Γίνεται να είσαι λάτρης των γλυκών και να μην ξημεροβραδιάζεσαι στην κουκουβάγια; Το γλυκοπωλείο του κέντρου είναι ένας μικρός ναός που προσκυνάμε όλοι όσοι δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή χωρίς ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μας κάνει να χαμογελάμε.

 

Είναι πολλά αυτά που έχουμε αγαπήσει στο μαγαζί που ξεκίνησε από τα Χανιά και ήρθε πριν από λίγα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας μαζί του συνταγές, παραδόσεις, ταψιά και πολλή πολλή αγάπη για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Ειδικά για τις γιορτές τα ζεστά γλυκά της Κουκουβάγιας είναι μια πρόκληση στην οποία δεν γίνεται παρά να ενδώσεις – και καλά θα κάνεις.

 

Κουκουβάγια

 

Πρώτο και καλύτερο το Ζουμερό, αυτό το περίφημο χαρακτηριστικό γλυκό της, που μοιάζει με σοκολατόπιτα μόνο στη λαχταριστή εκδοχή με έξτρα δόση ζεστής γκανάς. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με παγωτό, αλλά, αν κρυώνεις, απλώς συνδύασέ το με έναν ζεστό καφέ. Η μηλόπιτα βιεννέζικου τύπου με μπισκοτένια τάρτα και κομμάτια μήλου μοσχομυρίζει κανέλα – τοάρωμα του χειμώνα–, ενώ η καρυδόπιτα της Κουκουβάγιας είναι μια old school απόλαυση φτιαγμένη με παραδοσιακή συνταγή από σιμιγδάλι και φρέσκο καρύδι. Στα must των εορταστικών ημερών και το κέικ με μους σοκολάτα, που μοιάζει με το γνωστό σουφλέ, αλλά εδώ σερβίρεται σε μια τριγωνική version σαν τούρτα και αφήνει τη σοκολατένια λάβα να ξεχειλίζει καθώς πας να πάρεις την πρώτη κουταλιά.

 

Τα Χριστούγεννα στην Κουκουβάγια έχουν και άρωμα Ιταλίας χάρη στο παραδοσιακό πανετόνε που, εκτός από την κλασική συνταγή με σταφίδα και πορτοκάλι, προσφέρεται και σε παραλλαγή βανίλια - σοκολάτα για όσους την προτιμούν. Αν βρεθείς –που θα βρεθείς σίγουρα– στον άνετο χώρο της Κουκουβάγιας, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το homemade ζεστό Glühwein που μοσχομυρίζει μπαχαρικά. Τώρα είσαι έτοιμος για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα όπως πρέπει.

 

Σκουζέ 1, πλατεία Αγίας Ειρήνης,210 3318700

Facebook: Κουκουβάγια

Instagram: @koukouvaya_athens

Οδηγός Γεύσης