Απέναντι από την ήσυχη και καταπράσινη πλατεία ελπίδος στο κουκάκι σε περιμένει ένα gastro-pub στέκι που ήδη έχουν αγαπήσει οι foodies για τον τρόπο που συνδέει μεσογειακή και ασιατική γαστρονομία. Το Park Bench είναι δημιούργημα της Ασπασίας Σελεπέ και του σεφ Δημήτρη Σούτσου που συνεργάζεται στην κουζίνα με τον σεφ Γρηγόρη Βασιλόπουλο, συστήνοντας πιάτα με πρωτοποριακούς συνδυασμούς.

 

Ο κατάλογος είναι στη λογική του sharing με mix & match επιλογές, ώστε να τις δοκιμάσουν όλοι. Από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα έως και sushi, όλα συνδυάζονται στο ίδιο τραπέζι και καλούν τις παρέες να ζήσουν μια εμπειρία χωρίς γευστικά σύνορα.

 

Στις classic επιλογές είναι η Πράσινη Σαλάτα με φρούτα εποχής, φρέσκο δυόσμο, ξηρούς καρπούς και συνοδεία ανάμεικτων τυριών με χουρμά, πιπέρι και βινεγκρέτ με παπαρουνόσπορο. Το Ηλιόλουστο Κοτόπουλο confit με κουσκούς, κρέμα πορτσίνι, shiitake, πίκλα shimeji και κρέμα Μετσοβόνε είναι ένα εκπληκτικό πάντρεμα γεύσεων και παρασκευών, ενώ στα must είναι και το μοσχαρίσιο Flap Steak με πουρέ γλυκοπατάτας με espresso, εσαλότ, ανδριωτικό μαστιχοτύρι και σάλτσα από ουίσκι. 

 

Park Bench

 

Ό,τι κι αν επιλέξεις, το πιο πιθανό είναι να «παίξουν» στη μέση και τα ρολάκια σούσι που θα βρεις σε μια εξαιρετικά προσεγμένη κάρτα. Από τις προτάσεις δεν λείπουν και kids friendly πιάτα, αφού η πλατεία Ελπίδος είναι ο πιο ευχάριστος χώρος για να απολαύσεις ένα family lunch break στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο προσεγμένη είναι και η drink list με επιλεγμένες οινικές ετικέτες αλλά και μια σειρά από signature cocktails, λίγα και καλά, μελετημένα ώστε να αρμόζουν άψογα με κάθε συνδυασμό γεύσεων. 

 

Το Park Bench –ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι, εκτός Τρίτης– είναι ένα minimal στέκι με homemade λεπτομέρειες που το κάνουν ακόμα πιο cozy. H ανοιχτή κουζίνα, εξάλλου, δημιουργεί μια συνεχή σχέση αλληλεπίδρασης που σε κερδίζει. Τώρα που φτιάχνει ο καιρός τα τραπέζια βγαίνουν έξω και το όλο σκηνικό σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι μακριά από την πόλη, απολαμβάνοντας στιγμές με τους αγαπημένους σου. 

 

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 21 2 1065303

Facebook: ParkBench

Instragram: parkbench.ath

Οδηγός Γεύσης