«Do It Yourself»: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (ή και όχι)

Ο Δημήτρης Τσιλιφώνης δημιούργησε μια crime/comedy ταινία με επίκεντρο έναν λαβυρινθώδη κόσμο που λανσάρεται ως πραγματικός

LIFOTEAM 9.3.2018 | 15:30

Ο Άλκης Βιδάλης, ένας μικροαπατεώνας που όταν έχασε τη δουλειά του άρχισε να αναζητά έναν καινούργιο τρόπο αυτοσυντήρησης, βρέθηκε μπλεγμένος στον κόσμο του εγκλήματος. Οι γνώσεις του γύρω από διάφορα crypto-currencies τον κατέστησαν χρήσιμο μέλος της οργάνωσης του Ιωσήφ Φόρκου, για λογαριασμό του οποίου ξέπλενε χρήμα μέχρι και τη σύλληψή του.

 

Συμφώνησε μετά την αποφυλάκισή του να πρωταγωνιστήσει σε ένα viral βίντεο με σκοπό να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του Δανιήλ Μπεζεριάνου, ενός παράνομου επιχειρηματία που κατάγεται από πλούσια οικογένεια.

 

Όταν συνειδητοποιεί ότι οι συνεργοί του, Πέτρος, γνωστό εγκληματικό μούτρο, και Ιωάννα, δικηγόρος του Δανιήλ, σκοπεύουν να τον σκοτώσουν, έχει μερικές μόνο ώρες για να αποδράσει από το στούντιο ταινιών πορνό που είναι παγιδευμένος.

 

«Do It Yourself»: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (ή και όχι)


Την ανατρεπτική ταινία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιλιφώνη πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ με μερικούς από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου: Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης που ξεχώρισε στα «Rocky Horror show» και «Άμλετ», ο Μάκης Παπαδημητρίου που αγαπήσαμε στο πολυβραβευμένο «Suntan», η Μυρτώ Αλικάκη, αυτό το υπέροχο πλάσμα που μεγάλωσε και από Αναστασία έγινε η στυγνή δικηγόρος, η Ιωάννα, ο πολυτάλαντος Αργύρης Ξάφης, ο Πάνος Κορώνης και ο Θέμης Πάνου.

 

Ο ίδιος ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή τελειώνει το master του στη σκηνοθεσία στο περιζήτητο American Film Institute, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι Ντέιβιντ Λιντς, Τέρενς Μάλικ, και Ντάρεν Αρονόφσκι μεταξύ πολλών άλλων.

 

Η πρώτη του επαγγελματική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Δρόμος της Στύγας» έκανε πρεμιέρα στο 34ο φεστιβάλ της Δράμας και προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

 

«Do It Yourself»: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (ή και όχι)

 

To «Do It Yourself» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, η οποία έκανε πρεμιέρα «εκτός διαγωνιστικού» στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το βραβείο νεότητας.

 

H ταινία επιχειρεί να μιλήσει με πολύ ξεχωριστό τρόπο για την παράλογη εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα» -ενώ στην πραγματικότητα η ιστορία δεν διαδραματίστηκε ποτέ- καταφέρνει να δείξει την έντονη επιρροή που έχουν τα fake news στην καθημερινότητα όλων όσοι λαμβάνουν ασταμάτητα πληροφορία από ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Το «Do It Yourself» είναι μια ιστορία για ανθρώπους επηρεασμένους από την ποπ κουλτούρα. Μια ταινία που δεν παίρνει υποχρεωτικά στα σοβαρά τον εαυτό της, αλλά σέβεται απόλυτα τον θεατή της.

 

«Do It Yourself»: Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (ή και όχι)


Η ταινία «Do It Yourself» κυκλοφορεί ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες ODEON ΟΠΕΡΑ στην Αθήνα και Cine Vakoura στη Θεσσαλονίκη και από τις 22 Μαρτίου πανελλαδικά.

 

Δείτε το τρέιλερ: