Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
17

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

 

Νουτέλα + αβγά

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα

Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

_______________

Χουρμάδες + Καρύδα

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.

*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

[via]

Γεύση
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM

σχόλια

11 σχόλια
Πάντως οι μεγαλύτεροι θα ξέρουν πως η αγαπημένη μας Μερέντα δεν είναι πια αυτή που είχαμε αγαπήσει.Από τότε που εξαγοράστηκε από την Kraft Foods (1990) -η οποία, παρεμπιπτόντως, μετονομάστηκε σε Mondelēz International τον Οκτώβρη- άλλαξε την ποιότητα και τη γεύση της.Η σημερινή Μερέντα δεν έχει σχέση με αυτή που ξέραμε. Την αλλαγή την διαπίστωσα τέλη '90ς και θεώρησα πως ήταν τυχαίο, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι.Η Nucrema της ΙΟΝ -που σπάνια γίνεται λόγος γι αυτήν και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο και αδικημένο, ανταγωνιστικό προϊόν- θυμίζει εκπληκτικά πολύ την παλιά Μερέντα.
Xana αυτόν τον κορμό με τη νουτέλα τον κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι.Είναι μεν γουρουνιά αλλά είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος και πανγρήγορος!bluedreamdrops θα δοκιμασω οπωσδήποτε τη συνταγή σου γιατί φαίνεται καταπληκτική!
Βάλτε στο μπλέντερ 2 μικρά ώριμα αβοκάντο κρήτης, 2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές μέλι. Χτυπήστε καλά και φάτε την πιο ωραία μους σοκολάτα... αν βάλετε μέσα και μερικά κόκκινα φρουτάκια (παγωμένα μούρα πχ) ή καρύδια γίνεται ακόμη πιο μιαμμμμ ;)
το σοστο ειναι μερεντα πτι μπερ και μασκαρπονε....τα ανακατευεις ολα μαζι (τα μπισκοτα σπασμενα) τυλιγεις σε ρολο σε μεμβρανη και καταψυξη.....κοβεις φετουλες.....ενας πανευκολος κορμος
Χτυπάς 1νουτέλα με 1κουτί κρέμα γάλακτος και ρίχνεις ανακατεύοντας 1,5πακέτο πτι μπερ.Το βάζεις σε ορθογώνια φόρμα που έχεις στρώσει λαδόκολα και μετά ψυγείο.
Αυτή η νουτέλα τόσα χρόνια είναι σαν τον απαγορευμένο έρωτα, τρως βιαστικά λίγο στη ζούλα ενώ θα ήθελες να τη βάλεις κάτω να της αλλάξεις τα φώτα!!..