H φωτογραφία της ημέρας

H φωτογραφία της ημέρας Facebook Twitter
8

Η June Emerson, ο δωδεκάχρονος γιος της και ένας φίλος του πέρασαν όλη την Παρασκευή στo Μanhattan Beach της Καλιφόρνια. Όσο ο Quinn και ο φίλος του έπαιζαν με τις σανίδες τους στο νερό, η μητέρα του τραβούσε φωτογραφίες. Όταν επέστρεψαν σπίτι και κάθισαν να τις δούνε στον υπολογιστή, η June έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη. Tα δυο παιδιά δεν ήταν μόνα στο νερό. Ο γιος της τη ρώτησε τι ψάρι ήταν αυτό δίπλα τους στη φωτογραφία και εκείνη απάντησε δελφίνι για να μην τον τρομάξει. Τον τελευταίο καιρό στην παραλία της Καλιφόρνια, αν και δεν έχει αναφερθεί κάποια επίθεση, η παρουσία καρχαριών είναι όλο και πιο συχνή.

 

*update 1/1/2014 - H φωτογραφία έγινε viral αλλά δύο ημέρες μετά αρκετοί ωκεανολόγοι και ειδικοί ισχυρίζονται πως μάλλον πρόκειται στα αλήθεια για δελφίνι.

Φωτογραφία
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια
@Jerzy Photobomb είναι όταν κάποιος (ή κατι οπως εδώ) "μπαίνει" στη φωτογραφία και τη χαλάει. Πχ σκέψου βγαίνει μια παρέα φωτογραφία και έχει βγει και κάτι άλλο μαζί που χαλάει ολόκληρη τη φωτό
Ειλικρινα απορω με τους ανθρωπους που κολυμπουν σε νερα οπου ενδεχεται να εμφανιστει καρχαριας.Εγω στη σκεψη και μονο και στη μπανιερα το σκεφτομαι να μπω.
Να απορεις με τους καρχαριες που τολμουν να κολυμπουν σε νερα οπου ενδεχεται να εμφανιστει ανθρωπος. Ατρομητοι αν σκεφτεις ποσα εκατομμυρια σκοτωνονται καθε χρονο χωρις κανεναν απολυτως λογο.
@Candidate 30.12.2013 | 12:08[Shark Attacks: What Are the Odds?](http://bit.ly/1h9xzKx)Your chances of being attacked by a shark are just one in 11.5 million, according to the University of Florida’s International Shark Attack File.On average, there are about 65 shark attacks worldwide each year; a handful are fatal. You are more likely to be killed by a dog, snake or in a car collision with a deer. You’re also 30 times more likely to be killed by lightning and three times more likely to drown at the beach than die from a shark attack, according to ISAF.Even digging a sand hole is more dangerous…The New England Journal of Medicine reported that from 1990 to 2006, 16 people died by digging until the sand collapsed and smothered them. ISAF counted a dozen U.S. shark deaths in the same period. Clearly, you’d be safer in the water, with the sharks.