Το μέικ απ και η απίστευτη μεταμόρφωση ενός μπέργκερ

Το μέικ απ και η απίστευτη μεταμόρφωση ενός μπέργκερ Facebook Twitter
6

Πώς καταφέρνουν οι διαφημίσεις και παρουσιάζουν λαχταριστά φαγητά που δε μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι; Είναι η τεχνική του μάγειρα, αλλά όταν πρόκειται για φωτογραφίες, είναι και η τεχνική και άλλων ειδικών που με διάφορα τρικ φουσκώνουν σαλάτες, λιώνουν τυριά και προσθέτουν χρώματα σε φαγητά που διαφορετικά μπορεί να φαίνονται βαρετά.

Η εκπαιδευτική σειρά "Buy me that" γυρίστηκε το 1990 από το κανάλι HBO σε συνεργασία με την Consumer Reports Television. Τα τρία της επεισόδια είχαν τον στόχο να παρουσιάσουν στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας της διαφήμισης. Η σειρά, ξεσκεπάζοντας πολλά από τα τρικ που σόκαραν μικρούς και μεγάλους, έγινε δημοφιλής σε γονείς και δασκάλους. Τα βίντεο εξακολουθούν να παρουσιάζονται σε αμερικάνικα σχολεία ακόμα και σήμερα. Στο παρακάτω επεισοδίο μια food stylist της εποχής δείχνει πώς οι εταιρίες κάνουν φαγητά που συχνά μας κάνουν κακό να μοιάζουν μεγάλα, ζουμερά και λαχταριστά:

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε, αλλά οι τεχνικές δεν έχουν αλλάξει καθόλου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο της γερμανικής διαφημιστικής εταιρίας Silberfalke:

Ή εδώ:

Να ο ένας λόγος που οι δικές μας φωτογραφίες φαίνονται άχαρες και γκρι. Όμως το tumblr και το twitter συνεχίζουν να γεμίζουν με βαρετές ή ακόμα και απωθητικές φωτογραφίες μεσημεριανών και βραδινών γευμάτων των χρηστών. Αν είσαστε από αυτούς που φωτογραφίζουν ό,τι τρώνε, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο ένας επαγγελματίας φωτογράφος δίνει συμβουλές για να ανεβάσετε κάπως το επίπεδο:

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
χα! πολύ ενδιαφέρον! εγώ νόμιζα πως τα φτιάχνουν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν τρικ μετά με τις κάμερες ή επεξεργάζονται τις φωτό, κάτι τέτοιο... αλλά σοβαρά τώρα γιατί να φωτογραφίζεις ότι τρως; το κάνουν κ αυτό ακόμη οι χρήστες των twitter; help!