ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2019 | 22:33

ΥΠΝΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

Λοιπόν να σας εξηγήσω λίγο πως έχουν τα πράγματα. Έχω σοβαρό θέμα με τον ύπνο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ πριν να πάει η ώρα 4-5 τα ξημερώματα (πολλές φορές 6-7 το πρωί). Έχω δοκιμάσει χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές να κοιμηθώ από τις 11-12 το βράδυ αλλά εις ματην. Όταν πάει η ώρα 11-12 τη νύχτα με πιάνει μια ανησυχία, μια νευρικοτητα που δεν κοιμάμαι με τίποτα (μπορεί κάλλιστα πριν από κάνα 2ωρο την ίδια ημέρα να νυσταζα του θανατα, όταν όμως φτάνει αυτή η ώρα ο οργανισμός μου εγειρεται). Ακόμα κ στις περιπτώσεις όπου είμαι εξαντλημενος, κοιμάμαι με τρομερή ανησυχία, βλέπω εφιάλτες, ξυπνάω συνέχεια γιατί νομίζω είναι κάποιος στο δωμάτιο κ τέτοια σκηνικά. Ζω χρόνια με αυτό κ πραγματικά έχω κλαταρει όσο δεν πάει. Έχει διαλυθεί η ζωή μου. Από την έλλειψη ύπνου (γιατί ο ύπνος της ημέρας δεν με ανανεώνει) είμαι σαν ζόμπι. Ενώ έχω να κάνω τόσα πράγματα δε μπορώ να κάνω τίποτα. Το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει κ το μυαλό είναι συνέχεια θολωμενο. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Τι φωτοθεραπειες για να αλλάξω τον κιρκαδιο ρυθμό, τι ντεκαφεινε καφέδες, τι κατι ειδικά γυαλιά για να μην με ενοχλεί η ακτινοβολία από το κινητό - το λαπτοπ, τι διαλογισμοι, τι συμπληρώματα (μελατονινες, μαγνησια, GABA κοκ.) Μόνο υπνωτικα δεν έχω πάρει κ ούτε πρόκειται. Όλα αυτά τα γράφω πιο πολύ για να τα πω κάπου γιατί έχω στρεσαριστει άσχημα με όλο αυτό. Τώρα αν κάποιος έχει πειραματιστει ίδια ή παρόμοια κατάσταση ή έχει ακούσει κάτι που θα μπορέσει να με βοηθήσει ας το γράψει αν κ δεν νομίζω κάτι να βρεθεί.
24
 
 
 
 
σχόλια
σα την μανα μου κι εσυ ................ υπάρχουν χαπακια φυτικά που βοηθούν να κοιμηθείς .................. αν δε θες να πάρεις τετοια κανε κουραστικές δουλειές να εξάντλησε κι να κοιμασε σα πουλακι μετα ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
Πιθανοτατη καταθλιψη. Το γιατι δεν το ξερω. Θα πρεπει να πας σε ψυχιατρο. Μη τρομαζεις με τη λεξη ψυχιατρος. Δεν εισαι τρελος. Πιθανοτατα θα σου πει για φαρμακευτικη αγωγη. Εκει εσυ αποφασιζεις.
Δοκίμασε οτι σου πρότειναν εδω οι σχολιαστές που πάνω κατω πέρασαν τα ιδια με σενα. Πότε σου ξεκινησε αυτη η αϋπνία? Ειχες καποιο προγραμμα πχ εργασιας, διαβάσματος ή ενασχόλησης με η/υ οποτε επλασες το σωμα σου να κοιμάται μονο μετα τις 5 το πρωι? Εγω αυτο διαπιστωνω περα απο το οτι πρεπει να πας σε εναν παθολόγο να σε δει να αποκλείσουμε καποιο παθολογικό πρόβλημα. Να επαναπρογραμματισεις τις ώρες ύπνου. Ναι στη γυμναστική ή εστω καποια σωματικη καταπόνηση κατα τη διαρκεια της ημερας οποτε η κούραση θα σε οδηγήσει σε ύπνο. Δοκιμασες να ακούσεις μουσικη πχ https://m.youtube.com/watch?v=wOsNkFBu7ZYΔοκιμασες σεξ ή εστω αυνανισμό, χαλάρωση? Βοηθάει κάποιες φορες. Να αδειασεις το μυαλο σου. Και να βάλεις το σωμα σου στο μηδεν για να φορτίσεις μπαταρίες με τον ύπνο. Κατι τετοιο. Λύσεις υπαρχουν. Πας πρώτα στο γιατρό και μετα βλεπεις τι και πως.
Από ντοκυμαντέρ του BBC: https://youtu.be/I3uazzxaPZk?t=606http://www.bbc.co.uk/tv/features/growyourowndrugs/episode1.shtmlΣτο διαδίκτυο έχουν έτοιμα μαξιλάρια με λυκίσκο και λεβάντα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις σταγόνες έλαιο λεβάντας στο μαξιλάρι σου, θα βρεις στα περισσότερα φαρμακεία. Κάνει καλή δουλειά και είναι πολύ φτηνή.Από βότανα για τσάι: βαλεριάνα, τίλιο, λεβάντα, δίκταμο. Σε βοτανάδικα πουλάνε έτοιμα μίγματα, εμπορικά και μη.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι γραφεις πως δεν μπορείς να κοιμηθείς πριν ξημερώσει και πως ακόμη και όταν κοιμάσαι πριν ξημερώσει βλέπεις εφιάλτες (πώς βρίσκεται κάποιος στο δωμάτιο κλπ). Αν υποθέσουμε ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να κανεις reset στο βιολογικό σου ρολόι, μήπως υπάρχει κάποια βαθύτερη αιτία που δεν μπορείς να κοιμηθείς; (Η οποία και απορρυθμιζει το βιολογικό σου ρολοι)
Διάβασες πολλές ιδέες, δοκίμασε τες μια μια, εμπιστεύσου τις γνώμες αγνώστων,και προπάντων, προς Θεού, μην πας σε γιατρό! Γιατί να ρωτάμε ειδικούς αφού υπάρχει το ίντερνετ;
Και επίσης, φίλε εξομολογούμενε:Θα έλεγες ποτέ "έχω πυρετό και βήχω φλέματα με πύο, αλλά δεν πρόκειται να πάρω φάρμακα, έχετε καμιά ιδέα αργόσχολοι σχολιαστές της Lifo";
Επειδή κι εγώ δεν έχω τον καλύτερο ύπνο αλλά πλέον κοιμάμαι έστω ένα 6ωρο τις περισσότερες μέρες (με χαπάκια που έχουν μελατονινη και βαλεριάνα και μάλιστα είδα να μου κάνουν μόνο κάνα 2 μάρκες και οι άλλες να με αναστατώνουν χειροτερα). Μετράει κι αν ξυπνάς πρωί, αν έχεις κίνηση και φυσική κούραση ενώ παράλληλα θα βοηθούσε κάποια γυμναστική τόνωσης κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά όχι κοντά στην ώρα του ύπνου. Τέλος, δοκιμασε να κοιμηθείς στις 9. Καμία φορά δεν αφήνουμε τον εαυτό μας την ώρα που πρέπει και βαράει συναγερμό...Υ. Γ. Όσες λιγότερες εντάσεις τόσο το καλύτερο. Εμένα με βοηθάει να βάζω μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες. Ενώ παράλληλα αποφεύγω πλέον τις μεγάλες εντάσεις. Δεν κοιμάμαι τέλεια, αλλά με βοηθάει γιατί έχω εξαντληθεί με χρονια αϋπνία. Έχω κλατάρει και το πάω ήπια. Εύχομαι ούτε καν μελατονινη να μην χρειαστείς... :)
Η μάσκα ύπνου και οι ωτασπίδες βοηθούν πάρα πολύ και όχι μόνο αυτούς που πάσχουν από αϋπνίες. Ο ύπνος είναι πιο βαθύς και πιο ουσιαστικός. Κι εγώ που δεν έχω πρόβλημα χρησιμοποιώ χρόνια (ωτασπίδες βέβαια μόνο το σαββατοκύριακο γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ακούσω τα ξυπνητήρια τις καθημερινές!!).Συμφωνώ επίσης και με τη σωματική κούραση, ωστόσο εάν το μυαλό βρίσκεται σε εγρήγορση πάλι θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί. Θα πρότεινα ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο κι ένα τσάι (χαμομήλι, λεβάντα κλπ) λίγο πριν τον ύπνο. Όχι κινητά και τηλεόραση για κάνα δυο ώρες πριν, καλύτερα ένα βιβλίο ή μια τεράστια βόλτα (για την κούραση). Το κυριότερο είναι να μην υπάρχει άγχος. Και μόνο ότι αγχώνεσαι ότι δεν θα κοιμηθείς... δεν θα κοιμηθείς!
"Το κυριότερο είναι να μην υπάρχει άγχος" άγχος και υπεραναλυση,ειναι σα να αφαιρούν την θάλασσα και τον φραπέ από την Ελλάδα. :ΡΤώρα κακά τα ψέματα με τόση φωτορυπανση και ηχορύπανση είναι δύσκολο να κάνεις καλό ύπνο. Για τις ωτοασπίδες έχω να προτείνω και τις μαλακες σιλικόνης που θέλουν πολύ πιο συχνή αντικατάσταση μεν και είναι κυρίως για κολύμπι, αλλά αν κάνεις σωστή εφαρμογη ακούς μεν, αλλά χωρις ταλαντώσεις κτλ, στην δική μου εμπειρία μαλακώνει τους ήχους πλην του ξυπνητηριού (το οποίο ακούγεται σε όλο το σπίτι και ειναι αδύνατον να μην σε ξυπνήσει)
Όσα περιγράφεις, ειδικά το κομμάτι όπου δε σε βοηθάει τίποτα από όσα δοκίμασες, μοιάζουν με συμπτώματα κατάθλιψης. Θα σου έλεγα να το ψάξεις περισσότερο, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η ασθένεια "καμουφλάρεται", με αποτέλεσμα ο παθών να μην το καταλαβαίνει καν ότι υπάρχει περίπτωση να περνάει κατάθλιψη. Σε κάθε περίπτωση, είτε είναι έτσι είτε δεν είναι, καλό θα ήταν να εστιάσεις στο άγχος που σου προκαλεί η αϋπνία (η οποία με την σειρά της οδηγεί σε άγχος = φαύλος κύκλος). Λύσεις υπάρχουν, καλή τύχη και συνέχισε την προσπάθεια, θα βρεις τον δρόμο. :)
"Όσα περιγράφεις, ειδικά το κομμάτι όπου δε σε βοηθάει τίποτα από όσα δοκίμασες, μοιάζουν με συμπτώματα κατάθλιψης. Πηγή: www.lifo.gr"Αυτό είναι διάγνωση. Θα μπορούσες να το παραλείψεις και να πεις σκέτο "πήγαινε σε έναν εξειδικευμένο λειτουργό ψυχικής υγείας να το ψάξεις περαιτέρω". Αυτό είναι παραίνεση. Το άλλο είναι διάγνωση. Και είναι επικίνδυνο γιατί δεν ξέρεις σε τί κατάσταση βρίσκεται ο άλλος. (Κι αυτό με την κατάθλιψη έχει γίνει καραμέλα πλέον.)
Είχα και γω πρόβλημα με τον υπνο, σε σημείο κάθε βράδυ να ξυπνάω και να μην μπορω να ξανακοιμηθω παρά μόνο μετά απο 3-4 ώρες. Μπορεί να σου φανεί κλισέ αλλά με βοήθησε πολύ η βαλεριάνα σε χαπάκια. Την έπαιρνα για δυο βδομαδες κι έστρωσε ο ύπνος. Τώρα το χειμώνα έπινα κάθε βράδυ τσάι του βουνού χωρίς ζάχαρη και με βοήθησε επίσης πολύ. Μου έδινε ένα βαθύ ύπνο. Δοκίμασε τα ίσως σε βοηθήσουν. Και η σωματική άσκηση είναι ευεργετική