Το Ark, αυτή η κιβωτός γεύσεων που εδώ και χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στην ελληνική κουζίνα, δεν σταματά να μας εκπλήσσει μέσα από γευστικά concepts που σε κάνουν να νιώθεις ότι η γαστρονομία είναι μια τέχνη χωρίς όρια.

 

Αυτήν τη φορά ο εκπληκτικός χώρος που βρίσκεται στα Αστέρια της Γλυφάδας υποδέχεται στις 4 Απριλίου, για μία και μόνο βραδιά, την pastry chef Marie Simon, βραβευμένη με τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γλυκών Τεχνών (Mondial Des Arts Sucrés, 2018), η οποία συμπράττει με τον επίσης βραβευμένο executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη, για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό μενού. Η αστική αθηναϊκή κουζίνα που τόσο έχουμε αγαπήσει αναβιώνει, συνδυάζοντας επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία και ζαχαροπλαστική και συνθέτοντας μια εμπειρία που σε ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο.

 

Η βραβευμένη pastry chef Marie Simon έρχεται στο ARK

 

Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης σε προετοιμάζει από την πρώτη στιγμή για ένα γαστρονομικό ταξίδι, προτείνοντας την Αθηναϊκή σαλάτα με μπαρμπούνι, λαχανικά εποχής και γαρίδες cocktail (έχει σημαδέψει τις κυριακάτικες μεσημεριανές βόλτες στην Αθήνα των ’70s και των ’80s), το κοτόπουλο μιλανέζα ψημένο σε κρασί με πιλάφι σαφράν και βελουτέ σάλτσα εστραγκόν, αλλά και το τρυφερό φιλέτο μόσχου Τουρνεντό Rosini με τρούφα, φουαγκρά και γεμιστή πατάτα με άγρια μανιτάρια και άγρια σπαράγγια. 

 

Η βραβευμένη pastry chef Marie Simon έρχεται στο ARK

 

Η Marie Simone υπογράφει τη συνέχεια του μενού που απογειώνεται με τις γλυκές δημιουργίες της. Στα επιδόρπια περιλαμβάνεται προεπιδόρπιο που αποτελείται από chutney μήλου με σπόρους μουστάρδας, σπούμα μέλι, το πρώτο επιδόρπιο με μαλακή μαρέγκα, ακτινίδιο, παγωτό λάιμ και ελληνικό γιαούρτι, και κόκκινο πιπέρι Σετσουάν, και δεύτερο επιδόρπιο με σοκολάτα από την Παπούα Νέα Γουινέα, σταγόνες κακάο και φραγκοστάφυλο Βουργουνδίας, ενώ τα κεράσματα mignardises με τάρτα καφέ και αχλάδι μπαίνουν στη μέση για να δοκιμάσουν όλοι.

 

Μια βραδιά όπου η αληθινά υψηλή γαστρονομία και η αυθεντική δημιουργική ζαχαροπλαστική συναντιούνται για να ξυπνήσουν αναμνήσεις και να δημιουργήσουν καινούργιες.

 

Η βραβευμένη pastry chef Marie Simon έρχεται στο ARK

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, 210 8948882

www.ark-glyfada.gr

Facebook: Ark

Instagram: ark.glyfada

Οδηγός Γεύσης