Οι 6 καλύτερες σοκολατίνες της Αθήνας

Οι 6 καλύτερες σοκολατίνες της Αθήνας Facebook Twitter
5

 

 

Από όλα τα παραδοσιακά γλυκά, για κείνο που έχω τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα για να το αναζητήσω στα πιο ιδανικά του είναι η σοκολατίνα. Κι ενώ δεν έχω στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη από τα παλιά, πάντα από κείνη ζητάω το σχεδόν ανέφικτο: το απόλυτο γλυκό, εκείνο που σε κάνει να παραληρείς όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου και το προφιτερόλ του, το γλυκό που θα το φας και μετά θα νοιώσεις το “και τώρα μπορώ να κλείσω τα μάτια”. Ωστόσο, στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία την έχω βρει βαριά, ψωμένια, με κείνη την ενοχλητική έλλειψη φινέτσας ενώ στα νέας γενιάς είναι σαν να την έχεις στείλει να σπουδάσει στα Παρίσια και σου γύρισε με αξάν. Κάπου στο ενδιάμεσο ελπίζω κάποτε να συναντηθούμε, έτσι όπως ελπίζεις ότι κάποτε θα συναντήσεις το πριγκιπόπουλο, που ξέρεις ότι έχει πεθάνει από αιώνες. Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει, οι κυρίες που ακολουθούν:

 

Chocolat, Βεϊκου 32, Γαλάτσι, 2102133414

Η μεγαλύτερη, ολοστρόγγυλη σαν ολοκληρωμένη σοκολατένια αμαρτία, με χορταστική πικρή σοκολάτα στο περιτύλιγμα, ελαφρύ παντεσπάνι στη βάση και γεμάτη με μια αληθινά σοκολατένια, σκουρόχρωμη, πλούσια μους που στο τέλος αφήνει μια φινετσάτη επίγευση φουντουκιού. Η πιο νόστιμη στην κατηγορία σοκολατίνα νέας γενιάς και άριστης ποιότητας.

 

La Cigale, Λ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, 2108013873

Στρογγυλή και μαζεμένη, με χορταστική σοκολατένια και αφράτη επικάλυψη με γκανάς ντεκόρ, που όμως από μέσα αποκαλύπτει μια σεράνο κρέμα με διακριτικό παντεσπάνι που σίγουρα δεν περιμένεις από μια σοκολατίνα. Υποψιάζομαι ότι αυτή φταίει για τη λιπαρή επίγευση.

 

Pastry Family, Ριζάρη 19, 2107235090

Σκοτεινή νόστιμη σοκολάτα της επικάλυψης, μια επιπλέον γερή σοκολατένια δόση στη γκανάς της ομορφιάς, λεπτό παντεσπάνι στη βάση και στο εσωτερικό, μια σκουρόχρωμη, σφιχτή μους. Η πιο «άγλυκη» απ’όλες, αφήνει δυστυχώς μια αίσθηση βουτυρίλας στην επίγευση.

 

Ασημακόπουλος, X. Τρικούπη 82, 2103610092

Στη λογική της σοκολατίνας των παιδικών μας χρόνων, πλούσια σε τρουφάκι και με σοκολατένιο, σκληρό γλάσο στην επιφάνεια, στην καρδιά της κλείνει μια ανοιχτόχρωμη κρέμα σοκολάτας και έντονα σιροπιαστό παντεσπάνι, σε ένα όχι και τόσο αφράτο σύνολο. Καλή η νοσταλγία, αλλά μου έλειψε το άρωμα και η γεύση της σοκολάτας.

 

Desire, Δημοκρίτου 6, 2103632333

Η επιτομή της παλιάς, καλής σοκολατίνας που θυμούνται όσοι γεννήθηκαν μέχρι το ’70. Αφράτη, σοκολατένια, βουτυράτη, με τις τρεις κλασικές στρώσεις παντεσπάνι, στο ίδιο νοσταλγικό σχήμα και ντεκόρ, όπως τη μάθαμε και όπως ξετρελαθήκαμε μαζί της.

 

Fresh, Λ. Κηφισίας 359, Κηφισιά, 2108000072

Η πιο μακρινή συγγενής μιας κλασικής σοκολατίνας, γυαλίζει υπερβολικά και σκούρα, και η πλούσια, αέρινη, πικρή-αληθινά ωστόσο, σοκολατένια- γκανάς της φλερτάρει περισσότερο με τη νέα γενιά της γαλλικής patisserie, παρά με την ελληνική πάστα της παράδοσης.

 

 

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Mon Quartier στη Βουλα. Με πασπαλισμενη τρουφα σοκολατας, με γεμιση μους να λιωνει στο στομα. Δεν φανταζεστε γευση υφη και επιγευση. Το ανακαλυψα απο ενα site για τα νοτια δειτε φωτο και λιωστε:http://www.nou-pou.gr/articles/kati-glyko/sokolatina-apo-mon-quartier-esy-soyperstar/