«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη.
0

Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια και δοκιμάσαμε πρώτοι τα ξεχωριστά γλυκά του.


Στις βιτρίνες του Σουit, που μοιάζει περισσότερο με tiki bar παρά με κλασικό ζαχαροπλαστείο, συναντά κανείς γλυκά με τίτλους οικείους αλλά και γεμάτα προσωπικότητα, πολύ ισορροπημένα και τεχνικά προχωρημένα. Το όξινο εμφανίζεται συχνά δίπλα στο γλυκό για να το αναδείξει και τίποτα δεν είναι λιγωτικό ή βαρετό.


Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef, με όλη την ένταση του λεμονιού και ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.


Κάτω από τον κρεμαστό κήπο και τα μπαμπού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην crème brûlée, που αποκτά άλλη διάσταση με την προσθήκη passion fruit, την bitter μους σοκολάτας με τα brownies και την καραμέλα βουτύρου ή τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και crumble αμυγδάλου.

Σύντομα θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. 


Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη. Όλα τα crumble φτιάχνονται με μπισκότο που περνιέται από σοκολάτες για να θωρακίζεται και να διατηρεί το άλλο αγαπημένο στοιχείο του pastry chef, το απολαυστικά τραγανό.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Και ενώ όλα γίνονται με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες και εξελιγμένη τεχνική, οι τιμές έχουν κρατηθεί συνειδητά σε προσιτό επίπεδο. «Τα γλυκά μας είναι για όλους, οι τιμές τους κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3-3,50 ευρώ. Θέλαμε να είναι προσιτά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτήν τη στιγμή το ζαχαροπλαστείο είναι το μόνο μέρος που φωτίζεται σε έναν κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, λόγω της κατάστασης. Δεν ήθελα ο κόσμος να διστάζει να έρθει να δοκιμάσει» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ενώ μας παρουσιάζει το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, crumble με καβουρδισμένο καρπό και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και βανίλια, αντί για σαντιγί, για λίγο πιο ενδιαφέρουσα και σύνθετη γεύση.


«Είχα την ιδέα να συνδυάσω λίγο το ζαχαροπλαστείο με το μπαρ. Ο χώρος να ξεφεύγει σε έναν βαθμό από το κλασικό, ψυχρό ζαχαροπλαστείο, να παίζουμε μουσική. Να υπάρχει χρώμα στον χώρο και επικοινωνία στην εξυπηρέτηση» συνεχίζει. Σύντομα, μάλιστα, θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. Τα γλυκά θα προτείνονται σε συνδυασμό με ένα προσεγμένο ρούμι, με κάποιο premium κονιάκ κ.ο.κ., με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα γυάλινα ποτηράκια του Σουit θα βρεις ακόμη ένα εξαιρετικό cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, μια καρυδόπιτα γεμάτη αρωματικά που συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, αλλά και μια τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut.

Τάρτες αλλά και γλυκά ταψιού, όπως το γαλακτομπούρεκο, δεν λείπουν από την γκάμα του καινούργιου ζαχαροπλαστείου, ενώ τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο.

Σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 210 9886192

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT