Η πιο εξωφρενικά ανόητη απόδειξη πως υπάρχει Θεός

Η πιο εξωφρενικά ανόητη απόδειξη πως υπάρχει Θεός Facebook Twitter
34

 

Όταν κάποιος πει ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει Θεός και είναι τόσο κακός που αφήνει μικρά παιδιά να πεθάνουν και καλούς ανθρώπους να δυστυχούν», μπορούν να υπάρξουν διάφορες απαντήσεις. 

Όπως ήταν λογικό, η πιο χαζή απ' όλες αυτές ενθουσίασε το tro(ma)ktiko και τους αναγνώστες του, που μοιράστηκαν σαν τρελοί ένα χριστιανικό βιντεάκι που απαντά στο ερώτημα με λογική νηπιαγωγείου και χιούμορ το οποίο θα αποκήρρυτε ακόμα κι ο Σεφερλής... 

Υπάρχει Θεός; Ένα βίντεο "τροφή" για σκέψη...

Posted by tro(ma)ktiko on Tuesday, 26 January 2016

.

.

.

  

Η παραπάνω "απόδειξη" πως υπάρχει Θεός ξεκινά από ένα λογικό σφάλμα: Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη των κουρέων είναι ορατή και χειροπιαστή, άρα δεν χρειάζεται να τη συμπεράνουμε απ' το αν υπάρχουν κοντοκουρεμένοι ή μακρυμάλληδες- σε αντίθεση με την ύπαρξη του Θεού που δεν έχει αποδειχθεί.

Μετά το πρώτο λογικό σφάλμα, η κατάσταση από κει και πέρα ξεφεύγει δραματικά: 

Το νεκρό καρκινοπαθές παιδάκι που δεν επέλεξε να νοσήσει και να πεθάνει, δε μπορεί να συγκρίνεται με κάποιον που κάνει μια συνειδητή επιλογή να μακρύνει τα μαλλιά του, με την οποία είναι απολύτως ευχαριστημένος. Ακόμα χειρότερα όμως, με την εξήγηση του βίντεο σχετικά με το γιατί υπάρχει δυστυχία, πέρα απ' το ότι κατηγορούνται οι άθεοι πως επειδή δεν πιστεύουν το καταστρέφουν και για όλους τους υπόλοιπους, γίνεται μια τραγική υπόγεια σύνδεση: ότι αυτοί που δυστυχούν φταίνε κιόλας.

«Γι' αυτό φίλε μου υπάρχει τόση δυστυχία» καταλήγει ο Χριστιανός, χωρίς να εξηγεί γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί ΜΟΝΟ τους άθεους με αρρώστιες και δυστυχία, αλλά τιμωρει ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ακόμα και τους πιο πιστούς χριστιανούς, ακόμα και τα αβάπτιστα παιδάκια. 

«Απλά είστε βλακες...» έγραψε αναγνώστρια του tro(ma)ktikou σε όσους αμφισβήτησαν την λογική του βίντεο. «Το βίντεο λέει απλούστατα ότι όσοι δεν είναι κοντά του είναι δυστυχισμενοι..οι υπολοιποι επειδή θέλετε να ζησετε τη ζωουλα σας χωρίς τύψεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται ρίχνετε όλες τις ευθύνες σε Εκείνον...»

*Το βίντεο το είδα στο fb page Ο Άγιος Εξωγήινος ο Γαλαξιούχος και θα ήθελα να μεταφέρω καναδυό σχόλια από εκεί που ταιριάζουν γάντι με το θέμα...

 

 

+

 

 

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Για όσους έχουν ενδιαφερόν πάνω σε ζητήματα θεού και θρησκείας προτείνω ανπιφύλακτα τους Αδεφούς Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι. Έχει εις βάθος προβληματισμούς υπέρ της πίστης και κατά. Και παρά το γεγονός ότι ο Ντοστογιέφσκι ήταν, ως γνωστόν, βαθιά χριστιανός (και προς τα εκεί κλείνει και στο μυθιστόρημα), δίνει ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα που έχω ακούσει κατά της θρησκείας. Παραφράζω:ένας από τους αδερφούς, ο Ιβάν, υποστηρίζει ότι αν υποθέσουμε ότι ο Θεός υπάρχει (με όλες του τις γνωστες ιδιότητες: παντογνώστης, παντοδύναμος κλπ) και έχει ένα σχέδιο για την ανθρωπότητα, το οποίο ωστόσο περιλαμβάνει την εξαθλίωση και τα δεινά αθώων (πχ παιδιών), ενώ είναι παντοδύναμος και θα μπορούσε να έχει διαλέξει οποιοδήποτε άλλο δρόμο, τότε αν θέλω να παραμέινω ειλικρινής απέναντι σε ότι εκλαμβάνω εγώ ως καλό και ηθικό, δεν μπορώ να τον αποδεχτώ γιατί θα είμαι συνεργός στο σχέδιο του που περιλαμβάνει ακριβώς τον πόνο αθώων. Ως εκ τούτου, αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και όχι να κινηθώ με βάση το φόβο, παρά τα όσα θα μπορούσε να μου προσφέρει ο Θεός, εγώ θα πρέπει να διαλέξω την κόλαση.
Κύριε Δημοκίδη, στην προκειμένη περίπτωση φοβάμαι ότι εσείς είσαστε αυτός που πέφτει σε λογικά σφάλματα, όπως όμως και το τρομακτικό, που έχει μια μικρή αδυναμία στην προχειρότητα των απόψεων (προσωπική άποψη).Στην προκειμένη περίπτωση, το μεν βίντεο (και το επιχείρημα που επικαλείται) έχει αδυναμίες, η κυριότερη από τις οποίες είναι πως δεν αναλύεται σωστά το ίδιο το επιχείρημα. Τι σημαίνει δηλαδή πως η δυστυχία υπάρχει επειδή ο άνθρωπος ζει μακρά από τον Θεό;Σημαίνει πως όσοι δεν πιστεύουν στον Ορθόδοξο Θεό μπορούν να υφίστανται τις πλέον σκληρές των μοιρών;Προφανώς όχι.Θα μπορούσε όμως κάποιος να σκεφτεί, ότι το μήνυμα είναι πως όταν η ανθρωπότητα στο σύνολό της ζει έξω από μια Θεοκεντρική αντίληψη, τότε οι ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζονται από σκληρότητα, αδιαφορία και επομένως δυστυχία ανισοτήτων και άγνοιας.Αυτό τηλεγραφικά, διότι πλήρης ανάπτυξη αντιλόγου θα ήθελε πολλές σειρές.(και μια υποσημείωση: γιατί να θεωρούμε ότι η δυστυχία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός; Ποιος μας λέει ότι ο Θεός ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ατομικό πόνο; Μας νοιάζει εμάς τι νιώθει ένα συγκεκριμένο κύτταρό μας, όταν ο οργανισμός σα σύνολο είναι εντάξει;)
Εμένα το βίντεο μου άρεσε, τώρα για τους αθεους όποιο βίντεο και με όποιον τρόπο να το ανέβαζε πάλι βλακώδες θα σας φαινόταν.Κατηγορείτε τον θεό για τα βάσανα και τις δυστυχιες που δημιουργούν άνθρωποι, εκεί είναι το σφάλμα σας.
Χμμμ μας τα μπερδεύεις λίγο.... Πως ένας άθεος μπορεί να κατηγορεί κάποιον που δεν πιστεύει ότι υπάρχει;Το πρόβλημα των πιστών δεν θα έπρεπε να είναι οι άθεοι αλλά οι υπόλοιποι "πιστοί". Ένας άθεος δεν πιστεύει στον θεό, επομένως δεν μπορεί να πιστεύει ότι για τα βάσανά του φταίει ο θεός. Του φταίει λοιπόν είτε η κακή τύχη του, είτε ο άνθρωπος.Ένας πιστός τι πιστεύει; Ότι για τα καλά που του έρχονται ευθύνεται ο θεός και για τα κακά ο άνθρωπος; Και αν ο άνθρωπος διορθωθεί και τα κακά εξαφανιστούν (οπότε όλα είναι καλά), δεν θα έπρεπε να το πιστώνεται αυτό ο άνθρωπος αντί για τον θεό; Πάλι ο θεός θα το πιστωθεί "επειδή έκανε καλούς τους ανθρώπους" (δεν ευθύνεται όμως γιατί έκανε κακούς τους ανθρώπους, γι' αυτό ευθύνονται οι ίδιοι).Καλύτερο μου ακούγεται το "πίστευε και μη ερεύνα" ή έστω το "θεός είναι, ό,τι γουστάρει κάνει, δεν θα σας δώσει και λογαριασμό".
Λέω για την επιχειρηματολογια που χρησιμοποιείται οι άθεοι το: αμα υπάρχει θεός γιατί γίνονται όλα αυτά τα άσχημα;Και ναι οποίος είναι κοντά στο θεό και όταν λέω κοντά εννοώ κοντά του κάνοντας πράξη τα λεγόμενα του Χριστού και όχι κατα φήμη Χριστιανός κατα κύριο λόγο είναι καλός άνθρωπος. Οχι όποιος είναι άθεος είναι κακός άνθρωπος αλλα κοντά στο θεό γίνεται καλύτερος αλλα κατα κύριο λόγο αυτό προσμετραται για τι μεταθανατο ζωή. Ένας άθεος και καλός άνθρωπος να είναι δεν έχει μεταθανατο ζωή γιατί δεν πιστεύει στο Α και Ω, την ύπαρξη του Θεού δηλαδή.
@nassosΑυτό ακριβώς σου λέω. Ένας άθεος πράγματι χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία "αμα υπάρχει θεός γιατί γίνονται όλα αυτά τα άσχημα;"Λογικό συμπέρασμα αυτής της επιχειρηματολογίας των αθέων είναι ότι "αφού γίνονται αυτά τα άσχημα, τότε δεν υπάρχει θεός (αλλιώς δεν θα τα επέτρεπε), αλλά για αυτά ευθύνονται είτε οι ίδιοι οι άνθρωποι (πόλεμοι κλπ) είτε η φύση (ασθένειες κλπ)"Για την φύση δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά (απλά να προσέχουμε μην την καταστρέφουμε κλπ), για τους ανθρώπους μπορούμε να κάνουμε πρισσότερα.Για έναν πιστό ποια είναι η απάντηση; Οι άνθρωποι φταίνε για πολέμους κλπ, οκ σε αυτό, καμία αντίρρηση... ποιος φταίει για τις ασθένειες; Ποιος φταίει για τον κεραυνό που σε χτυπάει;Οι άνθρωποι πάλι; Και ποιοι από όλους; Οι ίδιοι που αρρώστησαν; Οι άπιστοι ή οι αμαρτωλοί γενικότερα; Και αν φταίνε οι αμαρτωλοί, για ποιον λόγο να την πληρώνουν οι μη αμαρτωλοί (π.χ. νεογέννητο παιδάκι); Αν φταίνε αυτοί που αρρώστησαν αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούμε όσους ασθενούν υπαίτιους της ασθένειάς τους; Αν δεν ευθύνεται κανένας από τους παραπάνω, τότε δεν ευθύνεται ο θεός; Αν δεν ευθύνεται ούτε και ο θεός, τότε ποιος φταίει; Η φύση; Μα ο θεός δεν μπορεί να ελέγχει ή έστω δεν ευθύνεται για την φύση;Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία ακόμα, τουλάχιστον εγώ, δεν θεωρώ ότι έχω πάρει ποτέ κάποια πειστική απάντηση, πέρα από γενικότητες του τύπου "φταίνε οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τον θεό" που δεν δίνει καμία απάντηση στα παραπάνω συγκεκριμένα ερωτήματα.
Υπάρχει η πεποίθηση πως ότι κακό γίνεται σε μας είναι αμαρτίες που πληρώνουμε, εγώ λέω πως έτσι είναι η ζωή, εκτός απο πράγματα που προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Τώρα η διαφορά είναι ότι ένας πραγματικός χριστιανός εαν ζητήσει την βοήθεια του θεού σε κάτι πραγματικά πέραν των δυνατοτήτων του ο θεός τότε θα τον ακούσει και θα τον βοηθήσει. Αλλα και η ίδια η θρησκεία διδάσκει πως οι άνθρωποι είναι ελεύθερη στη βούληση οπότε ο θεός δεν παρεμβαίνει ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα αλλα εαν ζητήσεις τη βοήθεια του είναι εκεί.
Προτείνω μία δοαφορετική προσέγγιση στο θέμα.Quantum weirdness: What we call 'reality' is just a state of mindA lifetime studying quantum mechanics has convinced Bernard d'Espagnat that the world we perceive is merely a shadow of the ultimate reality--Bernard d'Espagnat ,Friday 20 March 2009--The Guardian"The doctrine that the world is made up of objects whose existence is independent of human consciousness turns out to be in conflict with quantum mechanics and with facts established by experiment.""What quantum mechanics tells us, I believe, is surprising to say the least. It tells us that the basic components of objects – the particles, electrons, quarks etc. – cannot be thought of as "self-existent". The reality that they, and hence all objects, are components of is merely "empirical reality".""This reality is something that, while not a purely mind-made construct as radical idealism would have it, can be but the picture our mind forces us to form of ... OF WHAT ? The only answer I am able to provide is that underlying this empirical reality is a mysterious, non-conceptualisable "ultimate reality", not embedded in space and (presumably) not in time either."Bernard d'Espagnat (22 August 1921 – 1 August 2015) was a French theoretical physicist, philosopher of science, and author, best known for his work on the nature of reality.
Νομιζω το ολο θεμα θρησκειας εχει ξεφυγει.Η θρησκεια εχει εναν βασικο ρολο. Βασικα παιζει πολλους ρολους οπως το να καθιερωσει μια σειρα κανονων με τους οποιους οι ανθρωποι να μην παρανομουν κτλπ ασχετα που ο καθενας τους εφαρμοζει οπως θελει.Δεν θελω να καταληξω εκει ομως.Εχει ως κυριο σκοπο να προσφερει ελπιδα.Δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορει ο καθενας να πιστευει οτι θελει ετσι ωστε να ειναι ευτυχισμενος.Προσωπικα πιο αθεος δεν θα μπορουσα να ειμαι αλλα δεν ενιωσα ποτε την αναγκη να την πω σε καποιον που λεει "Βοηθα με παναγια μου"
Η απαντηση που δινει ο τυπος στο βιντεο, ειναι λογικης νηπιαγωγειου,λετε και συμφωνω... επειδη η ερωτηση/θεση στην οποια απαντα, ειναι επισης λογικης νηπιαγωγειου.Το να χρησημοποιεις δηλαδη το γεγονος της ανθρωπινης δυστυχιας... ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ της ανυπαρξιας του Θεου.Γιατι αυτο μας λεει στην ουσια.Ο διαλογος, εξ αρχης κινειται σε επιπεδα νηπιαγωγειου,αλλα αυτο διεφυγε της προσοχης σας κυριε συντακτη.Η παρατηρητικοτητα σας ειναι επιλεκτικη και περιοριστικε μονο στον ενα απο τους δυο "τυπους"...Οχι στη θεση αλλα στην αντιθεση.Ο Χριστος μας διδαξε οτι η αγαπη, στην οποια αναφερεστε σε σχολιο σας, δεν ειναι ιδεα αλλα προσωπο και ειναι ο ιδιος.Οποτε αν καποιος πιστευει οτι με την πιστη σε αυτο το προσωπο = αγαπη θα καλυτερευε και ο κοσμος, ειναι δικαιωμα του. Αρκει βεβαια να μην κατηγορει τους αλλους...Καλημερα.
Στο βίντεο δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη ΤΙΜΩΡΙΑ.Δεν αναφέρει πουθενά ότι αυτοί που πιστεύουν είναι ευτυχισμένοι, ενώ οι άπιστοι δυστυχισμένοι. Κανείς δεν είπε ότι η ασθένειες αποτελούν μορφή τιμωρίας. Το βίντεο χρησιμοποιεί αλληγορικά τη μορφή του κουρέα για να εξηγήσει την έννοια της επιλογής του να πιστέψει κανείς, ή όχι και καταλήγει στο ότι αν όλοι οι άνθρωποι πιστεύανε στο Θεό (αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμός)* τότε δεν θα υπήρχαν δυστυχισμένοι. Οπότε, είτε δεν μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα του βίντεο, είτε το έχετε κατανοήσει αλλά λόγω της γενικότερα αντιθρησκευτικής και αντιχριστιανικής στάσης που κρατάτε εδώ στη lifo, χρησιμοποιήτε αυτό το αλληγορικό βίντεο διαστρευλώνοντας το μήνυμα που θέλει να περάσει με σκοπό να γελιοποίησετε τη θρησκεία και συνεπώς όσους πιστεύουν, κάτι που ως πολίτης μιας υποτίθεται δημοκρατικής χώρας εκλαμβάνω ως ρατσισμό.* άλλο θρησκεία και άλλο εκκλησία (εξηγώ και ξεκαθαρίζω διότι δεν θα αντέξω πάλι τη γνωστή καραμέλα περί εκκλησίας, παπάδων, σταυροφόρων, μάγισσες, σκουπόξυλα μπλά μπλά...)Ή θρησκεία και δη ο χριστιανισμός, είναι σαν μια πέτρα με την οποία μπορείς είτε να σκοτώσεις κοπανώντας την σ' ένα κεφάλι, ή να χτίσεις ένα σπίτι για να ζήσεις.Σημασία λοιπόν δεν έχει το αντικείμενο αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή αξιοποιείται.
"καταλήγει στο ότι αν όλοι οι άνθρωποι πιστεύανε στο Θεό (αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμός)* τότε δεν θα υπήρχαν δυστυχισμένοι. "Αν όλοι οι άνθρωποι πίστευαν στην αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό, θα υπήρχαν πάλι αρρώστιες, βάσανα, δυστυχία και θάνατος.Αλλά όντως θα ήταν όλα καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιστεύουν και στο Θεό για να γίνει αυτό, αρκεί να πιστεύουν στην αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό. Είναι απαραίτητο να επινοούμε παραμυθάκια;Τέλος, οι φυλακές είναι γεμάτες με ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό. Όπως (περίπου) λέτε, το θέμα είναι τι κάνεις εσύ ως άνθρωπος και πώς φέρεσαι, και όχι το αν πιστεύεις σε Θεούς ή όχι.
Αγαπητέ Άρη, ο Θεός ή αν θέλεις η έννοια του θεού στο χριστιανισμό αποτελεί στην ουσία προσωποποίηση της αγάπης και τη δημιουργία ζωής μέσω αυτής.Η θρησκεία το αποκαλεί θεό, η επιστήμη ενέργεια.Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο.Το αν τα θεωρείς παραμυθάκια είναι στην ελεύθερη βούλησή σου να το πιστεύεις -και το σέβομαι απόλυτα- αλλά είναι και στη δική μου επίσης ελέυθερη βούληση και πολλών άλλων ανθρώπων να πιστεύουμε σε αυτά (είτε αυτά καθε αυτά ή να έχουμε την προσωπική μας άποψη μέσω προσωπικής αναζήτησης). Οι φυλακές δημιουργήθηκαν από ανθρώπους για ανθρώπους που παραβαίνουν νομοθεσίες και όχι απαραίτητα ''το λόγο του Θεού'', αυτό λοιπόν δεν τους καθιστά ανίκανους να πιστέψουν ή άθεους ή άπιστους. Δημιουργήθηκαν επίσης για να εμποδίσουν/περιορίσουν εγκληματίες (απαταιώνες, δολοφόνους, κλέφτες, παιδεραστες, βιαστές κ.α.) οι οποίοι προκαλούν πόνο και δυστυχία σε άλλους ανθρώπους, κάτι που δε θα συνέβαινε εαν αγαπούσαν και σεβόντουσαν τη ζωή των συνανθρώπων τους. Όσο για τις αρρώστιες, αυτές δεν προκαλούνται από κανέναν θεό. Πρόκειται για φθορά ή δυσλειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ή ατυχήματα και ο θάνατος αποτελεί βιολογικό κύκλο της ζωής και συμβαίνει παντού στη φύση. Δεν πρόκειται για τιμωρία. .
Τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να αναλύσουμε το γιατί ο Θεός δεν προστατεύει από αρρώστιες μωρά ή πιστούς χριστιανούς, αλλά απ' τη στιγμή που υπάρχει ένα δόγμα θα πέφτουμε πάνω σε τοίχο - για όλα θα υπάρχει μια take it or leave it εξήγηση. You take it, I leave it :)
Με μια μικρή λεπτομέρεια: Οι θρησκείες, αποτελώντας κώδικα τρόπου ζωής, υποτίθεται ότι ορίζουν μονοσήμαντα και επακριβώς τι θα κάνεις αυτή την "πέτρα".
Μάλλον δεν εχει διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη ούτε κανένα άλλο χριστιανικό "ιερό" βιβλίο μάλλον. Οι θρησκευόμενοι εχουν συνήθως μια αχνή εικόνα περί "αγάπης" για τη θρησκεία τους και δεν ερευνούν περισσότερο. Φυσικά δε χρειαζεται το φόβητρο ή η ανταμοιβή του θεού για να είναι κάποιος καλός. Τα έθνη που είναι άθεα κατα πλειοψηφία σήμερα, δεν είναι χειρότερα απ τα θρησκευόμενα. Το αντίθετο, λόγω του μυαλού και της εξέλιξής τους, ζουν με περισσότερη δημοκρατία, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
μπορεί το βιντεάκι αυτό να είναι 'χαζό' και να μην μπορεί να πείσει ούτε 10χρονο σχετικά με την ύπαρξη Θεού ή όχι, εμένα προσωπικά όμως με πείθει ότι υπάρχει Δημιουργός το γεγονός ότι έχουμε εγκέφαλο του οποίου τις δυνατότητες ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε καταφέρει να κατανοήσουμε. και το ερώτημά μου είναι το εξής: γιατί να 'εξελίξουμε' ένα τέτοιο φοβερό μηχανισμό που ούτε να κατανοήσουμε πώς δουλεύει δεν μπορουμε, από την στιγμή που κάναμε την δουλειά μας με κάτι πολύ πιο απλό; δηλαδή σαν παράδειγμα σκέφτομαι το γιατί να νοικάσω ένα φορτηγό πλοίο που να μπορεί να μεταφέρει 200.000 τόνους φορτίο, για να μεταφέρω ένα κιλό ζάχαρη; και η σύγκριση αυτή είναι η πιο απλοϊκή που υπάρχει, σας παραθέτω άρθρο της lifo σχετικά με τον εγκέφαλο μας, ( http://www.lifo.gr/now/tech_science/87569 ) κάτι που εμένα προσωπικά με πείθει ότι πίσω από όλο αυτό το απίστευτο μηχάνιμα, κρύβεται ένας απίστευτα σοφός Δημιουργός. χωρίς να προσβάλλω όμως σε καμιά περίπτωση εκείνους που αρνούνται την ύπαρξή του, σεβαστή για μένα κάθε άποψη, απλά γράφω τι με έχει πείσει εμένα.
Φοβερός και ακατανόητος μηχανισμός είναι ο εγκέφαλος για εμάς τους ανθρώπους. Για τη φύση είναι απλά ένα σύνολο νευρώνων με συγκεκριμένες λειτουργίες που εξελίχθηκαν έτσι με την επίδραση διαφόρων παραγόντων εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Δε χρειάζεται να υπάρχει σκοπός σε όλο αυτό. Παρόλα αυτά παραμένει ένα φοβερό εργαλείο με εκπληκτικές δυνατότητες για όποιον το αξιοποιεί σωστά.
Το φοβερό αυτό "μηχάνημα", μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης εκατομμυρίων χρόνων (που είναι και το πιο πιθανό). Η πίστη σε άλλο επίπεδο. Επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω φυσικούς μηχανισμούς κλπ κλπ υπάρχει Θεός. Όπως πριν 2.000 χρόνια αιτιολογούσαν την ύπαρξη των κεραυνών στους Θεούς, έτσι και σήμερα κάνουμε το ίδιο. Σε 2.000 χρόνια (και πολλά λέω) πιθανότατα θα έχει αποκωδικοποιηθεί το μηχάνημα που λέγεται εγκέφαλος. Τότε ποια θα είναι η απόδειξη της ύπαρξης του Θεού;Ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει πώς πετάει ένα αεροπλάνο. Ένας φιλόλογος δεν μπορεί να κατανοήσει την θεωρία των βαρυτικών κυμάτων. Ένας αγρότης μπορεί να μην κατανοεί πώς γίνεται η κυτταρική διαίρεση κ.ο.κ. Άλλα 3 ισχυρά επιχειρήματα ύπαρξης του Θεού...Εν τέλει, μπορεί να υπάρχει μπορεί και να μην υπάρχει Θεός. Το κακό για σένα είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ισχυρή απόδειξη της ύπαρξής του. Ή να το θέσω καλύτερα, καμία ισχυρή απόδειξη ότι το υπέρτατο ον ασχολείται με τις ζωές των 7,5 δις ανθρώπων (οι οποίες αυξάνονται ταχέως....)
Ομάδες ψυχολόγων πάντως διαψεύδουν τη διαδεδομένη αντίληψη πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 5-10% των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του.Η ιδέα αυτη χαίρει αναγνώρισης και αναπαράγεται κυρίως απο εμπόρους πίστεως προφανώς γιατί αυτους εξυπηρετεί.Δεν ειναι καν γνωστό πως προέκυψε αυτη η παραδοχή (πιθανότατα παρερμηνεία σχετικών ερευνών;)Το βίντεο αναφέρεται στην πίστη όχι στη λογική οπότε μπορεί να ισχυρίζεται οτι θέλει αλλα δεν μπορεί να θεωρείται απόδειξη.Ειναι η απόδειξη της πιθανότητας να υπάρχει θεός.
Να'ταν μονο αυτη η αναγνωστρια...Ρε αν μπειτε κ δειτε σχολια θα θελετε να βαρεσετε το κεφαλι στον τοιχο! Ενδεικτικα"Εγώ προσπάθησα να σου πω την αλήθεια..αν δε θες να την αποδεχτείς δικό σου το κρίμα..πάντως και οι πιο σοφοί άνθρωποι στον κόσμο που τυγχάνει να'ναι και αρχαίοι μα ςπρόγονοι ομολόγησαν την ύπαρξη του ενός και μοναδικού Θεού που δεν είχε κατέβει και στη Γη κιόλας...εσύ δεν θέλεις να πιστέψεις..άλλο δεν πιστεύω κι άλλο δεν θέλω να πιστέψω..και δεν αμφισβητώ ότι δεν υπήρχαν δεινόσαυροι..στο κάτω κάτω η Αγία Γραφή λέει ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε μετά από τα ζώα..αλλά όχι να μου λες ότι προέρχεται από αυτά..το μόνο κοινό που έχουμε με τα ζώα είναι ότι είμαστε έμψυχα όντα..τίποτα άλλο...και στο ξαναλέω άλλο δεν πιστεύω κι άλλο δεν γουστάρω όπως έγραψες να πιστέψω..το δεύτερο είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο γιατί είσαι πολύ περιφρονητικός προς τον Δημιουργό Σου..και να ξέρεις υπάρχει εξήγηση γιατί ο Θεός δεν είναι παρεμβατικός στα κακά συμβάντα..και ΔΥΣΤΥΧΩΣ την έχω αποδεχτεί αν και πιστεύω σε Αυτόν..""Θεός υπάρχει και το ξέρουμε όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι για τους δικούς του λόγους ο κάθε ένας από εμάς επιλέγει να το αναγνωρίζει ή όχι. Κοντά στα ερωτήματα του πόνου και της δυστυχίας υπάρχουν και δεκάδες άλλα. Το ερώτημα, γιατί υπάρχω, γιατί υπάρχει η ομορφιά, γιατί η γη που πατάω κρέμεται στο πουθενά, γιατί όλη η φύση δηλώνει επίμονα έναν σχεδιαστή και κατασκευαστή, γιατί υπάρχει η αγάπη και ο έρωτας, και η σειρά πάει μακριά. Το θέμα είναι ότι χωρίς πολύ σκέψη δίνουμε μερικές πρόχειρες απαντήσεις πολύ συχνά υπεραπλουστευμένες και νομίζουμε ότι έχουμε τελειώσει με το θέμα. Όλο αυτό είναι βέβαια δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, ωστόσο υπάρχει το ύστατο ερώτημα του θανάτου και η ευθύνη μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια για τη ζωή και για τη προέλευσή της. Ναι υπάρχουν δισεκατομμύρια απόψεις όσες και οι άνθρωποι ωστόσο κάθε ένας απο εμάς οφείλει να ανακαλύψει αυτήν που είναι πραγματικά αληθινή και να την δεχτεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θερίσει στην προσωπική του ζωή τα αποτελέσματα του ψεύδους του. Και σε αυτή τη ζωή αλλά και στη συνέχεια.""ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ----Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΣΥΛΥΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ----ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝ ΑΜΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.---ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ----ΔΕΝ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ------ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΣΥ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΗΝΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙΣ[ ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ]"
Η μουσική του τέλους με προδιέθετε για ένα σλόγκαν σαν: "Τώρα ξέρεις: Νέα Δημοκρατία, γιατί οι άλλοι δεν έχουν το Θεό τους!!!". Απογοητεύτηκα όμως, εξαντλήθηκε στις τρίχες. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν το 'χει φτιάξει ένας Βιντιάδης Μεγακλής.
Κοίτα το βίντεο είναι απλά μια ανοησία. Το θέμα είναι ποιος το γύρισε. Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ό,τι του κατέβει. Αυτό λοιπόν θα είχε ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς.Για την αναγνώστρια no comment. :)
Όλα τα λεφτά είναι το ύφος ανωτερότητας του "πιστού".Μεγαλομανία αυθεντίας και νίκης επιχειρημάτων που πηγάζει από την απόλυτη άγνοια και το ψυχολογικό θέατρο.