Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα που αγαπήσαμε από το alficon athens, το οποίο για 3 συναπτά έτη διατήρησε στον οδηγό Michelin, μας σύστησε πριν από έναν χρόνο το νέο του εγχείρημα. 

 

Το Esthio, που σημαίνει τρώω, μέσα από αυτό το τόσο απλό αλλά περιεκτικό όνομα μάς καλωσορίζει σε έναν φιλόξενο χώρο, καλαίσθητο, με μεγάλη αυλή, για να μας ξεναγήσει σε ένα γευστικό οδοιπορικό ελληνικών και βαλκανικών γεύσεων.

 

Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό αθηναϊκό κτίριο, κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα, μια ανάσα από το εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης, το νέο γαστρονομικό στέκι παρουσιάζει ένα μενού εμπλουτισμένο με traditional πιάτα, δίνοντας έμφαση στα ελληνικά μαγειρικά πρότυπα και τις φρέσκες πρώτες ύλες.

 

Esthio

 

Για το καλωσόρισμα, το Esthio σου προσφέρει χειροποίητο προζυμένιο ψωμί με 3 διαφορετικά αλεύρια, συνοδευόμενο από μαϊντανοσαλάτα εμπνευσμένη από τις Κυκλάδες, ελαιόλαδο και ελιές Μάνης. Στα main πιάτα πρωταγωνιστούν οι θαλασσινοί θησαυροί από τον βυθό της Μεσογείου, που αντικαθιστούν σε πολλές συνταγές το κρέας, προσφέροντας μια τόσο οικεία και ταυτόχρονα πρωτοποριακή επίγευση.  

 

Τα πιάτα εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, με must choices τη βουλγαρική σαλάτα ντομάτας –πολύ κοντά στη χωριάτικη– με ποικιλία στις υφές, όπως ντομάτα ωμή και ψημένη και πιπεριά ωμή και σε μορφή πίκλας, γοητεύοντας κάθε ουρανίσκο. Το καλαμάρι σερβίρεται σε μορφή κιμά με χειροποίητα ζυμαρικά, κρέμα παντζάρι και βότανα, ενώ πρέπει να δοκιμάσεις το μπαρμπούνι σαβόρο με λευκό ξίδι, σταφίδα και δενδρολίβανο. Για να μη μείνουν δυσαρεστημένοι οι meat lovers, ο κατάλογος περιλαμβάνει και εξαιρετικές συνταγές με κρέας, όπως το αλβανικό παραδοσιακό πιάτο γιαουρτοταβάς με σοταρισμένα αρνίσια γλυκάδια και καλοψημένο ρύζι, ανακατεμένο με γιαούρτι και αυγά. 

 

Όλα τα πιάτα στο Esthio είναι κομψά, με ένα στήσιμο που κλέβει τις εντυπώσεις ακόμα κι αν πρόκειται για απλές συνταγές που φέρνουν το καλοκαίρι στο τραπέζι σου, ενώ ταυτόχρονα η όλη εμπειρία παραμένει budget friendly για να την απολαμβάνουν όσο περισσότεροι γίνεται.

 

Esthio

 

Το τρίπτυχο επιτυχίας του Esthio είναι οι λέξεις: «σίτος - οίνος - ήχος». Πέρα από τις ιδιαίτερες γεύσεις, σε περιμένει μια οινική λίστα με κρασιά ήπιας παρέμβασης, αποκλειστικά ελληνικού αμπελώνα, αλλά και ένα cocktail menu με signature προτάσεις από τον Αλέξανδρο Δοντά του γειτονικού Feelin’ Good. 

 

Tην απόλυτη εμπειρία pairing συμπληρώνουν οι instrumental ήχοι που ταιριάζουν με το κλίμα χαλάρωσης και απόλαυσης σε μία από τις καλύτερες γειτονιές της Αθήνας. Το Esthio μοιάζει να συμπληρώνει τον γευστικό χάρτη στο αγαπημένο μας Κουκάκι.

 

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι 213 0452865

esthio.restaurant/el/

Facebook: Esthio Athens

Instagram: esthio.athens 

Οδηγός Γεύσης