Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος;

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Η Δανάη Τσεκούρα είναι μέλος της ομάδας Troo Food Liberation που πιστεύει στα οφέλη της ωμοφαγίας και της σωστής τροφής... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
5

Η Δανάη Τσεκούρα είναι μέλος της ομάδας Troo Food Liberation που πιστεύει στα οφέλη της ωμοφαγίας και της σωστής τροφής. Παραδίδει μαθήματα προετοιμασίας ωμοφαγίας και το ψυγείο της είναι μια όαση φρέσκου πρασίνου και σπάνιων θρεπτικών υπερτροφών που προμηθεύεται από ειδικευμένα μαγαζιά και το Διαδίκτυο.


Η ωμοφαγία προτείνει την κατανάλωση των τροφίμων ωμών, στη φυσική τους κατάσταση, για να απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά κάθε τροφής. Το μαγείρεμα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση και μόνο μέχρι τη θερμοκρασία των 48 βαθμών.


Μαζί με τον σύζυγό της έχουν ανοίξει ένα εργαστήρι ωμοφαγικών σνακ, όπως τσιπς λαχανίδας (kale chips). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της www.kalechips.gr

Η Δανάη Τσεκούρα προμηθεύεται τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο (radiki.gr), μπαχαρικά από τη Sparoza, τρόφιμα από το κατάστημα Lacandona (Ηπίτου 4, Σύνταγμα, www.lacandona.gr) και εισάγει σε μικρές ποσότητες τα super foods που διαθέτει και μέσω του site της www.trοοfoodliberation.com

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Μαζί με τον σύζυγό της έχουν ανοίξει ένα εργαστήρι ωμοφαγικών σνακ, όπως τσιπς λαχανίδας (kale chips)... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τρεις ωμοφαγικές εύκολες συνταγές από την Troo Food Liberation

 

Ρόφημα με μακαντέμια και κακάο


Υλικά
• 1 φλιτζάνι μακαντέμια μουλιασμένα σε νερό για να ενεργοποιηθούν

• 2 φλιτζάνια νερό κρύο

• 1 1/2 κ. σούπας ωμή σκόνη κακάο

• 1 κ. γλυκού βούτυρο καρύδας

• 1 κ. σούπας μέλι άθερμο


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Είναι ένα ρόφημα που αντικαθιστά τον καφέ το πρωί και δίνει πολλή ενέργεια.

Ο πράσινος χυμός

Για 2 ποτήρια του νερού


Υλικά
• 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

• Μισή μπανάνα

• Μια χούφτα ωμά φύλλα σπανάκι (ή λιγότερο, αν σας φαίνεται παράξενο το σπανάκι σε χυμό) 

• 1 κ. γλυκού μάκα σε σκόνη (ρίζα από το Περού, ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα και θεωρείται υπερτροφή, οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο)


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ομογενοποιούμε.

Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ντρέσινγκ σαλάτας με σπιρουλίνα
Για ένα βαζάκι ντρέσινγκ


Υλικά
• 2 κ. σούπας ταχίνι ολικής άλεσης

• 2 σφηνάκια φρέσκος χυμός λεμονιού
• Αλάτι θαλασσινό, όσο μας αρέσει

• 1 κ. γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη

• 2 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 2 σφηνάκια νερό


Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Ελέγχουμε για το αλάτι, αν χρειάζεται επιπλέον προσθέτουμε. Η σπιρουλίνα ταιριάζει πολύ με το λεμόνι και το αλάτι, θεωρείται υπερτροφή, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και σίδηρο και τονώνει τα μαλλιά και το δέρμα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Χιλιάδες χιλιάδων χρόνια παμφαγίας για να μπορέσει να φτάσει ο οργανισμός μας και το μυοσκελετικό μας σύστημα σε τέτοιο βαθμό εξέλιξης για να μπορούν να ακκίζονται οι ωμοφάγοι με new age αυταπάτες για αυτό που φαντασιώνονται ως υγιεινή διατροφή. Το ίδιο ακραίο με το να τρως πιττόγυρα κάθε μέρα. Τέλος πάντων, καλά να είναι το κορίτσι...
Αρκετά συμπληρώματα διατροφής και πολλά τυποποιημένα προϊόντα βλέπω στο ψυγείο. Δεν ξέρω αν είναι πολύ υγιεινή διατροφή αυτό. Και για να μην παρεξηγηθώ για τις προθέσεις μου, είμαι χορτοφάγος.