Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο.
0

Εχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival ανοίγει τις πύλες του 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έτοιμο να υποδεχτεί τους επαγγελματίες της καφεστίασης αλλά και τους εραστές του καλού καφέ! Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή θα παρουσιαστούν εκεί, ενώ το ανανεωμένο, πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι διαγωνισμοί και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εγγυώνται ότι το φετινό φεστιβάλ θα αφήσει εποχή!


Το Athens Coffee Festival θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί της οδού Ιάκχου, δίπλα στον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός», ενώ η είσοδος για τους επαγγελματίες της καφεστίασης είναι δωρεάν.

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


Η κορυφαία συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


85 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις!

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Στο Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens. Στο Lab, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10 θα απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και έχουν ως στόχο να τους προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση και συμβουλές γύρω από το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik). Στο Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ απ' όλες τις καφεπαραγωγούς χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο!


2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ) με τη συμμετοχή 15 διαγωνιζόμενων απ' όλη την Ελλάδα. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.


Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα δώσουν το «παρών»

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ live ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJs, καθώς και αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα. Ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μύρωνας Στρατής (29/9) και το συγκρότημα 1550 (30/1) θα είναι εκεί. Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης γύρω από τον καφέ με πλούσια δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ.


Με την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το επαγγελματικό περιοδικό «Snack & Coffee».

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Info:

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscoffeefestival.gr

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ