ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (Από 18-04)

O Tελευταίος Ήρωας
Shooting Blanks

Κωμωδία 2023 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ζίγκα Βιρτς
Πρωταγωνιστούν: Πριμόζ Πιρνάτ, Eύα Τζεσένοβετς, Aγγελική Παπούλια
Ένας αθεράπευτος νοσταλγός του παρελθόντος προσπαθεί να αποτρέψει μία γερμανική πολυεθνική από το να ανοίξει σουπερμάρκετ στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του πατέρα του, παρασημοφορημένου ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θέλοντας να διατηρήσει τη μνήμη του αντιστασιακού κινήματος, άθελά του καταστρέφει τη ζωή της κόρης του.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια
A Cup of Coffee and New Shoes On

Σινεφίλ 2022 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Γκέντιαν Κότσι
Πρωταγωνιστούν: Έντγκαρ Μοραϊς, Ραφάελ Μοραϊς, Ντρίτα Καμπάσι
Ο Αζίμ και Γεζίμ, δύο αχώριστα δίδυμα αδέλφια ανακαλύπτουν ότι θα τυφλωθούν σταδιακά και αναπότρεπτα εξαιτίας μιας γενετικής πάθησης, σε ηλικία μόλις τριάντα ετών.
LIFO

Σπίθα στη Θάλασσα
Sea Sparkle

Οικογενειακή 2023 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ντόμιν Χάουγκε
Πρωταγωνιστούν: Σαρ Ρότζιερς, Βαλεντάιν Ντένενς, Σβερ Ρους
Ένας ψαράς σκοτώνεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα και ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν κι άλλα δύο άτομα. Η Λίνα, η έφηβη κόρη του, που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα.
LIFO

To Περασμένο Καλοκαίρι
Last Summer

Δραματική 2023 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Κατρίν Μπρεγιά
Πρωταγωνιστούν: Λέα Ντράκερ, Ολιβέ Ραμπουρντάν, Σερένα Χου
Η Αν είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που ζει με τον σύζυγο και τις δυο τους κόρες. Όταν ο 17χρονος γιος του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο του μετακομίζει στο σπίτι τους, η Αν θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση μαζί του, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα και την οικογενειακή της ζωή.
LIFO

Mην μου λες Ψέματα
Lie with Me

Σινεφίλ 2022 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Πεγιόν
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Βικτόρ Μπελμοντό, Γκιλέν Λοντέζ
O Στεφάν είναι διάσημος συγγραφέας. Επιστρέφοντας στον τόπο όπου μεγάλωσε για την προώθηση ενός κονιάκ, γνωρίζει τον γιο της παλιάς μεγάλης του αγάπης και ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος.

H Μία και Εγώ: Η Ταινία
Mia and Me: The Hero of Centopia

Animation (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Άνταμ Γκαν
Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά. Μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας.
LIFO

Η Αρπαγή
La Ravissement

Σινεφίλ 2023 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ίρις Καλτενμπάκ
Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Άνα Μπλαγκόγεβιτς
Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λίντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της, Σαλομέ, ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, έναν πιθανό νέο έρωτα; Η Λίντια παγιδεύεται σε μια αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.
LIFO

Εμφύλιος Πόλεμος
Civil War

Δράσης 2024 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκάρλαντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρστεν Ντανστ, Κέιλι Σπέινι, Νικ Όφερμαν, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον
Σε μια δυστοπική Αμερική, μια ομάδα δημοσιογράφων παλεύει να φτάσει στον Λευκό Οίκο πρoτού τον καταλάβουν οι επαναστάτες.
LIFO

Άμπιγκεϊλ
Abigail

Τρόμου 2024 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπεν, Τάιλερ Τζιλέτ
Πρωταγωνιστούν: Μελίσα Μπαρέρα, Νταν Στίβενς, Αλίσα Γουίαρ
Επίδοξοι εγκληματίες απάγουν τη 12χρονη μπαλαρίνα και κόρη μιας ισχυρής φιγούρας του υποκόσμου. Αναμένοντας την είσπραξη των λύτρων σε ένα απόμερο αρχοντικό, οι απαγωγείς αρχίζουν να λιγοστεύουν, για να ανακαλύψουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι με ένα πολύ διαφορετικό ανήλικο κορίτσι.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ