Final 4 Euroleague LIVE

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο!

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
23
Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο παραπάνω από μισό κιλό εξαιρετική βιολογική σταφίδα Κρήτης στα 9.95 ευρώ το κιλό.

Ματσούκας, Καραγεώργη Σερβίας 3, Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο arancini Palermo (σισιλιάνικη νοστιμιά, τηγανιτοί κόνοι ρυζιού) ή δυό φοκάτσιες με αντσούγια, μοτσαρέλα, τομάτα, ελιές και δενδρολίβανο.

Montalbano , Κολοκοτρώνη 12 , Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
 

Δύο κιλά εγγυημένα μύδια καλλιέργειας για να τα γιαχνίσεις σπίτι με λίγο σκόρδο σε λευκό κρασί και με λίγο φρυγανισμένο ψωμί σε δέκα λεπτά να τρώς ένα εξαιρετικό γεύμα.

Ιχθυοπωλείο Αράπη , Νο. 49 , στη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο περισσότερο από ένα κιλό άσπαστα καρύδια Τριπόλεως ή δύο κιλά Φάβα Φενεού ή δυό κιλά φασόλια γίγαντες

Από τα μαγαζάκια τριγύρω από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα εξαιρετικό σουβλάκι με μπιφτέκι ή καλαμάκι με μία μερίδες πατάτες και ένα αναψυκτικό. Πλήρες γεύμα.

Κώστας , Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2 (ανοικτά κάθε μέρα από τις 9πμ-5μμ, κλειστά το Σάββατο και Κυριακή).

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο κιλά μπούτι κοτόπουλου, τρία κιλά φτερούγες κοτόπουλου, ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες (3-4 τεμάχια), 1.200 γραμμάρια παντσέτα, 1.200 γραμ. τηγανιά χοιρινή, 1 κιλό συκωταριά αρνιού, 5 κεφαλάκια αρνίσια για γιουβέτσι , 750 γραμμάρια ελιά μόσχου (για κοκκινιστό), 800 γραμ. ανάμικτο κιμά μοσχάρι/χοιρινό, 1 κιλό στηθοπλευρές ή ένα κιλό εγγυημένο συκώτι μοσχαρίσιο. Θα μαρινάρεις αποβραδίς τις φτερούγες κοτόπουλου σε μέλι, σόγια, λάδι, σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι και θα ταίσεις ένα λόχο!

Αγγελής , είσοδος από Αιόλου 81, Αθήνα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F.

Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό σε ψημμένο muffin (3 ευρώ) και δύο ζεστά βουτυρωμένα crumpets (2 ευρώ). Εγγλέζικη ατμόσφαιρα και μενού που περιλαμβάνεi πλήρες εγγλέζικο τσάι, όπως σερβίρεται παραδοσιακά με μικρά σάντουιτς, κέηκ και scones!

Handle Bar, Μελανθίου 8, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Μία μικρή ποικιλία με ομελέτα, πατάτες, κεφτεδάκι, λουκάνικο, αγγούρι, ντοματούλα για ένα ή δύο άτομα.

Αυλή , Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα σάντουιτς με ψητά λαχανικά και ελαιόλαδο (2 ευρώ), μία τυρόπιτα κουρού (1 ευρώ) και δύο τσουρεκάκια (με μαρμελάδα βερύκοκο ή σοκολάτα, 0.90 ευρώ) για να τα φας αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα ένα Σάββατο πρωί με όσο καφέ θες και απεριόριστο ίντερνετ!

Φούρνος Τάκη, Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ένα χυμό Sweet Enlightment με παντζάρι και φρέσκο ανανά (4.90 ευρώ) από το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado. Αν θες να αποτοξινωθείς και να κάνεις δώρο στον οργανισμό σου πολλές βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες θα δοκιμάσεις αυτόν τον κατακόκκινο χυμό!

Avocado, Νίκης 30, Σύνταγμα

Γεύση
23

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

17 σχόλια
Για όσους ψάχνουν κάτι πέρα από το τρίπτυχο: σουβλάκι, hot dog, hamburger:Ψάξτε στην περιοχή/γειτονιά/πόλη σας, τα παραδοσιακά - παλαιού τύπου - μαγειρεία-εστιατόρια-ταβέρνες, στα περισσότερα εκ των οποίων, ακόμα και αν δεν υπάρχει delivery (γεγονός που είναι πολύ πιθανόν), ωστόσο πολύ σίγουρα δίνουν φαγητό σε πακέτο. Όλες οι τιμές είναι συν-πλην 5 ευρώ και τρως κανονικό φαγητό. Συνήθως δεν θα τα βρείτε να διαφημίζονται σε λαϊφσταϊλίστικες στήλες, αλλά μην πτοείστε από αυτό. Ακόμα και κάποια καφενεία-μεζεδοπωλεία (από αυτά με τους συνταξιούχους) κρύβουν εκπλήξεις, κυρίως αυτά που έχουν "κάβα" φρέσκο ταπεινό ψαράκι (γαύρος, μαρίδα, γόπα, σαρδέλα κλπ) που μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Η έκφραση "σουβλάκι με μπιφτέκι" με "πέθανε" κ με πήγε πίσω όταν πρωτοεμενα Αθήνα κ ήθελα να παραγγείλω γυρο,σουβλάκι κτλ..κ έκανα 5 λεπτά για να συνεννοηθώ.Παρεμπιπτόντως το μπιφτεκάκι στην Αγίας Ειρήνης τα σπάει!!
Ειστε σοβαροι ρε θα εισαι πεινασμενος και θα φας μυδια και καρυδια κ σολωμους σε μαφινς;; Θα πας στον Αλεκο στο ν. ηρακλειο 4 ευρω η πεντανοστιμη σαντουιτσαρα του με απο ολα μεσα και θα χορτασεις και θα παρεις και ρεστα..!!