θα πάρεις και εξαιρετικό βαυαρέζικο ψωμί σικάλεως με προζύμι, ξινούτσικο και στιβαρό, σταρένιο ολικής με χαμηλό γλυκαιμικό δείχτη, κριτσίνια και ψωμί με ζέα και σμυρνιώτικο με προζύμι και αλεύρι από πετρόμυλο.

 

7 ξεχωριστές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι της Θεσσαλονίκης! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Τουρλής - Φωτο: Γ. Πλανάκης / LIFO

 

(Έπεται εστιατορική συνέχεια...)

 

 

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

σχόλια

4 σχόλια
Να διευκρινίσω μόνο, ότι το One Sweet Day, στην Χρυσοστόμου Σμύρνης, ήταν το δεύτερο κατάστημα που άνοιξε και δυστυχώς, έκλεισε. Το κύριο κατάστημα είναι στην Ολύμπου 57 (πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά) το οποίο ευτυχώς ζει, βασιλεύει και μας κακομαθαίνει :)
Παιδιά,,,,μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη!Εγώ πάντως πάντα έτσι τη θυμάμαι!ζεστή χαλαρή,μυρωδάτη,κυμπάρισα και....φτωχομάνα! Πώς να το κάνουμε? Οι άνθρωποι έχουν γούστο χιούμορ και απλότητα!! Κιι όλα αυτά έμφυτα....