Tα γλυκά της πόλης: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter
Τα γλυκά είναι το μεγάλο δίλημμα στην Κουκουβάγια, οπότε καλύτερα ο καθένας να πάρει την ευθύνη της επιλογής του.
0

Κουκουβάγια

Από τα Χανιά στην Αθήνα, μια γλυκιά διαδρομή που γράφει ιστορία.

Αν έχεις πάει στα Χανιά, ξέρεις. Αν δεν έχεις πάει, τότε σίγουρα έχεις ακούσει. Η Κουκουβάγια είναι το γλυκοπωλείο must-visit στην περιοχή – πάει παρέα με τα αξιοθέατα, μόνο που έχει να σου προσφέρει λαχταριστές γεύσεις και μια θέα συγκλονιστική. Άλλωστε, χάρη σε αυτήν πήρε και το όνομα που πρώτοι έδωσαν οι Γερμανοί στην περιοχή την περίοδο του πολέμου. Ναι, αν αρχίσεις να μιλάς για την Κουκουβάγια, θα πρέπει να μπλέξεις το ταξίδι στα Χανιά, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κέντρο της σύγχρονης Αθήνας. Και κάπου εκεί θα συναντήσεις τον Χρήστο, τον Αριστείδη, τον Γιώργο και την Άλμα, η οποία μετέφερε στην Κουκουβάγια το πάθος της για τη ζαχαροπλαστική, συνδυασμένο με την έμπνευση από τα ταξίδια της στο εξωτερικό.

Με πρώτο και εμβληματικό το Ζουμερό, ένα αφράτο κέικ βουτηγμένο σε πλούσιο, ζεστό, σοκολατένιο σιρόπι γαρνιρισμένο με σαντιγί –που από το 1977 έχει ταυτιστεί με το όνομα αυτού του γλυκοπωλείου–, η Κουκουβάγια έχει να παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες που θα απολαύσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Ή μάλλον θα τις απολαύσεις όπου κι αν βρίσκεσαι, αφού στη φιλοσοφία αυτού του μοντέρνου γλυκοπωλείου είναι να πάρεις μαζί σου τις αγαπημένες σου γεύσεις μέσα σε ειδικά μελετημένες συσκευασίες, που φροντίζουν για τη μεταφορά τους.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter

Όσο για τα γλυκά, αυτά είναι το μεγάλο δίλημμα, οπότε καλύτερα ο καθένας να πάρει την ευθύνη της επιλογής του. Η Ερασμία είναι ένας συνδυασμός σοκολατένιου υγρού κέικ και κρέμας πορτοκαλιού. Η Μερόπη είναι ένα δροσερό γλυκό ψυγείου τριών στρώσεων με σοκολάτα, λευκή κρέμα, αμαρέτο και αμύγδαλα. Το Ιγκλού έχει βάση από παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας καλυμμένη από μια δροσερή κρέμα βανίλιας, κι αυτές είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις που θα βρεις στην Κουκουβάγια. Γιατί εδώ το γλυκό δημιουργεί τη δική του ιστορία που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει στην Αθήνα για να γίνει μια νέα απολαυστική, on the go εμπειρία.

Σκουζέ 1, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3318700, Facebook: koukouvayadesserts, Instagram: koukouvaya_athens

Eleesian chocolates

Η σοκολάτα αναδεικνύεται σε βασίλισσα της γευστικής απόλαυσης.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter

Η σοκολάτα είναι ίσως μία από τις γεύσεις που βασιλεύει όταν μιλάμε για αληθινή απόλαυση, αλλά σοκολάτα από σοκολάτα διαφέρει. Το όνομα Eleesian έρχεται να πάρει τα σκήπτρα, προσφέροντας εκδοχές που δεν μοιάζουν με καμία άλλη. Αυτή είναι η ανωτερότητα της σοκολάτας προέλευσης, μιας σοκολάτας που παρασκευάζεται από κόκκους κακάο, οι οποίοι καλλιεργούνται σε μια συγκεκριμένη χώρα, περιοχή ή ακόμα και σε μια συγκεκριμένη φυτεία (κτήμα), προσφέροντας την ποιότητα της single origin ή single estate ποικιλίας που κάνει όλη τη διαφορά. Γιατί αυτές οι σοκολάτες έχουν μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά και αποτελούν μια απόλαυση που δεν μοιάζει με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Η Eleesian επιλέγει τις ανώτερες ποικιλίες από διαφορετικούς προορισμούς συγκομιδής κακάου και τις συνδυάζει με φυσικά υλικά σε αναπάντεχες συνταγές, ώστε να δημιουργήσει μια σειρά από σοκολάτες που αλλάζουν την εμπειρία αυτής της γεύσης. Must try τα σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα Ουγκάντα 78% και Μπελίζ 75%, η σοκολάτα γάλακτος Άγιος Δομήνικος 46% και Περού 39% με καφέ και πραλίνα. Στις πλάκες σοκολάτας προτείνουμε μαύρη σοκολάτα Μαδαγασκάρης 64% με καραμέλα σμέουρο και την Εκουαδόρ 70% με ρούμι, λάιμ και σοκολάτα γάλακτος Περού 39% με καραμελωμένους κόκκους ρυζιού και μπαχαρικά. Εξαιρετική επιλογή και τα σοκολατάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας, καραμέλα - βανίλια και σόγια σος, που θα σε κάνουν να αντιληφθείς το μεγαλείο αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter

Μπορείς να ζήσεις το γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας στη μοναδική σοκολατερί που βρίσκεται στο 140 της λεωφόρου Κηφισίας, ένα σημείο που φιλοξενεί τη βασίλισσα της απόλυτης γευστικής απόλαυσης.

Λεωφ. Κηφισίας 140, 210 0102334, www.eleesian.gr, Facebook: Eleesian, Instagram: eleesian_athens

Σκούφος

Λαχταριστές στιγμές για όλη την ημέρα στον Βύρωνα.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σε μια γωνία στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα υπάρχει ένα ιδιαίτερο μαγαζί. Βλέποντας τα υπέροχα λουλούδια που το πλαισιώνουν, σου δημιουργείται η ανάγκη να το δεις από κοντά. Οι μυρωδιές που έρχονται από μέσα σε κάνουν να θες να μπεις μέσα. Κι όταν μπεις, αντικρίζεις έναν χώρο βγαλμένο από άλλη εποχή. Ίσως Ιταλία; Ίσως Γαλλία; Ή μήπως το σπίτι της γιαγιάς σου;

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η βιτρίνα με τα υπέροχα γλυκά του Σκούφου. Η ποικιλία, απίστευτη. Φρεσκοψημένες τάρτες, λαχταριστά τριώροφα cakes, παραδοσιακά σιροπιαστά, τιραμισού, τσιζκέικ σε όποια γεύση μπορείς να φανταστείς. Αλλά οι γευστικές εκπλήξεις δεν τελειώνουν εκεί. Ο Σκούφος προσφέρει πολλά ακόμα. Εκείνο που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις είναι οι περίφημοι λουκουμάδες, μια συνταγή που μετρά περισσότερα από 60 χρόνια και περνάει από γενιά σε γενιά. Και δεν μιλάμε μόνο για τους κλασικούς –που παραμένουν σταθερή αξία– αλλά και για μοναδικές συνταγές προφιτερόλ, λέμον πάι, μπανόφι ή πάβλοβα. Και παρότι η ανάγκη για γλυκό γεννιέται αβίαστα, οι αλμυρές επιλογές έρχονται να σε βάλουν σε δίλημμα ή απλώς να προηγηθούν.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στον κατάλογο θα βρεις πεντανόστιμες συνταγές brunch, από κρουασάν και πανκέικ μέχρι λαχταριστό Croque Μadame αλλά και προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε γούστο. Άλλωστε, ο Σκούφος είναι ακριβώς αυτό, ένα all-day στέκι για όσους αγαπάνε τους καλαίσθητους χώρους και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Παραγγέλνοντας έναν ζεστό καφέ, θα βολευτείς στις βελούδινες πολυθρόνες και θα τα δοκιμάσεις όλα. Ο Skoufos Vyronas είναι καθημερινή λατρεία που δεν αποχωρίζεσαι.

Κωνσταντιλιέρη 2-10, 211 1184572, Βύρωνας, Facebook: Skoufos.Vyronas, Instagram: skoufos.vyronas

Βαφλάδικο

Το στέκι της βάφλας που έλειπε από τη Νέα Ερυθραία.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όταν έχεις πολυετή εμπειρία στην απαιτητική θέση του μάγειρα, δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να πετύχεις. Ο Παναγιώτης και η Μιμή το αποδεικνύουν καθημερινά αυτό μέσα από το δικό τους πρότζεκτ που υμνεί τη βάφλα. Το Βαφλάδικο έχει γίνει το καλύτερο στέκι βάφλας στη Νέα Ερυθραία. Κι όταν λέμε βάφλα, δεν εννοούμε αυτό που σου έρχεται πρώτα στο μυαλό. Γιατί εδώ το παιχνίδι παίζεται αλλιώς!

Στο Βαφλάδικο πρωταγωνιστεί το Bubble Waffle, μια μοναδική αλμυρή βάφλα που τη γεμίζεις με υλικά της επιλογής σου, σαν να ήταν σάντουιτς. Είτε πριν από την απογευματινή σου έξοδο είτε μετά το τελευταίο σου πότο, δεν υπάρχει κάτι πιο γευστικό και χορταστικό από αυτή την αλμυρή βάφλα. Αν, βέβαια, είσαι βιαστικός και θέλεις να τσιμπολογήσεις κάτι γρήγορα, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τα αλμυρά βαφλάκια με τυρί και ζαμπόν που τρώγονται στο χέρι, χωρίς να λερώνεσαι, όπως οποιοδήποτε άλλο street food. Φυσικά, οι λάτρεις της γλυκιάς βάφλας θα την απολαύσουν με ένα σωρό διαφορετικούς συνδυασμούς. Must try η πρόταση με soft ice cream, που δεν θα βρεις αλλού.

Γλυκό: Μέρες γεμάτες σαντιγί και σοκολάτα Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όλες οι λαχταριστές γεύσεις φιλοξενούνται σε έναν πανέμορφο χώρο με βιομηχανικό natural στυλ και eco friendly φιλοσοφία. Οι συσκευές, ο τρόπος παραγωγής και η λειτουργία του μαγαζιού είναι «πράσινα», κάτι που σε κάνει να τον αγαπάς ακόμη περισσότερο. Ο Παναγιώτης και η Μιμή επανασυστήνουν τη βάφλα με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, δίνοντάς της υπέροχες γεύσεις, όπως καθετί που φτιάχνεται με αγάπη και μεράκι.

Πατριάρχου Γρηγορίου 4Ε, Νέα Ερυθραία, Facebook: vafladiko, Instagram: βαφλάδικο

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM