Να πόσο ύπνο χρειαζόμαστε καθημερινά ανά ηλικία

Να πόσο ύπνο χρειαζόμαστε καθημερινά ανά ηλικία Facebook Twitter
13

Το Εθνικό Ίδρυμα της Αμερικής για τον Ύπνο εξέδωσε νέες κατευθύνσεις για την ανάγκη του ύπνου, σύμφωνα με κάθε ηλικία.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο "Υγεία και ύπνος" (περιοδικό του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου), δείχνουν ότι τα νεογέννητα θα πρέπει να κοιμούνται από 14 έως 17 ώρες κάθε μέρα, ενώ οι ενήλικες 18-64 ετών θα πρέπει να στοχεύουν μεταξύ 7 και 9 ωρών ύπνου.

Τα νέα ευρήματα τροποποιούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, Δρ Lydia DonCarlos.

"Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για τη λειτουργία του ύπνου," είπε η Δρ DonCarlos. "Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την αποκατάσταση και την εμπέδωση της μνήμης. Αλλά δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του ύπνου, παρά το γεγονός ότι περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας".

Τα ευρήματα επίσης, για πρώτη φορά, περιλαμβάνουν κατηγορίες για τα άτομα ηλικίας 18-25 ετών και τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Αυτές είναι οι συστάσεις από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου για το πόσο ύπνο χρειαζόμαστε:

• Νεογνά (0-3 μήνες): 14-17 ώρες κάθε μέρα

• Βρέφη (4-11 μηνών): 12-15 ώρες

• Μικρά παιδιά (1-2 ετών): 11-14 ώρες

• Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5): 10-13 ώρες

• Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13): 9-11 ώρες

• Έφηβοι (14-17): 8-10 ώρες

• Νεότεροι ενήλικες (18-25): 7-9 ώρες

• Ενήλικες (26 - 64): 7-9 ώρες

• Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (65+): 7-8 ώρες

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Ο ύπνος σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες δε βοηθάει στην αποκατασταση και εμπέδωση της μνήμης, αλλά στην παρεμπόδιση της παρεμβολής νέων πληροφοριών. Δεδομένου ότι η παρεμβολή μαζί με την παθητική φθορά με το πέρας του χρόνου ενισχύουν τη λήθη. Επομένως, όταν κοιμόμαστε δεν εμπεδώνουμε, απλά παύουμε να είμαστε εκτεθειμένοι σε νέες πληροφορίες που επιβαρύνουν το μνημονικό μας σύστημα.
Ελα, αυτο ειναι ενα γενικο τσουβαλιασμα, που δεν ειναι καν κατατοπιστικο με τις αποκλισεις που δινει-χωρις να λαμβανει υποψιν του ουτε τις εξατομικευμενες αναγκες του καθενος ουτε το ιδιοτυπο της καθε προσωπικοτητας. Επισης ο ιδιος ανθρωπος μπορει να χρειαστει λιγοτερο ή περισσοτερο υπνο αναλογα με το τι εκανε κατα τη διαρκεια της μερας. Οταν ειμαι κουρασμενη δεν μου φτανουν οι 7 ωρες που μου αρκουν συνηθως, ή οταν εχω παει στις ελιες πχ ή οταν ειμαι ολη μερα με τα παιδια ή ακομη οταν κανω διερμηνειες νιωθω να μουδιαζει ο εγκεφαλος και μπορω να κοιμηθω 12ωρο χωρις ονειρα(αν μου το επιτρεψουν οι συνθηκες-συνηθως οχι!). Οταν παλι καποιος εχει στρες, αγωνια, ή ακομη θελει να πεταξει το αλλο πρωι κοιμαται ελαχιστα και ειναι μια χαρα ξυπνιος μετα απο 5-6ωρες (ελαφρου) υπνου. Αχρηστη ερευνα αν με ρωτατε, - ποσο να χρεωθηκαν και να χρεωνονται οι φορολογουμενοι γι αυτες τις ασαφεις ερευνες και γενικοτερα για τα συμπερασματα τετοιου τυπου στο κεντρο υπνου ??
Άστα να πάνε, ευτυχώς έχεις σε μεγάλο βαθμό δίκιο, αλλιώς θα πρέπει να αρχίσω να κοιμάμαι 15ωρα από δω και πέρα, μην και πάθει η μνήμη μου την ζημιά που θα έπρεπε -θεωρητικά- να έχει ήδη πάθει!
ο αντίλογος για τις πρώτες 11 γραμμές συνοψίζεται στον χαρακτηρισμό "μέσος όρος" κατά τη γνώμη μου.επίσης το ότι κάποιος μπορεί να αισθάνεται ξύπνιος μετά από 5 ώρες ύπνου δεν σχετίζεται με το αντικείμενο της έρευνας, το οποίο είναι "πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται κατά μέσο όσο ένα (μέσο) άτομο για να είναι υγιές". υπό κανονικές συνθήκες. όχι εξαιρετικές.θεωρώ αυτονόητο όταν κάνεις μια έρευνα να προσπαθείς να γενικεύσεις παρά να εξατομικεύσεις τα δεδομένα και τα συμπεράσματα. προφανώς, οι καταγραφές συνηθειών συγκεκριμένων ατόμων σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες με συγκεκριμένες συνθήκες, δεν εξυπηρετεί οποιαδήποτε έρευνα θέλει να βγάλει συμπεράσματα για ένα μεγάλο φάσμα πληθυσμού. εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες τήρησης ενός προσωπικού ημερολογίου.