Το βιβλίο του Italo Calvino, «Sotto il sole giaguaro» («Under the jaguar sun»), είναι μια ιστορία που στο κέντρο της βρίσκεται το φαγητό. Όπως ακριβώς το ζευγάρι της υπόθεσης ξαναερωτεύεται μέσα από τη γαστρονομία, έτσι και στο νέο εστιατόριο του σεφ Τζιοβάνι Σκαράτζι θα ερωτευτείς από την αρχή τη γεύση της ιταλικής κουζίνας. Γιατί το Sole Giaguaro δημιουργεί μια γαστρονομική εμπειρία εντελώς ξεχωριστή. Η ιταλική κουζίνα παραμένει η βάση των συνταγών, αλλά οι σύγχρονες τεχνικές και οι επιρροές από τις παραδόσεις του κόσμου αλλάζουν τη γεύση.

 

Το μενού ακολουθεί την ευρωπαϊκή λογική του σύντομου και περιεκτικού καταλόγου. Στα must try οι παπαρδέλες με κουνέλι ραγού και μανιτάρια πορτσίνι –μαζεύονται από τα δάση της Ελλάδας–, χειροποίητα cappeletti γεμιστά με μασκαρπόνε και gremolata, οσομπούκο, κρέμα σαφράν και παρμεζάνα, αλλά και ένα spaghetti aglio olio που αποκτά μια εντελώς διαφορετική νοστιμιά χάρη στο μαύρο σκόρδο και το κραμπλ φιστικιού. Αν θέλεις να προκαλέσεις τον ουρανίσκο σου, να τολμήσεις το ψητό ορτύκι με σέσκουλα και χουρμάδες ή το ριζότο με μαύρο λάχανο και σαλιγκάρια, ενδεικτικές γεύσεις της γαστρονομικής ματιάς που προσφέρει το Sole Giaguaro.

 

Sole Giaguaro
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Τα πιάτα ημέρας είναι πάντα μια έκπληξη, ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που βρίσκει ο σεφ στην αγορά, γιατί οι εποχές είναι πάντα αυτές που καθορίζουν τη γεύση. Μάλιστα, τα προϊόντα εποχής μπαίνουν και στα γλυκά που δημιουργεί ο pastry chef Παναγιώτης Λούπος. Αξίζει να κλείσεις το γεύμα σου με μια τάρτα πικρής σοκολάτας με κρέμα σελινόριζας και παγωτό τρούφα.

 

Εξαιρετική και η δουλειά που έχει γίνει στην οινική λίστα που επιμελείται ο sommelier Ορέστης Γκαρσία με 125 ετικέτες – και άλλες 25 εκτός καταλόγου. Ο ίδιος θα σε κατευθύνει κατάλληλα για να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει με το γεύμα σου. Μόνο μια συμβουλή: για να απολαύσεις αυτή την εμπειρία pairing όπως της αξίζει, προτίμησε τις καθημερινές και θα μας ευχαριστείς γι’ αυτό το tip!

 

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, 210 3478008

Facebook: Sole Giaguaro Athens Italian dining house 

Instagram: solegiaguaroathens

Οδηγός Γεύσης