Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

Το club restaurant Island έχει θεμελιώσει στο πέρασμα του χρόνου την παρουσία του και τη συνταγή της διασκέδασης που προσφέρει: ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Την επιτυχημένη συνταγή ακολουθεί και αυτήν τη σεζόν. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Βυθίζεσαι στις πολυθρόνες, χαζεύεις το φεγγάρι που βουτάει στη θάλασσα και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε καλοτάξιδο καράβι. Ο σεφ Νίκος Σκλήρας έχει τη γαστρονομική επιμέλεια του Island, που μαζί με το δίπτυχο κοκτέιλ-περιβάλλον μετατρέπουν το Ιsland σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην παραλιακή για άλλη μια χρονιά.

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Σαλάτα με καβούρι

Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας. Καταγράφω το φινετσάτο λαυράκι από το New Style Sashimi (€12) με την τραγανή πέτσα από καυτό σησαμέλαιο, τα καλοφτιαγμένα Special Rolls, όπως αυτό με ταρτάρ σολομού και spicy cream σος (€14) αλλά και το εκπληκτικό καβούρι που συντονίζεται με τη μαγιονέζα με τσίλι, αγγούρι και wasabi tobiko σος. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και γεύση είναι η σαλάτα noodles με πράσινο φύκι, καρδιές ολόφρεσκων τραγανών σαλατικών και φετούλες με μοσχάρι tataki (€21). Αξέχαστη μένει η δροσιά από το πιάτο με την ψίχα καβουριού μαριναρισμένη σε τζίντζερ και μοσχολέμονο, που συνοδεύεται με κύβους καρπουζιού και φύλλα δυόσμου (€22), ο οποίος έρχεται να πάρει τα ηνία από τo τζίντζερ στην επίγευση. Το κοτόπουλο φιλέτο δανείζεται την καπνιστή ένταση από το τυρί Μετσόβου που αποτελεί τη γέμιση μαζί με τα άγρια μανιτάρια, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα φρέσκα ζυμαρικά stringoli Verdi (€21). Την παράσταση έκλεψε η λεπτότητα της πεσκανδρίτσας που απογειώθηκε κυριολεκτικά από τη σος μπεαρνέζ (ωραία ιδέα) με νότες εστραγκόν (€25). Με δυο λόγια, η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική, όλα είναι εδώ.

☛ Island, 27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, Βάρκιζα, 210 9653563


Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Tempura καραβίδας

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ